Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την ΑΕΛ, το Μπασέμ Μορσί, το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, την ελληνική διαιτησία, την ΕΠΟ, αλλά και τον Άγγελο Αναστασιάδη, μιλώντας στο «FAIR PLAY FM 96,1». Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:
Για τα παιχνίδια της ΑΕΛ: 
«Μετά τα παιχνίδια με την Τρίπολη και τον Πανιώνιο στα οποία διεκδικούμε το απόλυτο, ψάχνουμε να βρούμε τρεις πόντους με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό».

Για τον Μόρσι: 
«Τον τελειώσαμε εχθές. Ευχή και κατάρα είναι να βρεις ποδοσφαιριστές από κει, ξέρουν πολύ ποδόσφαιρο αλλά έχουν θέματα συμπεριφοράς».

Για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε: 
«Η μία δήλωση έγινε μετά το παιχνίδι στην ΕΡΤ3 και η άλλη πριν μπω στο αεροπλάνο όταν ανέβασα την ανακοίνωση με το τηλέφωνο του Γιάννη Παπαδόπουλου που ήθελε να με παραπλανήσει ότι το στήσιμο μου το έκανε ο ΠΑΟΚ που είχε αγοράσει την Ξάνθη. Για αυτές τις δύο τοποθετήσεις μου, το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΠΟ επέβαλλε για πρώτη φορά επί προεδρίας Γραμμένου το πρώτο πρόστιμο σε παράγοντα ομάδας. Όπως επίσης η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για πρώτη φορά ανέτρεψε μετά την εκλογή γραμμένου την απόφαση των προηγούμενων επιτροπών και μας ανάγκασε να πληρώσουμε στον Αναστασιάδη 56.000€ γιατί τον απολύσαμε ενώ ο ίδιος είχε παραιτηθεί. Είμαι μαθημένος όμως σε τέτοιες καταστάσεις, έχω πληρώσει 750 χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα για δηλώσεις, από τότε που ανέλαβα την Παναχαϊκή. Τώρα περίμενα κάποιος να με προστατέψει γιατί δεν έχω κατηγορηθεί ούτε για στημένα παιχνίδια ούτε για τίποτα, απλά είπα την αλήθεια για τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Θωμά Μητρόπουλο, γιατί από το 1996 δεν έχουν σταματήσει να κάνουν κουμάντο στο παρασκήνιο».

Για τους Παπαδόπουλο και Μητρόπουλο:
«Εμένα ρωτάτε; Γιατί δεν έχει συσταθεί μία επιτροπή; Εγώ είμαι έτοιμος να καταθέσω ένα πολυσέλιδο υπόμνημα σχετικά με τις κινήσεις μου. Έχουν ασχοληθεί με τις εκλογές της ΕΠΟ, με φωτογραφίες και ρεπορτάζ, φαίνεται ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν μέσα στις εκλογές μαζί με τον Θωμά Μητρόπουλο, με φωτογραφίες μαζί με τους παράγοντες που ήταν υποψήφιοι. Δυστυχώς έγινε αυτή η απόφαση και θα την αντιμετωπίσω, εγώ θα σας πω ότι δεν θα μπορούσα να αντιδράσω μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη. Εμείς έχουμε καταθέσει μήνυση στον Λάμπρου για να δούμε αν έχει στηθεί το παιχνίδι για το στοίχημα, να ανοίξουν τα τηλέφωνα του και να δούμε με ποιους μίλησε πριν και μετά τον αγώνα».

Για το ποιος κάνει κουμάντο στην ΕΠΟ:
«Δεν ξέρω ποιος κάνει κουμάντο στην ΕΠΟ γιατί δεν παρακολουθώ το παρασκήνιο. Εγώ ξέρω ότι πολλοί από τους διαιτητές έχουν βγει από ενώσεις οπού ο Γιάννης Παπαδόπουλος έβαλε το χέρι του να εκλεγούν πρόεδροι και όταν ελέγχεις τους προέδρους ελέγχεις τους διαιτητές».

Για την τιμωρία του Ολυμπακού με την Παναχαϊκή:
«Δεν γνωρίζω κάτι. Για κάτι το οποίο δεν το χειρίζομαι νομικά, υπάρχουν μόνο ενδεχόμενα. Είχα κάνει μία εισήγηση τότε το κομβικό σημείο είναι η βιοπραγία, αν αποδειχθεί ότι έγινε σε αγωνιστικό χώρο τότε η τιμωρία είναι δεδομένη όπως έγινε με την ΑΕΚ. Το ότι πήγε στο CAS τώρα η ΑΕΚ δεν θα βρει τύχη, δεν μπορεί να κρίνει πειθαρχικές ποινές».

