Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε για τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων της Superleague, την ΑΕΛ, τον Απόλλωνα Λάρισας, την Παναχαϊκή, για τις… απειλές του Πανουργιά Παπαϊωάννου να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα η Λαμία, αλλά και για στημένους αγώνες, μιλώντας ARENA FM 89.4. Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε:
«Καλόμαθε ο κ. Παπαϊωάννου. Πήραν συμβόλαια ομάδες οι οποίες δεν έχουν την οντότητα άλλων ομάδων, πολύ μεγαλύτερα, για λόγους πολιτικούς καθαρά με την προηγούμενη κυβέρνηση. Πήραν τεράστια συμβόλαια ομάδες, που δεν θα τα έπαιρναν στην ελεύθερη αγορά, δεν θα τα έπαιρναν στη Nova. Δεν μπορεί η ΑΕΛ να παίρνει 1.600.000 ευρώ, που είναι η ΑΕΛ με 1 πρωτάθλημα και δύο κύπελλα, με κόστος λειτουργίας μόνο για το γήπεδο 500.000 ευρώ, με δικό της προπονητικό κέντρο και η Λαμία που παίζει τζάμπα στο γήπεδό της να παίρνει 2.000.000 ευρώ συμβόλαιο. Δεν μπορεί ο ΟΦΗ, στη Nova, στην ελεύθερη αγορά, να παίρνει 900.000 ευρώ και να έρχεται η προηγούμενη κυβέρνηση και να του δίνει παραμονές εκλογών, τριετές συμβόλαιο με 2.500.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 7.500.000 ευρώ. Αυτό είναι κατάρρευση του υγιούς ανταγωνισμού. Το καταλαβαίνω τον κ. Πανουργία που στεναχωριέται αλλά πρέπει να αντιμετωπίζει και τα πράγματα ρεαλιστικά. Ποια είναι η ομάδα του, τι λειτουργικά έξοδα έχει... Δεν καταλαβαίνω. Για τον ΟΦΗ χρειάστηκε να γίνουν δύο εκτός έδρας νίκες με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, που θα συζητιούνται χρόνια και να κερδίσει στο μπαράζ τον Πλατανιά με ένα όργιο διαιτησίας από τον Κομίνη, για να είναι σήμερα ομάδα Superleague. Με πιο τρόπο θα πάρει 1.600.000 ευρώ η ΑΕΛ και 2.500.000 ευρώ ο ΟΦΗ. Πως μπορεί ο Ατρόμητος με 50 εισιτήρια σε κάθε παιχνίδι να παίρνει 2.500.000 ευρώ. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια που έδωσε η ΕΡΤ είναι πρόκληση είναι σκάνδαλο οικονομικό για την ΕΡΤ πρώτα από όλα. Στην Ιταλία η Αταλάντα, μια επαρχιακή πόλη σαν τη Λάρισα, έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο 80.000.000 ευρώ στην Ιταλία. Και εμένα ας μου δώσουν 80.000.000 ευρώ και θα το πάρω το Champions League! Η άποψή μου για την ΕΡΤ ή θα υπάρχουν τεράστιες μειώσεις ή θα διαμαρτυρηθούμε και εμείς, οι άλλες ομάδες. Το πρόβλημα της ΕΡΤ έχει δύο αναγνώσεις, φωνάζει ο Πανουργιά Παπαϊωάννου, αλλά εγώ ξέρω αυτός παίζει τζάμπα στο γήπεδο του και εγώ πληρώνω 500.000 ευρώ το χρόνο!»

Για την ΑΕΛ πως την βλέπετε φέτος;
«Η ΑΕΛ έχει κρατήσει τον κορμό της, έφυγε μόνο ο Ντέλετιτς, που προέβλεψα ότι θα πάει δανεικός στη Λαμία και βλέπω να δικαιώνομαι. Αλλά έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρυσι πολύ.»

Για τα φιλικά της ΑΕΛ;
«Τρεις ισοπαλίες στα φιλικά, αλλά δεν είναι αποτελέσματα. Οι νίκες στα φιλικά και μάλιστα στο εξωτερικό από κάποιες ομάδες στην Ελλάδα που μπορεί να χάνουν από τον ΟΦΗ στην έδρα τους και να κερδίζουν τον Άγιαξ ή την Φέγενορντ. Πήρε ισοπαλία αν είναι δυνατόν ο Απόλλωνας Λάρισας από την Μπεσίκτας. Ο Απόλλωνας Λάρισας δεν μπορούσε να πληρώσει τα συμβόλαιά του πέρυσι και πήγε προετοιμασία στο εξωτερικό! Αυτά τα παιχνίδια τα φιλικά που είναι όλα στο στοίχημα, να τα βλέπουν όλοι με πολύ προσοχή. Στο παιχνίδι της Παναχαϊκής με την Λόκερεν, είχε τον μεγαλύτερο στοιχηματισμό, παγκοσμίως. Έτσι μου είπε ο κ. Δρόσος, παλιός ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής. Στην Παναχαϊκή δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν, δεν μπορούν δύο χρόνια να συγκεντρώσουν μετοχικό κεφάλαιο, πήγαν προετοιμασία στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Και αυτά τα παιχνίδια τα φιλικά είναι εκτός της Sportradar. Γίνεται της… μαϊμούς το πελεκούδι στο στοίχημα σε τέτοια ματς. Δεν γίνεται να πηγαίνεις με λεωφορείο στην Κρήτη και να πηγαίνεις προετοιμασία στο Βέλγιο. Δεν γίνεται να λες ότι δοκιμάζονται δυο Σέρβοι στο παιχνίδι της Παναχαϊκής με την Λόκερεν και να παίζουν δυο παίκτες που ανήκουν σε άλλους συλλόγους, με Σερβικά ονόματα.
Έπαιξε ο Σιατραβάνης που ανήκει στην Κέρκυρα και ο Κοτσώνης που ανήκει σε Αλβανική ομάδα και κρυβόντουσαν να μην τους πάρει φωτογραφία ο φακός.»
 
ΑΕΛ © 2019. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top