Όπως όλα δείχνουν το VAR θα εφαρμοστεί από την 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος της Super League 1! Όπως έγινε γνωστοί οι τεχνολογικές δοκιμές θα αρχίσουν από το γήπεδο της Τούμπας, την ερχόμενη Παρασκευή (09/08). Ακολουθεί το «Βικελίδης», ενώ οι δοκιμές κλείνουν στο «Καραϊσκάκη». Οπως αναφέρει το novasports.gr: «…Στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί το τελευταίο διάστημα γίνονται πυρετώδεις προετοιμασίες ώστε να κερδίσουν τη μάχη με τον χρόνο και να μπει το Video Assistant Referee από την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.
Άλλωστε, στο στρατηγικό πλάνο του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, ήταν, από την αρχή, η εισοδος του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το λόγο αυτό, όρισε τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, Αλέκο Χολεβα, project manager του VAR. Επιπλέον, όρισε τον Μιχάλη Κουκουλάκη ως εκπαιδευτή των διαιτητών. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το εγχείρημα θα έρθει εις πέρας, και μάλιστα με αθόρυβο τρόπο και μεθοδικότητα.
Για να γίνει αυτό είναι απαιτητή η έγκριση από τη FIFA και την IFAB. Ως εκ τούτου από την Παρασκευή ξεκινούν τεχνολογικές δοκιμές σε όλα τα γήπεδα (πλην ΟΑΚΑ που είναι ήδη εγκεκριμένο από τον τελικό του κυπέλλου) με VAR Vans, τα οποία θα τρέξουν τη διαδικασία τις δύο πρώτες αγωνιστικές, πριν ενεργοποιηθεί το κεντρικό κτίριο του VAR στο Μαρούσι.
Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα θα πρέπει η κάθε ΠΑΕ να προγραμματίσει μια φιλική αναμέτρηση ακόμα και με ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της ώστε να γίνει το τεχνολογικό τεστ που θα δώσει την έγκριση στο κάθε γήπεδο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του novasports τα τεστ θα λάβουν χώρα στις εξής ημερομηνίες:

9 Αυγούστου: Τούμπα
10 Αυγούστου: Βικελίδης
11 Αυγούστου: Ξάνθη
12 Αυγούστου: Λάρισα
16 Αυγούστου: Λαμία
17 Αυγούστου: Βόλος
18 Αυγούστου: Αγρίνιο
19 Αυγούστου: Τρίπολη
20 Αυγούστου: Περιστέρι, Ηράκλειο
21 Αυγούστου: Νέα Σμύρνη
23 Αυγούστου: Καραϊσκάκη

Με το πέρας των τεστ σε όλα τα γήπεδα, η FIFA θα στείλει την έγκρισή της, κάτι που σημαίνει ότι από την πρώτη αγωνιστική οι διαιτητές θα έχουν τη βοήθεια του VAR, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στις αποφάσεις τους».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top