Ήταν 16 Ιουλίου του 2009, πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, όταν η ΑΕΛ αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Ισλανδική, Ρέικιαβικ, στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Europa League και γνώριζε την ήττα με 2-0. Κάθε άλλο παρά ευχάριστη εξέλιξη είχε το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΛ κόντρα στην Ρέικιαβικ, στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Europa League. Εκεί που όλα έδειχναν πως η ρεβάνς της ΑΕΛ με την ισλανδική Ρέικιαβικ θα είναι καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Σκόρερ για τους γηπεδούχους χρίστηκαν ο Μπαλντούρ Σίγκουρτσον στο 55', αξιοποιώντας ολέθριο αμυντικό λάθος της ΑΕΛ αλλά και ο Τακεφούζα στις καθυστερήσεις. Η τότε ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έβαλε πρόωρο τέλος στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, μένοντας στο 1-1 με τους αποκαλούμενους και «ψαράδες» της Ρέικιαβικ στο δεύτερο ματς στο Στάδιο Αλκαζάρ.

ΚR Ρέικιαβικ: Μάγκνουσον, Γκ.Σίγκουρντσον, Γκούντγιονσον, Σέβαρσον, Φρίντγκεϊρσον, Χόκσον, Μπενέντικτσον (72' Τακεφούσα), Μπ.Σίγκουρντσον, Ρούτγκερς, Γιόνσον, Ζορντάο

ΑΕΛ: Σέρεμετ, Νταμπίζας, Ααράμπ, Μπουκουβάλας, Τριποτσέρης, Ιγκλέσιας (66' Μπαλής), Ρομέου, Βλασσόπουλος (59' Λαμπρόπουλος), Τουάμα, Τσίγκας, Σίμιτς (81' Σιατραβάνης)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top