Η δημιουργία μίας νέας επαγγελματικής κατηγορίας, της περίφημης Super League 2, η οποία θα μπει στη ζωή μας από τη νέα αγωνιστική περίοδο, έκανε πολλούς να αναρωτιούνται για το αν θα φτιαχτεί από την ΚΕΔ και ξεχωριστός πίνακας διαιτητών.
Το σενάριο, ωστόσο, που συζητιόταν εδώ και καιρό σε διαιτητικούς κύκλους ουσιαστικά επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας σχετικά με το πρόγραμμα των σεμιναρίων της σεζόν 2019-20. Ότι δηλαδή δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ξεχωριστός πίνακας διαιτητών για τη νεοσύστατη κατηγορία.

Στην ενημέρωση της ΚΕΔ υπάρχουν αναλυτικά οι ημερομηνίες για τα σεμινάρια της 1ης και της 2ης κατηγορίας διαιτητών και βοηθών, όπως κι αυτά των "Εθνικών Ερασιτεχνικών Κατηγοριών", αλλά κι αυτά των "Εκπαιδευτών και Γυμναστών Φυσικής Κατάστασης". Πουθενά, όμως, δεν υπάρχει αναφορά για σεμινάριο Super League 2.

Ποιοι λοιπόν θα σφυρίζουν τα παιχνίδια της εν λόγω κατηγορίας; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι να έχουμε... ανοιχτούς πίνακες, κάτι που συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια στη θεωρία, αλλά τώρα θα το δούμε και στην πράξη. Θα δούμε δηλαδή να διευθύνονται οι αγώνες της Super League 2 από διαιτητές και της 2ης, αλλά και της 1ης κατηγορίας του πίνακα, προφανώς ανάλογα και με το ειδικό βάρος του εκάστοτε αγώνα και την κρίση της ΚΕΔ.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top