Ομιλία προέδρου Super League Μηνά Λυσάνδρου στην κλήρωση του Πρωταθλήματος
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας,
Αξιότιμοι προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί φίλοι του ποδοσφαίρου,
Σας καλωσορίζω στην εναρκτήρια εκδήλωση του πρωταθλήματος της Super Leagueτης περιόδου 2019 – 2020. Πριν από περίπου δύο μήνες ξεκινήσαμε μεθοδικά μία σημαντική προσπάθεια να χτίσουμε κάτι καινούργιο, κάτι νέο, μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές των γηπέδων.
Με γνώμονα πάντα το αθλητικό κριτήριο, αλλά και με σεβασμό στα εμπορικά στοιχεία που πρέπει να περιβάλλουν και να ενισχύουν την ολοκληρωμένη ταυτότητα ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος, προχωρήσαμε ομόφωνα στην αλλαγή της δομής της διοργάνωσης, προσαρμόζοντας τα προαναφερθέντα στοιχεία στην νέα πραγματικότητα των 14 ομάδων.
Η θέσπιση του θεσμού των αγώνων κατάταξης που θα ακολουθήσουν την κανονική διάρκεια των 26 αγωνιστικών, αποτελεί τη σημαντικότερη καινοτομία αλλά και το συστατικό που θα μετατρέψει τη Super League σε μια διοργάνωση που θα παρακολουθήσουμε όλοι μας με αγωνία και ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, το Μάιο του 2020.
Ωστόσο, οι αλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στο πρωτάθλημα Ανδρών. Από τη φετινή αγωνιστική περίοδο αλλάζει και η δομή των Πρωταθλημάτων Υποδομής, ενώ θεσπίζεται και μία επιπλέον διοργάνωση, αυτή του Κυπέλλου Υποδομών Super League στην οποία θα λάβουν μέρος οι ομάδες των Κ-19 των ΠΑΕ – μελών μας.
Όπως ανέφερα και στην αρχή της τοποθέτησής μου, είχε εξ αρχής τεθεί από όλους μας ως στρατηγικός στόχος η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός των τεσσάρων γραμμών.
Στη δική μας νέα λογική το ποδόσφαιρο ως αθλητικό, κοινωνικό και εμπορικό γεγονός, παίζεται όλη τη διάρκεια της ημέρας, της εβδομάδας, όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Παίζεται από όλες τις ηλικίες, σε όλα τα σημεία της Ελλάδας, σε κάθε γωνιά της Γης.
Και χρησιμοποιώ το ρήμα «παίζεται», γιατί αυτό που έχει σημασία, αυτό που όλοι γνωρίσαμε και βάλαμε στη ζωή μας από τα παιδικά μας χρόνια, είναι ένα όμορφο παιχνίδι με έντονα συναισθήματα και συγκινήσεις.
Με βάση την τεχνολογία και το αποτελεσματικότερο σύγχρονο μέσο διαδραστικής επικοινωνίας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποφασίσαμε και ήδη προχωράμε στην υλοποίηση ενεργειών και δράσεων που θα βάλουν την Super League στην καθημερινότητα όλων μας.
Στόχος δεν είναι να χτίσουμε ένα γεγονός το οποίο θα χαρακτηρίζει μονοδιάστατα το Σαββατοκύριακο ως το βασικό χρονικό σημείο δράσης των ποδοσφαιριστών, των πραγματικών δηλαδή πρωταγωνιστών, αλλά να οικοδομήσουμε μία νέα πραγματικότητα, όπου όλοι μας, με διάφορα μέσα, θα ασχολούμαστε με τη SuperLeague καθημερινά, μετατρέποντας τα Σάββατα και τις Κυριακές όλου του χρόνου στο έντονο αποκορύφωμα της συνεχούς ενασχόλησής μας με την αγαπημένη μας ομάδα και με το δικό μας πρωτάθλημα.   
Ειδικότερα, η προετοιμασία της νέας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας της Λίγκας η οποία θα είναι έτοιμη με τη σέντρα του νέου Πρωταθλήματος, το νέο mobileapplication το οποίο θα παρέχει πολλές δυνατότητες στον χρήστη, κυρίως τη στιγμή της εξέλιξης των αγώνων και το οποίο θα είναι και αυτό διαθέσιμο το προσεχές διάστημα, η αναβάθμιση των social media, η κυκλοφορία σε μορφή mobileapplication του νέου διαδραστικού παιχνιδιού “fantasy league” και η ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία και αξιοποίηση του επίσημου καναλιού της Super Leagueστο YouTube, με τρανή απόδειξη της νέας αυτής νοοτροπίας τη ζωντανή μετάδοση της σημερινής εκδήλωσης, αποτελούν μόνο κάποιες από τις δράσεις που ομόφωνααποφασίσαμε ως διοργανώτρια Αρχή, στοχεύοντας σ’ ένα πιο ανταγωνιστικό και συνάμα πιο εμπορικό πρωτάθλημα.
Η Κλήρωση του Πρωταθλήματος της Super League 2019-2020 έχει μια ακόμα σημαντική καινοτομία: Για πρώτη φορά, στα πρότυπα προηγμένων Λιγκών παγκοσμίως, θα χρησιμοποιηθεί εξειδικευμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο, διατηρώντας φυσικά το στοιχείο της Τύχης, λαμβάνει υπόψη του όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα διαμορφώσουν το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα.
Σε συνδυασμό με τη ψήφιση και ανακοίνωση του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος του πρωταθλήματος, το οποίο προέκυψε μετά από συζήτηση με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την οποία στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη στάση συνεργασίας που τηρεί απέναντι στη Λίγκα, για πρώτη φορά, αφού ελήφθη υπόψη το συνολικό καλεντάρι των αγώνων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δηλαδή τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, τις υποχρεώσεις των ομάδων μας στις διοργανώσεις της UEFA, καθώς και τις ημερομηνίες του Κυπέλλου Ελλάδος, καταρτίστηκε έγκαιρα από τη Λίγκα το ετήσιο πρόγραμμα των αγώνων του πρωταθλήματος από την 1η αγωνιστική τον Αύγουστο του 2019, έως και το τέλος της διοργάνωσης τον Μάιο του 2020.
Όπως προανέφερα, οι δραστηριότητες της Super League δε θα περιοριστούν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου:
Επειδή το 2019 συμπληρώνονται τα 60 χρόνια της Πρώτης Εθνικής, η οποία ιδρύθηκε το 1959, η Super League, μέσα από ένα ευρύ πλαίσιο πρωτοβουλιών, εκδηλώσεων και σχετικών εκδόσεων, θα τιμήσει την Ιστορία του ελληνικού Ποδοσφαίρου και θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος του παρελθόντος με το παρόν, αλλά και το μέλλον του αθλήματος που εκατομμύρια φιλάθλων στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο αγαπούν.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους, στα στελέχη και στους συνεργάτες της Super League, όχι μόνο για την προετοιμασία της σημερινής εκδήλωσης, αλλά κυρίως για την άμεση και αποτελεσματική εκτέλεση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Λίγκας. Η θετική τους αύρα και η μεγάλη τους όρεξη είναι το καλύτερο συστατικό για τη στερεή οικοδόμηση του νέου πρωταθλήματος.
Εύχομαι σε όλους μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία, πολλές συγκινήσεις, έντονα συναισθήματα και στο τέλος… να κερδίσει ο καλύτερος!
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top