Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κόυγιας, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Libero 107.4, για θέματα που αφορούν στους «βυσσινί», αλλά και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:
Για το θέμα που προέκυψε στην ΠΑΕ ΑΕΛ με τον Λεοζίνιο: 
«Επειδή πληρώνω γι' αυτό το λόγο κάνω αυτή την τοποθέτηση. Ομάδα που θέλει να υφίσταται στην Super League, ακόμη και αν ένας ποδοσφαιριστής κοροϊδεύει ή έχει κακή απόδοση, δεν μπορείς να του διακόψεις το συμβόλαιο και να μην του πληρώσεις το συμβόλαιο. Ξέρω ποιος έγραψε την ανακοίνωση του Λεοζίνιο, είναι ένας δημοσιογράφος από την Λάρισα. Τον ποδοσφαιριστή αυτόν δεν τον πήρα εγώ στην ομάδα. Από την στιγμή που έφυγε ο Πάους, όλους τους παίκτες τους επιλέγω εγώ και ο προπονητής απλά εγκρίνει. Ο Πάους τότε σαν πρώτη μεταγραφή ζήτησε τον Λεοζίνιο. 300 χιλιάδες το συμβόλαιο του Λεοζίνιο, συν το σπίτι του, συν ταξίδια στην Βραζιλία. Τον πήραμε για να είναι ο… Μαραντόνα της ομάδας μας. Από τον Ιούλιο μπήκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα τον Οκτώβριο, τότε καταλάβαμε ότι το παιδί αυτό δεν έχει διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Τον παρακαλούσαμε από τα τέλη Οκτωβρίου του 2017, να βρει μια ομάδα και μας έλεγε ότι δεν μπορεί να βρει ομάδα. Τελικά δεν βρήκε ομάδα, έμεινε σε εμάς. Του κάναμε προσφυγή για να διακόψουμε το συμβόλαιό μας και ήρθε ο δικηγόρος του και μου ζήτησε να μειώσουμε στο μισό το συμβόλαιό του και να τον κρατήσουμε. Παρακαλέσαμε τον μάνατζερ του να βρει ένα συμβόλαιο σε άλλη ομάδα και πάλι δεν έφερε πρόταση. Υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που αξίζουν πιο μεγάλο συμβόλαιο και το κριτήριο για να ανανεώσουν είναι το συμβόλαιο του Λεοζίνιο. Στη Λάρισα, επειδή τον έχουν πάρει από δίπλα όσοι θέλουν να φθείρουν την ομάδα, έκαναν σημαία την δήλωσή μου και του έγραψαν και την δική του δήλωση. Ωραία είναι η πλακίτσα, αλλά ελάτε και στη θέση ενός ανθρώπου που πονάει τα χρήματά του. Η ατυχία των ποδοσφαιριστών που είναι απατεώνες είναι ότι εμείς ξέρουμε και για αυτό τις μεταγραφές τις κάνω εγώ προσωπικά. Ο προπονητής μου λέει σε ποια θέση θέλει παίκτη, μου λέει τα χαρακτηριστικά του και εγώ του δίνω επιλογές».

Για τον Τζήλο: 
«Έχει διαλευκανθεί η υπόθεση. Διαφωνώ με τις ποινικές διώξεις, διαφωνώ με το ότι έχει διαλευκανθεί η υπόθεση, παραπέμπει σε μια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά το γεγονός ότι συνδέουν πρόσωπα με τον Μαρινάκη είναι λάθος. Τα πρόσωπα που προσπαθούν να ενοχοποιήσουν είναι από το περιβάλλον του Μαρινάκη. Μιλάω νομικά πάντα, ηθικά ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ότι θέλει. Μετά την αποκάλυψη του ποιος είναι φυσικός αυτουργός, είναι δυνατόν πριν ανακοινώσουν το όνομά του, να υπάρχει παρακολούθηση συνομιλιών».

Για τη Super League: 
«Μακάρι να είχαμε μια Super League, όπως ήταν στην αρχή. Το επίπεδο των ιδιοκτητών έχει πέσει πάρα πολύ. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Σαββίδης δεν είναι παγκοσμίου επιπέδου επιχειρηματίας. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό επίπεδο. Τα προβλήματα είναι τα ίδια σε όλη την Ευρώπη. Με έναν τρόπο θα δουλέψει το πράγμα. Με αυστηρά κριτήρια για το πώς γίνεται μια ομάδα επαγγελματική. Γήπεδο, μέσος όρος οπαδών, συγκεκριμένος ιδιοκτήτης. Όταν γίνεσαι επαγγελματική ομάδα, θα πρέπει να υπάρχουν και άλλα κριτήρια. Την ώρα που γίνονται αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος να γίνονται την ίδια ώρα, για να γεμίζουν τα γήπεδα. Θέλει γνώση και θέλει και υπομονή από τον ιδιοκτήτη, αλλά παίζει ρόλο και η προσωπικότητα αυτού που στήνει το πλάνο».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top