Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα μιλώντας σε σεμινάριο των διαιτητών της Super League 1 φανέρωσε την πρόθεση της ΚΕΔ / ΕΠΟ για λιγότερους ξένους ρέφερι τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το σεμινάριο γίνεται στο Καρπενήσι και το πρόγραμμα είχε γραπτά τεστ και κουίζ με βίντεο. Την Πέμπτη θα γίνουν τα αγωνιστικά τεστ. Στην ομιλία του ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, Βίτορ Μέλο Περέιρα, ζήτησε από τους Έλληνες ρέφερι να είναι καθ' όλα έτοιμοι καθώς έδειξε να θεωρεί πως το επίπεδο του χρόνου στις ομάδες θα είναι πιο υψηλό. Επίσης σημείωσε πως οι ξένοι ρέφερι θα μειωθούν την προσεχή σεζόν. Επίσης όπως έγινε γνωστό η αμοιβή για τους βοηθούς αυξάνεται στο 50% και για τους 4ους στο 25%. Θα αφορά όλες τις κατηγορίες. Με αυτά τα δεδομένα ο πρώτος θα λαμβάνει 2.000 μεικτά, οι βοηθοί του από 1.000 ευρώ μεικτά (σ.σ. έπαιρναν λίγο πιο πάνω από 500) και ο 4ος 500 ευρώ, που είναι περίπου 100 ευρώ πάνω. Εκτός αυτού ο διαιτητής του VAR θα παίρνει 1.000 ευρώ ανά ματς και ο βοηθός του 500.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ για τις αλλαγές στους κανονισμούς
Ξεκίνησαν στο Καρπενήσι τα σεμινάρια Διαιτησίας 2019-20. Τους διαιτητές και βοηθούς διαιτησίας υποδέχθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ε.Δ. Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για ακόμη καλύτερες διαιτησίες για την ποδοσφαιρική σεζόν που ξεκινά.

Οι συμμετέχοντες αξιωματούχοι διαιτησίας, αφού παρέδωσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να εγκριθεί η συμμετοχή τους, παρακολούθησαν ειδική διάλεξη για τις τελευταίες αλλαγές στους κανόνες του παιχνιδιού και έλαβαν μέρος στις ακόλουθες εξετάσεις: Γραπτές εξετάσεις για θέματα διαιτησίας, Video Quiz και εξέταση για την διαπίστωση του επιπέδου του κάθε αξιωματούχου στην αγγλική γλώσσα.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 15/08 περιλαμβάνει Fitness test τις πρωινές ώρες, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσουν τα μαθήματα (1) για το Offside, (2) για την Λήψη Αποφάσεων και (3) για την Συνεργασία της Διαιτητικής Ομάδας.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top