Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αποκάλυψε όλες τις άγνωστες πτυχές του «γάμου» των «βυσσινί» με τον Σέρβο προπονητή, Γκόρνταν Πέτριτς, μιλώντας στο SDNA. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
«Μετά την παραίτηση του κυρίου Φέστα δημιουργήθηκε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά μας βεβαίως, είναι η διατήρηση του βασικού κορμού, καθώς και η προσθήκη τεσσάρων παικτών στο ρόστερ έναντι οκτώ που θα αποχωρήσουν εν όψει της νέας σεζόν. Ο κύριος Φέστα γνώριζε τους παίκτες, το ελληνικό πρωτάθλημα, τους αντιπάλους και τους διαιτητές. Έτσι μετά την παραίτησή του βρέθηκα αναγκαστικά στην αναζήτηση νέου προπονητή» ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ σχετικά με το «game over» του Φέστα που τον οδήγησε στις αγορές προς αναζήτηση νέου κόουτς, με πρώτο…σταθμό την Ιταλία.

Το ιταλικό άκυρο
«Αρχικά προσέτρεξα στην ποδοσφαιρική κοινωνία της Ιταλίας όπου διατηρώ πολλές γνωριμίες και εξέτασα προπονητές σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Μόρα, όπου όλοι γνωρίζετε τι σχέση που τον συνδέει με το κλαμπ. Μεταξύ άλλων μου πρότειναν τον παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή, Τζιουζέπε Πάνκαρο που έπαιξε στη Φιορεντίνα. Ωστόσο το γεγονός πως είχε προϋπηρεσία κυρίως σε ομάδες τρίτης κατηγορίας ήταν κάτι που με αποθάρρυνε να ασχοληθώ με την περίπτωση του».

Ακολούθως ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ αναφέρθηκε στην...μετακόμιση από την Ιταλία στη Σερβία 
«Στη Σερβία επίσης διαθέτω ισχυρές γνωριμίες σε πολιτικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο. Τον Γκόρνταν Πέτριτς μου τον πρότεινε ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της σέρβικης ομοσπονδίας, αλλά και πρόσωπο με σημαίνοντα ρόλο στη λειτουργία της Παρτιζάν. Μου μετέφερε πως ο Πέτριτς θα μπορούσε να είχε πολλά περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας ως προπονητής, ωστόσο ο ίδιος διάλεξε να βρίσκεται στο ποδόσφαιρο κάποια χρόνια από την θέση του τεχνικού διευθυντή. Έχει τελειώσει δύο προπονητικές σχολές. Ακολούθως μίλησα και με τον ποδοσφαιριστή μας, Στέφαν Ζίβκοβιτς, ο οποίος συνεργάστηκε παλαιότερα με τον Πέτριτς στην Τσουκαρίτσκι και μου είπε τα καλύτερα. Τα ίδια μου είπαν και ατζέντηδες από την Σερβία με τους οποίους συνεργάζομαι.

«Πολυεκατομμυριούχος ο Πέτριτς»
Ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ δεν έχει κάνει απλά την «κάβα» του από το ποδόσφαιρο, αλλά είναι πολυεκατομμυριούχος. «Ο νέος μας προπονητής είναι πολυεκατομμυριούχος. Είναι ιδιοκτήτης πολλών ουρανοξυστών στο Βελιγράδι τις οποίες διαθέτει από κοινού με τον Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, άλλοτε αθλητικό διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας και συμπλήρωσε: «Αν και 49 ετών είναι παππούς, μιλάει αγγλικά και διαθέτει την αγγλική κουλτούρα, όπως και ο Φέστα. Μου έκανε εντύπωση όχι μόνο πως πήρε το πρώτο αεροπλάνο και ήρθε να με συναντήσει, αλλά το γεγονός πως ήταν απόλυτα ενημερωμένος για το υλικό της ομάδας. Μου ανέλυσε το πλάνο του που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την οργάνωση των ακαδημιών στα πρότυπα των μεγάλων κλαμπ. Μάλιστα μου μετέφερε πως κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσω να είμαι συνεχώς ο χορηγός του συλλόγου και να βάζω συνέχεια χρήματα, αφού το κλαμπ μπορεί να γίνει κερδοφόρο φτιάχνοντας παίκτες και μπαίνοντας σε συνεργασίες συνυδιοκτησίας με άλλες ομάδες του εξωτερικού. Πρόκειται για έναν προπονητή με έντονη προσωπικότητα που με κέρδισε από την πρώτη στιγμή»
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top