Πλέον, βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του, χωρίς να κρύβει πως θα ήθελε να δοκιμάσει και την προοπτική του εξωτερικού. Ο Χρήστος Γρομητσάρης που έμεινε ελεύθερος από την ΠΑΕ ΑΕΛ, μιλά στο SDNA για την περσινή σεζόν, το «διπλό» σωτηρίας κόντρα στην ΑΕΚ, τη συνύπαρξη με τον Αλέξη Κούγια αλλά και τη δύναμη του κόσμου της ΑΕΛ. Τι γεύση σου αφήνει η σεζόν που ολοκληρώθηκε;
«Αρχικά είμαι χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Στο αγωνιστικό κομμάτι η χρονιά ξεκίνησε για μένα ιδανικά ξεκινώντας βασικός στους περισσότερους αγώνες. Η αλλαγή προπονητή έφερε αγωνιστικές αλλαγές κυρίως στο πλάνο της ομάδας. Δοκιμάστηκα σε διαφορετικές θέσεις (δεξί , αριστερό μπακ) αλλά στο τέλος της χρονιάς, με δεδομένο ότι δεν ταίριαζαν τα αγωνιστικά μας «θέλω», αποφάσισα να αποχωρήσω από την ομάδα και να αναζητήσω νέα ποδοσφαιρική στέγη. Στο μεσοδιάστημα ήταν τιμή για μένα που μπόρεσα να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα ενόπλων δυνάμεων βοηθώντας την ομάδα της χώρας μου να πετύχει την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Κίνα».

Πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστεί σε μια θέση που δεν γνωρίζει καλά και δεν έχει αγωνιστεί ξανά;
«Είναι αρκετά δύσκολο όμως σαν επαγγελματίας, πρέπει να κάνω αυτό που ζητάει ο προπονητής και να προσαρμοστώ ανάλογα με τις απαιτήσεις που υπάρχουν».

Ήταν μια περίεργη σεζόν για την ΑΕΛ με πολλά καλά αποτελέσματα αλλά που στο τέλος σώθηκε την προτελευταία αγωνιστική. Πώς το βίωσες εσύ αυτό;
«Η εκτός έδρας νίκη κόντρα στην ΑΕΚ ήταν αυτή που ουσιαστικά έσωσε την ομάδα. Το σημαντικότερο όμως για την ΑΕΛ παραμένει η έδρα της. Η έδρα της την βοήθησε να πάρει αποτελέσματα και να πετύχει τους στόχους της».

Πόσο πιο δυνατή θα ήταν η έδρα της αν δεν υπήρχε η κόντρα της διοίκησης με τους οπαδούς;
«Σίγουρα θα ήταν πιο δυνατή. Οι οπαδοί δίνουν άλλη ώθηση στην ομάδα. Η ΑΕΛ μπορεί να διεκδικήσει πολλά περισσότερα όπως τίτλους και έξοδο στην Ευρώπη με την βοήθεια του κόσμου της. Είναι κάτι που το καταλαβαίνεις τόσο στο γήπεδο όσο και σε ολόκληρη την πόλη».

Αυτή η κόντρα επηρέασε εσάς τους ποδοσφαιριστές;
«Θα έλεγα πως όχι. Προσπαθούσαμε να αφήσουμε την κόντρα εκτός, αν και όλου θέλαμε να υπάρχουν ακόμη περισσότεροι οπαδοί στο γήπεδο».

Η άποψη σου για τον Φέστα;
«Ο Φέστα είναι ένας πολύ αξιόλογος προπονητής που μας έμαθε πολλά. Βοήθησε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της τόσο από άποψη τακτικής αλλά και ψυχολογίας».

Συνολικά από το πρωτάθλημα που τελείωσε τι κρατάς;
«Την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε είδαμε τον ΠΑΟΚ να κατακτά το πρωτάθλημα ύστερα από τόσα χρόνια. Θα έλεγα πως ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα για όλες τις ομάδες, με την παραμονή κάποιων από αυτές να κρίνεται στην τελευταία αγωνιστική».

