Χαρούμενος ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης κατά την υπογραφή του συμβολαίου με το οποίο ανέλαβε τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού τεχνικού. Για όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα έκανε λόγο ο Άγγελος Αναστασιάδης κατά την παρουσίασή του από την ΕΠΟ. Διαβάστε όλα όσα είπε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άγγελου Αναστασιάδη:
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο και την Εκτελεστική επιτροπή για την τιμή που μου γίνεται. Πρέπει να ευχαριστήσω και τους προέδρους των ομάδων για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. Έχω πολύ μεγάλη χαρά. Ήταν όνειρο ζωής για μένα. Εύχομαι αυτή η πρόσκληση να είναι προς το συμφέρον όλων μας. Έχω ένα πολύ μεγάλο βάρος, καθήκον και υποχρέωση ώστε να ανοίξει ένα μονοπάτι με Έλληνες προπονητές σε αυτή τη θέση. Σας ευχαριστώ. Είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη και ελπίζω να τα καταφέρω. Θα έχω πολύ καλή συνεργασία, δεν έχουμε διαφορετικές απόψεις. Εγώ και οι συνεργάτες μου, ήρθαμε εδώ για να δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε…».

Τι θα θέλατε να δείτε από Εθνική ομάδα;
«Αυτό που όλοι έχετε στο μυαλό σας, να πείσουμε τα παιδιά ότι είναι δική τους ομάδα, όταν έρχονται εδώ να καταλάβουν ότι έχουν μία σοβαρή υπευθυνότητα. Να μπορέσουν να πείσουν και σας και τον κόσμο όλο ότι αξίζουν αυτοί και όχι οι ξένοι που παίζουν στα πρωταθλήματα. Αυτό πρέπει να πούμε στα παιδιά. Πιστεύω ότι θα το δούμε πολύ γρήγορα. Αυτή είναι η μεγάλη μου φιλοδοξία. Θα συζητήσω μαζί τους και πιστεύω ότι αυτό θα είναι το μεγάλο βάρος».

Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση καριέρας για εσάς;
«Είχα μία πρόκληση με την Εθνική Κύπρου, κάνατε αρκετά, όχι αυτά που ήθελα εγώ.ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά αλλά δεν καταφέραμε. Είχα πει ότι αν δεν περάσουμε στα τελικά ότι θα σταματήσω. Και έτσι σταμάτησα τη συνεργασία εγώ, με δική μου πρωτοβουλία. Η Εθνική έχει ήδη τον πήχη ψηλά. Απαγορεύεται να μην έχουμε αυτές τις βλέψεις. Με το σκεπτικό αυτό ναι, είναι το ύψιστο…».

Ο Μπασινάς είχε βάλει την Εθνική σε μία συνέχεια. Ποιο ήταν το μυστικό τότε;
«Δύο λόγοι που παίζαμε στις μεγάλες διοργανώσεις, τα παιδιά δούλεψαν με Έλληνες προπονητές. Τους έλεγαν να πάνε και να δώσουν την ψυχή τους. Μέσα από Έλληνες προπονητές φτιαχνόταν η Εθνική ομάδα. Εμείς είχαμε περάσει από όλες τις Εθνικές. Αυτό δεν υπάρχει τώρα όμως, υπάρχουν και προπονητές που λένε έχουμε ντέρμπι την Κυριακή, μην βάλεις τα πόδια σου στη φωτιά. Το αντιμετώπισα στην Κύπρο. Αυτός ήταν ο ένας λόγος. Ο άλλος είναι ότι αυτά τα παιδιά με ικανούς προπονητές έκαναν αυτά που έκαναν».

Είστε ο 4ος προπονητής σε 4 χρόνια. Ποια θα είναι η φιλοσοφία σας;
«Το θέμα δεν είναι τι δεν θα επιτρέψω, τι θα επιτρέψω. Θα επιτρέψω σε αυτούς που θέλουν να είναι εκεί. Δεν μπορώ να πω πολλά, δεν κοιταχτήκαμε ακόμη με τα παιδιά στα ματάκια, δεν μιλήσαμε. Ακούγονται πράγματα για μένα, ότι βρίζω, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν θέλω παραπάνω από ένα λεπτό για να τα βρω με τα παιδιά. Ακριβώς ένα λεπτό, γιατί δεν έμαθα ποτέ στη ζωή μου να λέω ψέματα. Έχω να κάνω με έξυπνους ανθρώπους και το ίδιο ισχύει και με αυτούς. Πρέπει να πάω να τα πω, και θα έχουμε την ευκαιρία να τα δείξουμε. Έχουμε 4 μέρες να μπορέσουμε να δείξουμε κάτι διαφορετικό, δεν μιλάω για το αποτέλεσμα».

