Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα ακόλουθα αναφορικά με τη λειτουργία του Video Assistant Referee σχετικά με τον αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακός, που έγινε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague 1.

ΑΕΛ-Ολυμπιακός, 5’: Ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση πέναλτι (ανατροπή) αποφασίζοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο VAR έχοντας ολοκληρώσει τον έλεγχο του συμβάντος εντόπισε ξεκάθαρο και προφανές λάθος και ενημέρωσε τον διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι συστήνοντάς του επανέλεγχο. Ο διαιτητής αφού επανεξέτασε το  συμβάν, καταλόγισε πέναλτι.

ΑΕΛ-Ολυμπιακός, 35’: Μετά την επίτευξη τέρματος, ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ και ο  διαιτητής ακύρωσε το τέρμα. Στη συνέχεια ο VAR, ως όφειλε, έλεγξε την ορθότητα της απόφασης και την επιβεβαίωσε.

ΑΕΛ-Ολυμπιακός, 38’: Μετά την επίτευξη τέρματος ο VAR έλεγξε, ως όφειλε, αν είχε προηγηθεί κάποια παράβαση και αφού εντόπισε παράβαση οφσάιντ ενημέρωσε τον διαιτητή ότι το γκολ έπρεπε να ακυρωθεί, όπως και έγινε (αντικειμενική απόφαση * ).
*Πρόκειται για τις περιπτώσεις στις οποίες, βάσει πρωτοκόλλου και έχοντας αντικειμενικά  -βάσει εικόνας- στοιχεία στη διάθεσή του, ο διαιτητής δεν υποχρεούται να προβεί και ο ίδιος σε επανέλεγχο, αποδεχόμενος τη σύσταση του VAR.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top