Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ της Super League, το πρωτάθλημα της σεζόν 2019/20 θα περιλαμβάνει playoffs για τον τίτλο για τις θέσεις 1 ως 6 και playouts για τον υποβιβασμό για τις θέσεις 7 ως 14. Ομόφωνα την επαναφορά των playoffs, έπειτα από δυο χρόνια και τη σεζόν 2016/17, αλλά αυτή τη φορά και για την ανάδειξη πρωταθλητή αποφάσισε ο συνεταιρισμός της Super League 1, που συνεδριάζει αυτή την ώρα στα γραφεία του. Η εναλλακτική πρόταση που τελικά απορρίφθηκε ήταν αυτή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ και πλέον προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Μηνά Λυσάνδρου για ενδιάμεσο γύρο.

Οι ομάδες συμφώνησαν σε αυτό το πλάνο, αντί της πρότασης για ενδιάμεσο γύρο. Η διαδικασία θα αφορά τις θέσεις 1-6, δηλαδή την ανάδειξη πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Πως γίνονται τα playoffs και τα playouts στα ξένα πρωταθλήματα
Αντίστοιχα οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν σε διαδικασία playouts και τις θέσεις του υποβιβασμού.

Οι ομάδες θα μπαίνουν οι ομάδες στις διαδικασίες με αυτούσια βαθμολογία, δηλαδή θα είναι αυτή της κανονικής διάρκειας.

Έτσι, στον γύρο των playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή θα γίνονται γνωστές και οι ομάδες που θα παίρνουν τις θέσεις για τα προκριματικά του Champions League και του Europa League. Μια ομάδα εκ των έξι θα μένει με άδεια χέρια. Aξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που στη διαδικασία των playoffs, όποτε αυτή διεξήχθη από καταβολής Α' Εθνικής, θα συμμετέχει και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, καθώς στις περιπτώσεις που διεξήχθησαν μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έπαιζαν μόνο οι ομάδες 2-5.

Εξάλλου, μένει να γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα διεξάγονται τα playouts κι αν θα υποβιβάζονται οι δυο τελευταίοι ή αν ο πρότελευταίος θα δίνει επιπλέον αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της βαθμολογίας της Super League 2.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top