Τι θέλει να κάνει δώρο στον ελληνικό λαό;
«Αυτονόητη η απάντηση, μακάρι όταν θα τελειώσει η συνεργασία μας να είμαστε τόσο χαρούμενοι όλοι και να χαμογελάμε μόνο, να μη λέμε τίποτα. Παρακαλώ το Θεό να με φωτίσει να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Πριν από ένα χρόνο πέρασα μία περιπέτεια, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήμουν εδώ. Πρέπει να ζητάω και το ζητάω, να είμαστε χαρούμενοι όταν τελειώσουμε».

Οι ομάδες σας έτρεχαν και έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο, η Εθνική δεν έπαιζε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Κατά πόσο είναι εύκολο αυτό;
«Από την πρώτη ημέρα που έγινα προπονητής πίστευα ότι ο Έλληνας έχει ταλέντο και ποιότητα. Πρέπει να εμπιστευτούμε τα δικά μας παιδιά, δεν με απογοήτευσαν ποτέ εμένα τα παιδιά. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα αλλά έχουμε και πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε εμάς. Δεν λέμε μεγάλες κουβέντες. Δουλειά μας είναι να τους αλλάζουμε στα σχέδια. Πολλοί προπονητές λένε τα ίδια πράγματα με μένα απλά αλλάζει η γλώσσα».

Να περιμένουμε αλλαγές στο αγωνιστικό;
«Δεν μπορώ να απαντήσω, πρέπει να δω τα παιδιά από κοντά, τους βλέπω από την τηλεόραση. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι αυτό. Στην εθνική έχεις να κάνεις τις επιλογές, στις ομάδες πας και τους βρίσκεις. Εδώ τους επιλέγεις. Θα δω τα παιδιά, θα έρθουν από Πορτογαλία, Ισπανία, από τις ομάδες τους, στεναχωρημένοι, χαρούμενοι, έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Γι’ αυτό είπα να με φωτίσει ο Θεός να τους πείσουμε γρήγορα ότι είμαστε εδώ γι’ αυτούς».

Ποιo είναι το κριτήριο των κλήσεων;
«Δεν θέλω να μπω ακόμη σε αυτή τη διαδικασία. Η κλήση έγινε, σχεδόν τα ίδια παιδιά συν τον Μασούρα και τον Βλαχοδήμο. «Δεν μου αρέσει το χθες, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πω τι γινόταν. Είχα παιδιά που είναι στην Ελπίδων αλλά επειδή είναι σε κρίσιμη καμπή, μίλησα με Νικοπολίδη και αποφάσισα να μην καλέσω κάποια παιδιά γιατί όντως είναι σημαντικό να πάνε σε αυτή τη διοργάνωση. Κάποια παιδιά που ήθελα να είναι μαζί μας, δεν είναι… Υπήρχε η εξαίρεση του Κουλούρη».

Ενώ κλείνοντας είπε πως:
«Εμένα μου αρέσει οι ομάδες μου να παίζουν ποδόσφαιρο, η ιστορία αυτόν δείχνει. Πιστεύω ότι την απάντηση θα τη δώσουμε στο γήπεδο, δεν δίνονται απαντήσεις με τα λόγια. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, πολλές φορές κατακρίθηκα γιατί δεν χαμογελάω. Από τη στιγμή που θα τελειώσει ο αγώνας μέχρι τη συνέντευξη Τύπου γυρίζουν στο μυαλό μου χιλιάδες πράγματα. Ελπίζω να είμαστε χαρούμενοι όλοι και να τελειώσω εύχομαι να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάθηκε στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου μακριά από το ποδόσφαιρο. Στενοχωρήθηκα πολύ, ήμουν στο γήπεδο. Εύχομαι να είναι το τελευταίο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια. Να καλέσω τον κόσμο να έρθουν την Πέμπτη στο γήπεδο, αν δουν κάτι διαφορετικό να έρθουν και την Κυριακή. Δεν τους παρακαλώ, κάνω έκκληση. Τα πιστεύω τα παιδιά, θα με βγάλουν ασπροπρόσωπο. Μπορείτε να ζητήσετε από τον κόσμο να έρθει, όχι επειδή το ζητάει ο Αναστασιάδης αλλά επειδή το ζητάνε οι παίκτες. Άλλο να παίζεις σε άδειο γήπεδο και να σε βρίζουν και άλλο να παίζεις σε γεμάτο και στο τέλος αν δεν τους ικανοποιήσεις να σε βρίζουν. Από εδώ και πέρα θα μιλάω λίγο. Έχω πάρα πολύ δουλειά. Προπονητής της Εθνικής δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ και μετά μέχρι το πρωί. Ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι δίπλα τους, και στις καλές και στις άσχημες. Δεν είναι εύκολο λοιπόν…».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top