Την επιστολή που έστειλε η γενική γραμματέας της ΦΙΦΑ, Φατμά Σαμούρα στην ΕΠΟ σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο έφερε στο φως της δημοσιότητας το blog «Δίκη. Αναλυτικά η επιστολή:
«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Αναφερόμαστε στην απόφαση της Επιτροπής Συνδέσμου Μέλη της FIFA (εφεξής: η επιτροπή) που ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίασή της στις 3 Απριλίου 2019 σε σχέση με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η επιτροπή αποφάσισε ότι θα πρέπει να εκπονηθούν συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του HFF από τις διοικήσεις της FIFA και της ΟΥΕΦΑ και να προταθεί προς έγκριση στην ομάδα εργασίας της επιτροπής

Στο πλαίσιο αυτό, οι διοικήσεις της FIFA και της ΟΥΕΦΑ συναντήθηκαν δύο φορές μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής  στις 7 και στις 14 Μαΐου για να συζητήσουν την κατάσταση του HFF.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας με εντολή της FIFA, ο κ. Petr Fousek, ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA, κ. Herbert Hübel, και ο πρόεδρος του HFFΗ Επιτροπή Κεντρικών Διαιτητών (CRC), κ. Vitor Perewa, κλήθηκε να γνωμοδοτήσει.

Μετά από αυτές τις συνεδριάσεις, η κατάσταση του ΕΤΠ υποβλήθηκε στην ομάδα εργασίας της επιτροπής. Η Ομάδα Εργασίας πιστεύει ότι, λόγω των πολύπλευρων προκλήσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και των τακτικών αποτυχιών, πιο πρόσφατα στο τελικό του ελληνικού κυπέλλου στις 11 Μαΐου 2019, εξακολουθεί να απαιτείται δέσμευση της FIFA και της ΟΥΕΦΑ.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν ήδη αναληφθεί από τη FIFA και την ΟΥΕΦΑ, θα πρέπει επίσης να προβλεφθεί μια σταδιακή στρατηγική αποδέσμευσης μέχρι την επόμενη εκλογή μιας νέας εκτελεστικής επιτροπής του HFF.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, η ομάδα εργασίας αποφάσισε στις 21 Μαΐου 2019 να εγκρίνει τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν από το ΕΦΠ για εφαρμογή στις ακόλουθες κατηγορίες:

Διεθνής παρακολούθηση και βοήθεια. Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας με εντολή της FIFA, κ. Petr Fousek, θα εξακολουθήσει να ασκεί την εντολή του μέχρι ένα έτος μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020. Αν και η εντολή του παραμένει η ίδια, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας θα επιβλέπει ειδικότερα την πλήρη εφαρμογή των στρατηγικών του HFF σχέδιο που εκπονήθηκε με βάση την έκθεση της FIFA με ημερομηνία 18 Μαΐου 2018. Με τον τρόπο αυτό, το HFF ακολουθεί τις οδηγίες και εφαρμόζει τις συμβουλές του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα.

Η εντολή της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA δεν θα παραταθεί πέραν της 31ης Ιουλίου 2019. Ωστόσο, ο πρόεδρός της, κ. Herbert Hübel, θα συνεχίσει να είναι διεθνής παρατηρητής σε εποπτική και συντηρητική λειτουργία με τους ίδιους όρους αναφοράς με την επιτροπή παρακολούθησης της FIFA μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020 Με τον τρόπο αυτό, θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην εκλογική διαδικασία του επόμενου έτους σε μια νέα Εκτελεστική Επιτροπή του HFF».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top