Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog. Ακόμα, αναφέρθηκε στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC ARENA, στον δανεισμό των Ουάρντα και Κάτσε από την ΑΕΛ, αλλά και στο πώς βλέπει τις εξελίξεις αυτού του διαστήματος σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
"Κι εγώ συμφωνώ ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι καλός, αλλά ας μην λέμε υπερβολές γιατί στο ΟΑΚΑ είναι χειρότερος και στο Βικελίδης ακόμα χειρότερος. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ΟΦΗ, για παράδειγμα, να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Επίσης, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο βλαπτόμαστε και εμείς, γιατί έχουμε κι εμείς τεχνίτες παίκτες. Αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι: Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν είναι ευθύνη της ΑΕΛ. Έχω πληρώσει για ενοίκιο σε αυτό το γήπεδο, που καλύτερα να μην υπήρχε, 2,2 εκατ. ευρώ σε 4,5 χρόνια! Υποχρεωτικά, γιατί δεν υπήρχε άλλο γήπεδο. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν δώσει λιγότερα χρήματα στο ΟΑΚΑ, ο Βόλος δίνει για το γήπεδο 30.000 ευρώ τον χρόνο και κάνει χρήση των βοηθητικών. Με βλάπτει αυτό το γήπεδο και εμένα, λοιπόν, είμαι μείον από τους ανταγωνιστές μου 500.000 ευρώ. Οπότε εγώ είμαι ο πρώτος που δεν θα ήθελα να παίζω εκεί, για οικονομικούς αλλά και αγωνιστικούς λόγους. Ειδικά όταν η φετινή ΑΕΛ είναι, κατά την κρίση μου, η καλύτερη όλων των εποχών, με εξαίρεση τη μεγάλη ΑΕΛ που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα".

Αδίκως έχει παράπονα ο Ολυμπιακός, λοιπόν, για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου;
"Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να έχει παράπονα μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, επειδή βρήκε ομάδα που δεν κλείστηκε πίσω, που τον αντιμετώπισε ως ίσος προς ίσιο, με 47-53% κατοχή μπάλας. Δεν γίνεται να ψάχνει δικαιολογίες ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο επειδή δεν δημιούργησε πολλές φάσεις, όπως μας είχε συνηθίσει φέτος. Άκουσα και τον Μαρτίνς με τον Καραπαπά να κάνουν σχετικές δηλώσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς ο ένας έχει ρόστερ 45 εκατ. ευρώ και ο άλλος 3 εκατ. ευρώ, αλλά η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο δεν έδειξε αυτή τη διαφορά. Γι' αυτό και δεν καταλαβαίνω τις υπερβολικές αντιδράσεις του Βαλμπουενά, καθώς εμείς φάγαμε ξύλο ενώ από τον Ολυμπιακό έκαναν δηλώσεις για σκληρό παιχνίδι".

Πρόσφατα η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον δανεισμό των Ουάρντα και Κάτσε από τον ΠΑΟΚ, αν και παραδοσιακά δεν έχετε δανεικούς ποδοσφαιριστές στις ομάδες που βρίσκεστε.
"Αλήθεια είναι αυτό, δεν παίρνω δανεικούς, δεν μου αρέσει. Κι αυτό είναι κάτι που έχω από τον Άρη Πετρούπολης μέχρι και σήμερα. Οι δανεικοί είναι συνήθως παίκτες που δεν χρησιμοποιούνται στις ομάδες τους, οπότε έρχονται και τους εξελίσσεις και έπειτα τους χάνεις. Κοιτάξτε τι έχει πάθει τώρα ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος, ακόμα και ο ΠΑΣ. Ομάδες, δηλαδή, που στηρίχτηκαν σε νεαρούς δανεικούς και έπειτα τους έχασαν. Όταν όμως μια ομάδα έχει την ευκαιρία να πάρει τον mvp του προηγούμενου πρωταθλήματος που είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική Αιγύπτου, τον Ουάρντα, και τον Κάτσε που ήταν ο καλύτερος παίκτης πέρσι του Παναθηναϊκού και εκ των αρχηγών της εθνικής Αλβανίας στα 26 του χρόνια, τότε τους παίρνεις και λες ευχαριστώ πολύ. Αυτοί οι δύο παίκτες μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας, να μας βοηθήσουν για να βγούμε Ευρώπη. Γιατί και αυτοί ήρθαν στην ΑΕΛ προκειμένου να παίξουν στην Ευρώπη".

