Το συνδρομητικό κανάλι εξήγησε ότι η αξιοποίηση των πλάνων από όλες τις κάμερες είναι ευθύνη των ρέφερι. Θέση για τα όσα ακούγονται όσον αφορά τη λειτουργία του VAR και το ποιος έχει την ευθύνη για τα πλάνα που εξετάζουν οι διαιτητές πήρε η NOVA. Με επιστολή στον «ΣΠΟΡ FM» έπειτα από όσα ακούστηκαν σε εκπομπή του σταθμού, το συνδρομητικό κανάλι εξηγεί ότι είναι ευθύνη των διαιτητών να αξιοποιήσουν τα πλάνα της τηλεοπτικής μετάδοσης, καθώς το ίδιο δεν δίνει replay. Αναλυτικά η επιστολή:
«1. Η Nova, είτε ως τηλεοπτικός μεταδότης, είτε ως παραγωγός των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, παράγει το τηλεοπτικό σήμα σύμφωνα με τις πλέον εξελιγμένες διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου
2. Για την λειτουργία του VAR και σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεσμικών οργάνων της διαιτησίας (FIFA/ΕΠΟ), το πρωτογενές τηλεοπτικό σήμα, από όλες τις κάμερες, μεταδίδεται χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία από τη Nova στο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο του VAR. Επιπλέον στην διάθεση της ομάδας του VAR βρίσκεται και η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση όπως την βλέπουν όλοι οι τηλεθεατές. Στο σημείο στο οποίο τελειώνει και η εμπλοκή της Nova.
3. Η Nova δεν δίνει replay στους διαιτητές του VAR, όπως λανθασμένα αναφέρετε στην εκπομπή σας. Η επιλογή και η αξιοποίηση των τηλεοπτικών εικόνων από όλες τις κάμερες και το replay προς τον διαιτητή του αγώνα, για τον καταλογισμό οποιαδήποτε πιθανής παράβασης (off side , πέναλτι, κτλ) αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των διαιτητών και των τεχνικών του VAR που έχουν επιλεγεί από την ΕΠΟ. Επιπλέον δεν υπάρχει οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ της ομάδας του VAR και της ομάδας παραγωγής της Nova.
4. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε ανάμειξη της Nova σε κριτικές για την λειτουργία του VAR και τις διαιτητικές αποφάσεις είναι εκ του πονηρού.
Ευελπιστούμε ότι η σημερινή μας επιστολή θα συμβάλει σημαντικά στο να ξεκαθαρίσει ο ρόλος της Nova σχετικά με το VAR και να αξιοποιηθεί για την ενημέρωση των ακροατών σας προκειμένου να σταματήσουν οποιεσδήποτε λανθασμένες και ψευδείς αναφορές για την εταιρεία μας».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top