Τον περασμένο Απρίλιο ο Πανιώνιος και η ΑΕΛ ακόμα ανησυχούσαν για την παραμονή τους στη Super League και το παιχνίδι τους στη Νέα Σμύρνη ήταν κρίσιμο. Ειδικά για την ΑΕΛ, που είχε δύσκολο πρόγραμμα στα τρία τελευταία. Ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 με ένα γρήγορο γκολ και ανάσανε, ενώ η ΑΕΛ σώθηκε χάρη στους βαθμούς που πήρε αμέσως μετά, από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο Πανιώνιος συνέχισε ένα σερί τεσσάρων νικών γηπεδούχος με αντίπαλο την ΑΕΛ για όλες τις διοργανώσεις, έχοντας τώρα κερδίσει ακριβώς τα μισά, 14, από όσα την υποδέχτηκε. Η ΑΕΛ έχει κάνει μόλις μια νίκη στην Νέα Σμύρνη τα τελευταία 31 χρόνια, τον Απρίλιο του 2010, που μάλιστα την κράτησε στην κατηγορία.

Στον πάγκο του Πανιωνίου κάνει ντεμπούτο ο Νικόδημος Παπαβασιλείου. Είναι ο πρώτος Κύπριος προπονητής που θα βρεθεί στον πάγκο ομάδας της Ελλάδας, αν εξαιρέσουμε τους υπηρεσιακούς Δώρο Κλεοβούλου και Γιώργο Παντζιαρά.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε πρωτάθλημα με δύο ήττες μετά από 20 χρόνια, όταν είχε χάσει από Πανηλειακό κα Ολυμπιακό. Έχασε στην έδρα του από το Βόλο, αφού ήταν αήττητος από ομάδα της περιφέρειας για 12 αγώνες, όπου μετρούσε οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Η ΑΕΛ πήρε ισοπαλία στη δύσκολη έδρα του Ατρομήτου και αφού έχασε από τον Ολυμπιακό στην έδρα της, έρχεται πάλι στην Αθήνα και τη Νέα Σμύρνη, όπου έχει κάνει τη μοναδική ήττα στα πέντε τελευταία της εκτός έδρας. Στον πάγκο της η ΑΕΛ έχει το Μιχάλη Γρηγορίου, που εργάστηκε στον Πανιώνιο τη σεζόν 2017-18

Νίκες Πανιωνίου: 18
Ισοπαλίες: 17
Νίκες ΑΕΛ: 21

Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο
Νίκες Πανιωνίου: 14
Ισοπαλίες: 10
Νίκες ΑΕΛ: 4

Πέρσι
06.04.2019: Πανιώνιος – ΑΕΛ 1-0
(17΄σουτ Μακσίμοβιτς)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top