Υπάρχει, πάντως, το ερώτημα αν θα καταφέρει ο Ουάρντα να βγάλει σεζόν στην ΑΕΛ...
"Στις λίγες αλλά πολύωρες επαφές που είχα μαζί του, διαπίστωσα ότι ο Ουάρντα είναι ένα μικρό παιδί. Αλλά είναι και ένας μεγάλος παίκτης. Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε μαζί του, εκείνος είναι ευτυχισμένος που είναι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ, γι' αυτό και πρέπει να προσαρμόσει τις συμπεριφορές του σε όσα του ζητήσουμε. Αν δεν έχει καλή παρουσία και ακραία επαγγελματική συμπεριφορά, ουσιαστικά θα καταστραφεί. Με έναν εξαίρετο προπονητή όπως είναι ο κύριος Γρηγορίου, έχει την τελευταία ευκαιρία να κάνει κάτι. Εμείς από τον Ουάρντα απαιτούμε ό,τι από όλους. Να σας δώσω ένα παράδειγμα όμως: Στο ρεπό της ομάδας ο Ουάρντα πήγε στις 7.30 κανονικά για προπόνηση μαζί με τους Χαλκιαδάκη και Κάτσε, ενώ οι πληροφορίες που είχαμε όταν ήταν στον ΠΑΟΚ ήταν ότι δεν πήγαινε στις πρωινές προπονήσεις".

Ποια είναι η άποψή σας για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, που φέτος φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν ξανά το πρωτάθλημα;
"Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά έχει φανταστικό ρόστερ. Είναι σημαντικό ότι και οι δύο έχουν κερδίσει τα πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Θα αξιοποιήσει το υλικό του αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ ο Ολυμπιακός καλείται να χωρέσει δύο μεγάλα καρπούζια στην ίδια μασχάλη: Πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα από τον αήττητο ΠΑΟΚ, ενώ θέλει και την ευρωπαϊκή διάκριση. Οι Θεσσαλονικείς έχουν καταπληκτικό προπονητή, έχει φιλοσοφία που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ, αλλά ήταν άτυχη η ομάδα. Τι να κάνει ο Φερέιρα, δηλαδή, στο τραγικό λάθος των Βαρέλα-Πασχαλάκη με τη Σλόβαν; Αλλά και στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ, αν δεν ήταν ο ήρωας Σα θα μπορούσε να είχε κερδίσει η Κράσνονταρ. Ο Ολυμπιακός όμως έχει τερματοφύλακα τον Σα και όχι τον Πασχαλάκη, γι' αυτό και η διοίκηση του Ολυμπιακού αξίζει συγχαρητήρια για τις επιλογές που κάνει".

Πώς σχολιάζετε όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό;
"Ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει. Οι επιλογές των Δώνη-Νταμπίζα είναι τραγικές, έχουν βρει τον καλοπροαίρετο Αλαφούζο που δεν ξέρει μπάλα και κάνουν ό,τι θέλουν. Για να παίζει ο γιος του Δώνη έδιωξαν τον Κάτσε, κι ευτυχώς τον πήραμε εμείς, κι έβαλαν στον πάγο τον Τζανδάρη που είναι εξαιρετικός. Όταν έχεις παροπλίσει τον Οικονόμου (που είναι αριστεροπόδαρος στόπερ) και παίζει ο Πούγγουρας και ο Νούνιες (που τον έφερε ο Νταμπίζας και δεν θα έπαιζε σε καμία ελληνική ομάδα), όταν έχεις μείνει μόνο με τον Κουρμπέλη στα αμυντικά χαφ που έχει ξεζουμιστεί γιατί τρέχει συνεχώς και δεν τον βοηθάει κανείς άλλος στο κέντρο, τι περιμένεις να γίνει; Δεν έχει καταφέρει να λύσει συμβόλαια παικτών που όλα μαζί πρέπει να φτάνουν το 1 εκατ. ευρώ, όταν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες μαζί πρέπει να έχουν 1,5-2 εκατ. ευρώ συμβόλαια. Με τον Δώνη να παίρνει 750.000 ευρώ συμβόλαιο και τον Νταμπίζα 250.000 ευρώ, δεν γίνεται να τσιγκουνεύεσαι τα λεφτά για να ανανεώσεις το συμβόλαιο στον καλύτερο παίκτη σου, τον Χατζηγιοβάνη. Κι ενώ τον έχεις απαξιώσει όλο το προηγούμενο διάστημα, τον βάζεις για να σου βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Δεν ξέρουν ότι οι παίκτες χρειάζονται να έχουν ρυθμό για να αποδώσουν καλά;".

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια και για την ΑΕΚ.
"Πληρώνει τα λάθη των Μελισσανίδη-Παπαδόπουλου, αν και είναι άλλο πράγμα να έχεις τεχνικό διευθυντή τον Λυμπερόπουλο και διαφορετικό να έχεις τεχνικό διευθυντή τον Ίβιτς. Με τη λογική η ΑΕΚ να παίρνει όποιον παίκτη λήγει το συμβόλαιό του, δεν έχει μέλλον. Όμως έχει ακόμα την παλιά της βάση: Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Μάνταλο, Οικονόμου, παίκτες δηλαδή που σήκωσαν στη δύσκολη στιγμή την ΑΕΚ στις πλάτες τους. Η εικόνα που έδειξε η ΑΕΚ με τον Αστέρα και την Τραμπζονσπόρ, με ενθουσίασε. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον, είναι ανταγωνιστική για το πρωτάθλημα. Η παρουσία του Ίβιτς, επίσης, είναι εγγύηση για το πρωτάθλημα, αρκεί να μην τον πριονίζουν οι άμπαλοι".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top