Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δηλώνει πως η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Superleague θα προχωρήσει όπως είχε προβλεφθεί εξ αρχής, διαβεβαιώνει στο news247, ότι το VAR θα χρησιμοποιηθεί από τις αρχές της νέας περιόδου και προαναγγέλλει αποχώρηση της ΕΛΑΣ από τη φρούρηση των γηπέδων. Αποσπάσματα της συνέντευξης του Γιώργου Βασιλειάδη
Η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος πώς θα προχωρήσει; Τι θα προβλέπει η τροπολογία που αναμένουμε από το υπουργείο σας;
«Η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων έχει «κλειδώσει» από το καλοκαίρι και προβλέπεται τόσο στις προκηρύξεις της Super League και της Football League, όσο και στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ομάδες με την ΕΡΤ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την τροπολογία που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ψηφιστεί, αυτή έρχεται απλά για να ρυθμίσει το νέο τοπίο και νομοθετικά. Πρέπει να καταστεί σαφές αυτό, η τροπολογία δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση, αλλά την τελική ενέργεια για να συμβαδίζουν τα νέα δεδομένα με το νόμο. Θα πρέπει να γίνει ακόμη σαφές ότι στην τροπολογία δεν ορίζεται αριθμός ομάδων, αλλά η δομή των πρωταθλημάτων. Ως εκ τούτου οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να προχωρήσουν με τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και όσοι επιθυμούν να μην αλλάξει τίποτα, να πάψουν να προπαγανδίζουν θεωρίες συνωμοσίας, καθώς η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει όπως έχει προβλεφθεί εξ αρχής.»

Τι προγραμματίζετε ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Θα δούμε π.χ. το VAR; Τι θα γίνει με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές; Υπάρχουν τόσα και τόσα ανοιχτά θέματα…
«Θέλω να πιστεύω ότι τη νέα σεζόν τα δεδομένα θα είναι πολύ διαφορετικά. Κατ’ αρχάς το VAR θα χρησιμοποιείται στη Super League, αποτελώντας ένα ακόμη «όπλο» στη «φαρέτρα», στη μάχη που δίνεται για την εξάλειψη των «σκιών» που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Παράλληλα, μέσω της αναδιάρθρωσης δημιουργείται ένα νέο περιβάλλον, με λιγότερες, αλλά περισσότερο ισχυρές ομάδες. Με περιορισμούς όπως για παράδειγμα αυτός που αναφέρετε, στον δανεισμό δηλαδή των ποδοσφαιριστών σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας, αλλά και όλοι αυτοί οι κανόνες που έχουν υπογραφεί στις τηλεοπτικές συμβάσεις από το περασμένο καλοκαίρι.»

Έως πότε κ. υπουργέ η ΕΛΑΣ θα φρουρεί τα γήπεδα; Τι προγραμματίζετε σε αυτή την κατεύθυνση;
«Μαζί με την UEFA και ειδικούς σε θέματα ασφαλείας από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες τις Ευρώπης, επεξεργαζόμαστε εδώ και καιρό ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει. Δεν θα νομοθετήσουμε μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι κάνουμε κάτι. Σκοπός μας λοιπόν είναι να φύγει η αστυνομία από τα γήπεδα και οι ΠΑΕ να έχουν την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει μέσα σε αυτά. Όπως στα θέατρα η αστυνομία δεν διαδραματίζει το ρόλο του ταξιθέτη έτσι και στα γήπεδα την ευθύνη θα έχουν οι ΠΑΕ, οι σεκιούριτι θα πάρουν αυξημένες αρμοδιότητες, κατά τα πρότυπα των ανθρώπων ασφαλείας στα αεροδρόμια και η δράση τους δεν θα περιορίζεται στην ταυτοπροσωπία και το σωματικό έλεγχο.»
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top