Επηρέασε τις ομάδες το γεγονός πως μέχρι και το φινάλε δεν γνωρίζαμε πόσες ομάδες θα πέσουν;
«Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν ότι καλύτερο. Πιστεύω όμως πως όλες οι ομάδες προετοιμάστηκαν για το χειρότερο σενάριο, το να πέσουν δηλαδή τέσσερις ομάδες».

Εσείς ανησυχήσατε ότι η ομάδα μπορεί να μην σώσει την κατηγορία;
«Κοιτάξτε, όσο φθάναμε στο τέλος του πρωταθλήματος και παραμέναμε κοντά σε όσους πάλευαν για την παραμονή, ήταν πολύ δύσκολο για εμάς ως ποδοσφαιριστές. Παραμέναμε όμως αισιόδοξοι. Ήρθε και η νίκη στην Αθήνα και η ομάδα σώθηκε οριστικά».

Η συνύπαρξη με τον Αλέξη Κούγια πώς ήταν;
«Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ θέλει να βρίσκεται συνεχώς κοντά στην ομάδα. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με την τρόπους που διαχειρίζεται κάποιες καταστάσεις, αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Οι αντιδράσεις του ήταν πολλές φορές έντονες, αλλά προκύπτουν από την θέλησή του να βοηθήσει την ομάδα με κάθε τρόπο».

Για το μέλλον τι θα ήθελες;
«Θα ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου σε μια από τις ομάδες της Super League ή  σε κάποια αξιόλογη ομάδα του εξωτερικού. Θεωρώ για παράδειγμα πως ομάδες από την Κύπρο δίνουν ευκαιρίες εξέλιξης. Το ίδιο ισχύει και για το Βέλγιο το οποίο φαντάζει ως μια καλή επιλογή».

Το όνειρό σου ποιο είναι;
«Να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά».

Πόσο εύκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή σε μια ομάδα με οικονομικά προβλήματα να συγκεντρωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι;
«Πιστέψτε με είναι αρκετά δύσκολο. Προσωπικά ξεκίνησα την πορεία μου από μικρότερες κατηγορίες. Για να φτάσω στην Super League αγωνίστηκα σε ομάδες που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά αφήνοντας ποδοσφαιριστές απλήρωτους και αβοήθητους. Σε αυτή την κατάσταση λοιπόν στηρίζεσαι στο σπίτι σου και την οικογένεια σου και πρέπει να έχεις επιμονή, υπομονή και μεγάλη θέληση για να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που αγαπάς».

Την ιστορία με τα τηλεοπτικά πως την βλέπεις;
«Πρέπει να υπάρξει κάποια συμφωνία που θα βοηθήσει όλες τις ομάδες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Με τις συνεχόμενες αλλαγές στις συμφωνίες και στα ποσά που χορηγούνται, οι ομάδες δυσκολεύονται να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους και να κάνουν σωστό σχεδιασμό».

Τι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό πρωτάθλημα για να γίνει πιο ελκυστικό;
«Υπάρχει μια τάση να το ψάξουν λίγο περισσότερο για να κάνουν το πρωτάθλημα καλύτερο. Είναι καλό να βλέπουμε προσπάθειες για αλλαγή, αλλά σίγουρα οι ομάδες πρέπει να βοηθηθούν οικονομικά, να πάρουν παίκτες και να ανέβουν επίπεδο. Σε αυτό θα βοηθούσε αν υπάρξει μια δυνατή Super League 2».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να βρίσκεται σε αυτή τη φάση να μην έχει ομάδα και πώς το διαχειρίζεται;
«Για μένα προσωπικά είναι πολύ δύσκολο γατί είναι η πρώτη χρονιά που δεν ξεκίνησα προετοιμασία με κάποια ομάδα. Είναι δύσκολο όταν είσαι επαγγελματίας να κάνεις καθημερινά μόνος σου προπόνηση για να παραμείνεις σε υψηλό επίπεδο. Στην περίπτωση αυτή θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη επιλογή άσχετα με την πίεση του χρόνου, γνωρίζοντας ότι ευκαιρίες υπήρξαν και θα υπάρξουν».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top