Για την Εθνική ομάδα και τον Άγγελο Αναστασιάδη: 
«Εγώ τον Αναστασιάδη τον έβγαλα από την ναφθαλίνη μετά από δύο χρόνια. Εκτιμούσα τον άνθρωπο Αναστασιάδη, τον έζησα για πέντε αγώνες και είδα καταπληκτικά πράγματα. Είδα μία ομαδάρα να πατάει τον Ολυμπιακό στη Λάρισα και μετά στον επόμενο αγώνα να αλλάζει όλη η ενδεκάδα και να παίζει ο δεξί εξτρέμ, αριστερό μπακ. Είδα να παίζουμε στο επόμενο αγώνα στα Γιάννενα τα δεκάρια μας να παίζουν αμυντικά χαφ, ο αριστερός μπακ να παίζει δεξιά και ο δεξής να παίζει αριστερά με αποτέλεσμα να τρώμε 4 γκολ στο ημίχρονο. Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, που δεν θέλω να το σχολιάσω, παραιτήθηκε με δικές του δηλώσεις στην τηλεόραση. Εγώ δεν θα έδιωχνα τον Αναστασιάδη από την πέμπτη αγωνιστική. Τώρα για την Εθνική, στο παιχνίδι που είδα με την Φινλανδία έκανε καταπληκτικές επιλογές και κοουτσάρισμα. Το πρόβλημα στην ομάδα μας δεν είναι τα εξτρέμ, γιατί το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Η Ελλάδα δεν έχει αμυντικά χαφ, εκεί παίζει τώρα κατά συνθήκη ο Ζέκα γιατί ο Σάμαρης που ξέρει πολύ μπάλα αλλά είναι αργός, ο Τζιώλης είναι αργός, δεν υπάρχουν Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μπασινάς και ο μόνος αξιόπιστος αμυντικός χαφ είναι ο Κουρμπέλης και αυτός με το ζόρι γιατί περισσότερο είναι στόπερ. Η εικόνα της Εθνικής με την Φινλανδία δικαίωσε τον Αναστασιάδη, ήταν εκπληκτική και η νοοτροπία και το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας με 70% κατοχή. Στο δεύτερο παιχνίδι έκανε τα τρελά του και έβαλε κάτι παιδιά να παίξουν, υποτιμώντας την Εσθονία και το πλήρωσε, αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα του Αναστασιάδη, άλλοτε οι επιλογές του βγαίνουν και μετά αλλάζει τα πάντα. Βλέπουμε ότι επανέφερε τον Σιώβα και του βγάζω το καπέλο για αυτό, για εμένα είναι το πιο αξιόπιστο στόπερ».

Για τον Μίχελ: 
«Καλά έκανε και τον έδιωξε και άργησε μάλιστα. Ποιος είναι ο Μίχελ; Ένας που βάφει τα μαλλιά του και χοροπηδάει σαν τρελός. Ο Μίχελ ήταν ένας διαιτητές που είχε δημιουργήσει τα πάνδεινα και βρέθηκε στην Σαχτάρ και μετά στον ΠΑΟΚ, νομίζοντας πως κέρδισε. Πείτε μου τι κέρδισε; Ο ΠΑΟΚ κέρδισε από τον Άρνεσεν, που έφερε καλούς παίκτες. Ο Μίχελ άφησε τον φύγει ο Τσίμιροτ, ο Ενρίκε και πούλησε τον Ροντρίγκες με ψίχουλα. Ανθρώπους σαν τον Μίχελ και τον Μπράνκο αν τους αφήσεις στην Ομόνοια θα χαθούν. Είναι δυνατόν να είναι δεύτερος φορ ο Άκπομ και όχι ο Κουλούρης; Είναι δυνατόν να είναι ο Τόσκα και όχι ο Γιαννούλης; Είναι δυνατόν να είναι ο Χατσερίδης και όχι ο Χατζηισσαΐας; Ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδα, είναι πια καθεστώς αλλά δεν έχει τους διαιτητές. Αυτό μπορεί να το υπερβάλλει με την ομάδα που έχει απλά είναι μεγάλης ηλικίας ποδοσφαιριστές».

Για τις πιθανότητες πρωταθλήματος: 
«Με τις απώλειες που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες, θα πρέπει να πάρει και να τους χτίσει έναν έναν στο καινούργιο γήπεδο αν δεν πάρουν φέτος το πρωτάθλημα. Μόνο και μόνο που φέρνουν έναν παίκτη με 5 εκατομμύρια τον Ζαμπά, φέρνουν τον Βέρνμπλουμ, φέρνουν τον Τόσκα, γυρίζει ο Ουάρντα και υπάρχουν ήδη κάποιοι σπουδαίοι παίκτες. Με ποιον τρόπο να χάσεις αυτό το πρωτάθλημα; Έχοντας κερδίσει μάλιστα στο Καραϊσκάκη».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top