Ο Π.Σ.Α.Π. εκτός από θεματοφύλακας των δικαιωμάτων όλων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στη χώρα μας, στέκεται αρωγός και σε οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα ότι μέσω του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων μπορούμε να κάνουμε βήματα εμπρός, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών κατέθεσε σε όλους τους αρμόδιους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες και αποσκοπούν στην κατεύθυνση αυτή.
Επιδίωξή μας είναι να υπάρξει ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων που θα φέρει το ποδόσφαιρο πιο κοντά στην κοινωνία και θα το καταστήσει ελκυστικό για όλες τις οικογένειες. Στη δική μας αντίληψη περί αθλητισμού δεν γίνεται να μην συμπεριλαμβάνεται η νέα γενιά, όπως και κάθε ενέργεια που θα προάγει την αλληλεγγύη και την προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη.
Η επιλογή μας να δημοσιοποιήσουμε τώρα τις προτάσεις μας δεν είναι τυχαία, καθώς συμπίπτει χρονικά με την συμπλήρωση 15 ετών από την κατάκτηση του EURO 2004. Ευελπιστούμε πως στην επέτειο της κορυφαίας διάκρισης του ελληνικού ποδοσφαίρου, όλοι μαζί θα γυρίσουμε σελίδα για ένα καλύτερο ‘αύριο’.



ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ TOY Π.Σ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

1) Σε περίπτωση απόφασης για διεξαγωγή ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, να υπάρχει συμβολικό εισιτήριο 1€ για μαθητές σχολείων της περιοχής και τους γονείς τους και τα έσοδα να διατίθενται σε κοινωφελή ιδρύματα της περιοχής.

2) Την ανάθεση συντήρησης των αγωνιστικών χώρων σε ιδιωτική εταιρία συνολικά και συγκεντρωτικά, η οποία θα πληρώνεται και θα ελέγχεται από τις λίγκες, το Υπουργείο ή την ΕΡΤ, ώστε να αποφύγουμε περιπτώσεις κακών γηπέδων με δόλο από συγκεκριμένες ομάδες. Η όμορφη εικόνα των γηπέδων εκτός από καλό ποδόσφαιρο θα βοηθήσει την προσέλκυση θεατών και τους αθλητές.

3) Να υπάρχει μπόνους από την Ε.Π.Ο. ή την Super League ή αντίστοιχα από την Football League, για την ομάδα κάθε κατηγορίας με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην αγωνιστική περίοδο. Αυτόματα εκτός από την ενθάρρυνση των νέων στον αθλητισμό, θα υπάρξει και ενθάρρυνση των παραγόντων να απασχολούν νέους αθλητές.

4) Στη Super League 2 να αγωνίζονται υποχρεωτικά 7 Έλληνες και στην Football League 9. Στο Kύπελλο Ελλάδος να αγωνίζεται υποχρεωτικά 1 παίκτης κάτω των 21 στην 11αδα και να βρίσκεται ακόμη ένας στην 18αδα. Η πρώτη ρύθμιση θα ενισχύσει τα πρότυπα των Ελλήνων αθλητών, ενώ η δεύτερη των νέων αθλητών.

5) Να βελτιωθούν οι συνθήκες στις κερκίδες των γηπέδων. Προτείνουμε να υπάρχει κυλικείο και τουαλέτες σε όλες τις Θύρες, ενώ τα κυλικεία όπως και η συντήρηση των αγωνιστικών χώρων να ελέγχονται και να προκηρύσσονται συλλογικά από τις λίγκες ή την ΕΠΟ ή το Υπουργείο με μειοδοτικούς διαγωνισμούς. Σε αυτό το πλαίσιο να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης, όπως και ειδικός κάδος συλλογής για καπάκια που θα χρησιμοποιηθεί για αγορά αμαξιδίου, ενδεχομένως όχι μόνο με έσοδα από τα καπάκια αλλά και από τις πωλήσεις προϊόντων.

6) Να μην υπάρχουν πλέον συρματοπλέγματα, που παραπέμπουν σε γήπεδα-κλουβιά, ώστε να είναι πιο ελκυστικά σε παιδιά και γονείς. Να υπάρχει σε κάθε γήπεδο μεικτή και οικογενειακή- μαθητική κερκίδα φιλάθλων.

7) Να αναλάβουν με νομοθετικό πλαίσιο αυξημένες αρμοδιότητες οι security στα γήπεδα, να ελέγχονται και να προκηρύσσονται συλλογικά από τις λίγκες ή την ΕΠΟ ή το Υπουργείο με μειοδοτικούς διαγωνισμούς οι εταιρείες ιδιωτικής ασφάλισης (security) και η αστυνομία πλέον να έχει περισσότερο ρόλο… βοηθού και να βρίσκεται έξω από τα γήπεδα για να παραλαμβάνει μόνο παρανομούντες.

8) Τη διεξαγωγή σεμιναρίων σε σχολεία, σε συνεργασία με την ΕΠΟ, τις λίγκες και το Υπουργείο, με τη συμμετοχή επαγγελματιών αθλητών.

9) Την οργάνωση διαφημιστικής εκστρατείας με επιλεγμένους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τόσο για την προαγωγή του αθλητισμού, όσο και για προτροπή των νέων να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά.

10) Την πραγματική ενεργοποίηση του άρθρου 13 παράγραφος 5 του Παραρτήματος Α του ΚΙΜΠ της ΕΠΟ, που κάνει λόγο για περιοδικές ομιλίες επιμόρφωσης ποδοσφαιριστών για την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και διεύρυνσή του με επιμόρφωση τόσο ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, όσο και παιδιών σε σχολεία.

11) Την ενίσχυση των γηπέδων με μαθητές, με προνομιακή διάθεση εισιτηρίων σε κάθε παιχνίδι ενός ποσοστού για μαθητές της περιοχής και τις οικογένειές τους.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top