Ένας κοινός παρονομαστής ΑΕΛ και Άρη, ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης στο “AEL FC ΑRENA”, είναι ο Λάζαρος Κυριλλίδης, παλαίμαχος της ΑΕΛ, στις “χρυσές” εποχές της, αλλά και άλλοτε βοηθός προπονητή στους “κιτρινόμαυρους”, επί θητείας Σάκη Τσιώλη. Ο Λάζαρος Κυριλλίδης μίλησε στον “ARENA FM 89.4” για τον αγώνα στο AEL FC ARENA, τα “συν” και τα “πλην” κάθε ομάδας και τη γενικότερη πορεία τους. Αναλυτικά οι δηλώσεις Λάζαρου Κυριλλίδη:
Για το δέσιμο με την ΑΕΛ και τη σημερινή κατάσταση: 
“Στην ΑΕΛ έπαιξα δέκα χρόνια, έζησα μεγάλες στιγμές. Ήμουν τυχερός, είχαμε τη μεγαλύτερη άνοδο στην ιστορία της Λάρισας. Την παρακολουθώ την ομάδα, έστω και από μακριά. Η αγάπη υπάρχει, είναι κομμάτι της ζωής μας, ζήσαμε πολλά στα γήπεδα. Είναι γνωστές οι κόντρες του μεγαλομετόχου, Αλέξη Κούγια, με τον κόσμο, που τον… κρύωσαν, είναι “παγωμένος”. Δεν πάει πολύς κόσμος στο γήπεδο, όχι για ένα λόγο. Υπάρχουν αρκετές παράμετροι. Είναι άσχημο να μη χαίρεται ο κόσμος την ομάδα, όπως τη χαίρεται και την αγαπά. Με τον κ. Φέστα η ΑΕΛ αρχίζει να πατά καλύτερα, δείχνει άλλο πρόσωπο. Παλεύει όλα τα παιχνίδια. Είναι μαχητική και δυνατή, στηρίζεται στη δύναμη, δεν έχει τόσο μεγάλη ποιότητα μεσοεπιθετικά. Κάνει αυτό που μπορεί. Πάει το παιχνίδι στη δύναμη και στα τελευταία ματς τα καταφέρνει πολύ καλά”.

Για το γήπεδο της ΑΕΛ: 
”Είναι καινούριο σαν γήπεδο, αλλά είναι σε… κακό χάλι ο αγωνιστικός χώρος και αυτό βολεύει τη Λάρισα. Εξοικειώθηκε, πάει το ματς στη δύναμη, ξέρει τις ιδιαιτερότητες. Δεν μπορείς να παίξεις μπάλα εκεί. Ο Άρης θα δυσκολευτεί, γιατί είναι καλύτερος μεσοεπιθετικά, πιο ποιοτικός και θα είναι δύσκολο να κάνει αυτά που μπορεί, να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Θα κριθεί το ματς στη δύναμη και ίσως στις στημένες φάσεις. Μακάρι να γίνει καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος”.

Για το ποιους παίκτες της ΑΕΛ πρέπει να προσέξει ο Άρης: 
“Ο Ντέλετιτς είναι επικίνδυνος, δημιουργεί τις παραπάνω φάσεις της ΑΕΛ, είναι ταχύς, αριστεροπόδαρος, δυνατός και καλός με τη μπάλα. Είναι τεχνίτης, νούμερο “ένα” κίνδυνος με τον Άρη. Φαίνεται η δουλειά του Φέστα, έκανε συμπαγή ομάδα. Ξέρει τι μπορεί να του δώσει κάθε παίκτης, έχει κατασταλάξει σε ένα σχήμα, που δεν αλλάζει εύκολα”.

Για τον Θωμά Ναζλίδη, που δεν “έπιασε” στον Άρη το τελευταίο εξάμηνο (συνεχίζει στον Απόλλωνα Σμύρνης), αλλά στην ΑΕΛ έκανε τη διαφορά: 
“Ο Άρης ήθελε φορ κρούσης, ο Θωμάς είναι κυρίως περιφερειακός. Στην ΑΕΛ είχε ελεύθερο ρόλο, του πήγαινε το παιχνίδι και έβαλε κρίσιμα γκολ. Ο Άρης είχε θέμα στην περιοχή, στο εύκολο γκολ, ήθελε τέτοιο φορ. Ο Ναζλίδης δεν ήταν ο κλασικός φορ περιοχής”.

