Σάββατο και 13. Καμία σχέση με δεισιδαιμονίες. Εκείνο όμως το απομεσήμερο του 1997, ο ...Μαύρος Σεπτέμβρης ξαναχτύπησε κατάστηθα την ποδοσφαιρική Λάρισα και βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη χώρα.< Ο Γιώργος Μητσιμπόνας, ο ανίκητος των γηπέδων αετός, ο αδάμαστος πολεμιστής που προσυπέγραψε με το εκπληκτικό του γκολ τον κορυφαίο τίτλο της ΑΕΛ και μοναδικό "ανά τους αιώνες" στην Ελλάδα για επαρχιακή ομάδα, λυγίζει από το δόλιο χτύπημα του Χάρου λίγες δεκάδες μέτρα  πιο 'κει από το γήπεδο της Γιάννουλης! Σημάδι φοβερό ακόμα και σε καρτέρι θανάτου!

Βουβό το κλάμα της ψυχής και συγκλονιστικές οι θύμησες που "γονατίζουν" κάθε "βυσσινί" υπόσταση ακόμα και σήμερα. Γιατί μπορεί να πέρασαν 22 χρόνια από το πέταγμα του σταυραετού στην αιωνιότητα, η μορφή του όμως παραμένει αναλλοίωτη στις καρδιές όλων μας.

Με εισήγηση του μεγαλομετόχου κ. Αλέξη Κούγια, η ΠΑΕ ΑΕΛ θα ζητήσει από την διοργανώτρια στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι  με την ΠΑΕ Ξάνθη, να αγωνιστούν οι παίκτες μας με μαύρα περιβραχιόνια, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του Γιώργου Μητσιμπόνα, αλλά και των Δημήτρηδων, Κουκουλίτσιου και Μουσιάρη, τριών αστεριών που φόρεσαν τις φανέλες με το άλογο στο στήθος και το εθνόσημο, έφυγαν όμως νωρίς για τα γήπεδα τ' ουρανού, χάνοντας και οι τρεις με τρόπο απρόσμενο που ακόμα δεν τον χωρά ανθρώπινος νους, το "ντέρμπι" με τον "Μαύρο Σεπτέμβρη".

 Αθάνατοι στις ψυχές μας, Αιώνιοι στις καρδιές μας!!!
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top