Για τον φετινό Άρη γενικότερα: 
“Τον παρακολουθώ τον Άρη, πέρασα καλές στιγμές εκεί. Έκανε καλό ξεκίνημα και πιστεύω οτι βιάστηκαν να αλλάξουν προπονητή, χωρίς να είναι μομφή φυσικά για τον κ. Παντελίδη. Είναι ελληνικό φαινόμενο, να μη δίνεται χρόνος σε ένα προπονητή να δείξει πράγματα. Άρχισε με ενθουσιασμό και στις πρώτες ήττες ο κόσμος δυσανασχέτησε. Η διοίκηση έπρεπε να φανεί πιο ψύχραιμη στα γεγονότα. Δε χάθηκε κάτι για τον Άρη, διεκδικεί με αξιώσεις την Ευρώπη. Απέχει ένα πόντο από την πεντάδα, παρά την… κοιλιά με τις σερί ήττες. Ο κ. Παντελίδης έμαθε τους παίκτες και οι παίκτες εκείνον. Ο Άρης έχει ποιότητα από το κέντρο και μπροστά. Με προσθήκες έχει το επίπεδο και τις δυνατότητες, να είναι στην πεντάδα και στην Ευρώπη, βάσει υλικού”.

Για τις αδυναμίες του Άρη: 
“Δημιουργεί φάσεις, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Με τον Παναθηναϊκό έχασε πέναλτι και το πλήρωσε στο 95´, έχασε νίκη που δικαιούταν. Η μπάλα τιμωρεί. Οι μεγάλες ομάδες και στη μέτρια μέρα κερδίζουν, αυτό έκανε με τη Λαμία και είναι επιτυχία. Οι παίκτες είναι άνθρωποι, δεν μπορεί για 30 ματς κάθε παίκτης να είναι τοπ. Όχι μόνο οι 11, όλοι στο ρόστερ, έχουν καλές και κακές στιγμές. Πρέπει να δίνουμε πίστωση χρόνου, σε παίκτες, προπονητές και παράγοντες. Όποιος εργάζεται, κάνει και λάθη. Ο Άρης δεν είχε εναλλακτικές, έπαιζε με 12-13 παίκτες, βασίστηκε σε λίγους και αυτό πλήρωσε ως τώρα”.

Για κάποιους… φευγάτους παίκτες, υπό αποχώρηση, που αγωνίστηκαν με τη Λαμία: 
“Μέχρι τη μέρα που θα φύγει ένας παίκτης από μια ομάδα, αν υπάρχει ανάγκη, ως επαγγελματίας που πληρώνεται και υπέγραψε συμβόλαιο, πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος ως το τέλος. Εκεί. Παρότι σε κάποιους φαίνεται παράξενο και περίεργο”.

Για τον Μάρτιν Τόνσο: 
”Πιστεύω ότι θα βοηθήσει, μπορεί να δέσει με τους Ισπανούς και Αργεντίνους που έχει ο Άρης. Έδειξε καλά στοιχεία σε Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, θεωρείται καλή προσθήκη. Το ρόστερ του Άρη δεν ήταν τόσο γεμάτο. Και ο Γκάμα και ο Γιουνές είναι υπόθεση για τον Άρη και σημαντικές απώλειες, δεν έχει κάτι ισάξιο να τους αντικαταστήσει”.

Για τη φετινή Superleague: 
“Δύσκολα θα χάσει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ, πρέπει να… αυτοκτονήσει. ΑΕΚ και Ολυμπιακός είναι σίγουροι για την Ευρώπη. Ο Ατρόμητος έχει καλή διαφορά. Θα παλέψουν Άρης, Παναθηναϊκός και κάποιες ομάδες ακόμα. Έπεται ένα γκρουπ, όπως Παναιτωλικός, Λάρισα, Ξάνθη, που θα παλέψουν από έκτη θέση και κάτω. Η Λιβαδειά και ο Απόλλων Σμύρνης δείχνουν κατ’ εμέ οτι έχουν… τελειώσει, εκτός αν ο Λεβαδειακός κάνει διπλό στον Απόλλωνα. Για την άλλη θέση θα παλέψουν ΟΦΗ, Γιάννενα και Λαμία, έτσι δείχνει με το φινάλε του πρώτου γύρου, κατά τη γνώμη μου και με βάση τα όσα παρακολουθώ”.

Για τον αποκλεισμό του Άρη στο Κύπελλο: 
“Για τον Άρη ήταν σοκ ο αποκλεισμός στο Κύπελλο, πάντα το πάλευε και το διεκδικούσε, έχει φτάσει και σε τελικούς. Ήταν πλήγμα με τον Εργοτέλη, αλλά να μη σταθούμε εκεί. Έχει δυνατότητες, κάνει μεταγραφές, μπορεί να διακριθεί στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται ενίσχυση το ρόστερ, για ροτέισον, ξεκούραση παικτών και να καλύπτει κενά σε τραυματισμούς. Θέλει συμπληρώματα για τους τραυματισμούς. Απορώ που δεν παίζει τόσο πολύ ο Μαρτίνες, ίσως θέλει χρόνο προσαρμογής. Ήταν καλή προσθήκη για τον Άρη, με βάση τα όσα έδειξε προ διετίας. Φυσικά δε θέλω να μπλέκομαι σε θέματα προπονητή, δε μπαίνω στο έργο κανενός τεχνικού, τον βλέπει κάθε μέρα στην προπόνηση, είναι υπεύθυνος και ξέρει καλύτερα”.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top