Ο προπονητής της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου, αναφέρθηκε για τη φετινή πορεία της ΑΕΛ, το φετινό πρωτάθλημα, το AEL FC ARENA και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πορεία της Εθνικής Ομάδας, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ. Αναλυτικά ο Μιχάλης Γρηγορίου:
Για τη φετινή πορεία: 
«Έχουμε ξεκινήσει καλά, αλλά βάσει απόδοσης θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Όσον αφορά το δικό μου προσωπικό βήμα πιστεύω πως η μετακίνηση μου στη Λάρισα σημαίνει ότι έχω ανέβει προπονητικά, γιατί η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα. Πιστεύω πως με τον Πανιώνιο παρά το γεγονός πως χάσαμε, το αποτέλεσμα είναι πλασματικό, γιατί η εικόνα μας ήταν πολύ καλή. Αυτά είναι τα πιο δύσκολα παιχνίδια, διότι πρέπει να τα κερδίσεις, ενώ αντίθετα με τις μεγάλες ομάδες έχεις μόνο να κερδίσεις πράγματι».

Για το τι λείπει στις ελληνικές ομάδες για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη: 
«Δυστυχώς, οι ελληνικές ομάδες εμφανίζονται κάθε χρόνο και χειρότερες στην Ευρώπη. Σε αυτό οφείλεται το γεγονός πως το ελληνικό ποδόσφαιρο παρά τις προσπάθειες που κάνει δεν έχει προοδεύσει. Δεν δίνεται βαρύτητα στις ακαδημίες, δεν δώσαμε σημασία στο 2004 και σε αυτή τη φουρνιά, ενώ ακόμα η καχυποψία είναι πολύ έντονη, όσον αφορά την καθαρότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Πρέπει να γίνουν ενέργειες οργανωτικές, αλλά και να βελτιωθούν οι υποδομές των ομάδων. Το σημαντικότερο είναι να βγάλουμε από πάνω μας παίκτες, προπονητές, δημοσιογράφοι και παράγοντες το αίσθημα αλληλοεξόντωσης και μιζέριας».

Για το τι λένε στο εξωτερικό σχετικά με την προπονητική: 
«Δεν αρκεί μόνο να δεις προπονήσεις, παιχνίδια και σεμινάρια στο εξωτερικό. Όταν πας ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ασχολείσαι και με άλλα θέματα, όπως το σκάουτινγκ παικτών και της αντίπαλης ομάδας. Η τεχνολογία στο εξωτερικό είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη σε σχέση με την Ελλάδα. Ένας προπονητής πρέπει να ασχολείται και με πράγματα γύρω από την προπονητική, ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για το επάγγελμα του. Το ποδόσφαιρο πλέον αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο».

Για τον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο AEL FC ARENA: 
«Ο πρόεδρος της ομάδας, παρά το γεγονός πως το γήπεδο της ομάδας δεν αποτελεί δική του περιουσία, μπήκε σε μια διαδικασία να φτιάξει το γήπεδο, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο εξαιτίας της κατασκευής του. Σήμερα ξεκινάνε τα έργα. Πρέπει να επισημάνουμε πως η νοοτροπία μας σαν ομάδα είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου ένας τέτοιος αγωνιστικός χώρος δεν μας βοηθά».

Για τον Αμρ Γουάρντα: 
«Είναι ένα ιδιαίτερο παιδί με πλούσιο ταλέντο. Ζει την καθημερινότητα πολύ έντονα, είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και ήταν πολύ σημαντικό να γίνει αρεστός στους συμπαίκτες του, κάτι που του τόνισα στην πρώτη μας συνάντηση. Οι υπόλοιποι παίκτες τον αγκάλιασαν και αυτό είναι καλό και το πιο σημαντικό».

Για τις διαφορές με πέρσι: 
«Η ομάδα σε σχέση με πέρσι έχει καλύτερο ρόστερ. Εγώ ήρθα στα μέσα Αυγούστου και η ομάδα είχε ήδη πολύ καλούς παίκτες και σε καλή ηλικία. Εγώ όταν ήρθα ζήτησα από τον πρόεδρο έναν παίκτη και αυτός μου πήρε τρεις. Έτσι εμείς δουλεύουμε καθημερινά, με σκοπό όχι να καταστρέψουμε το παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας, αλλά το πώς θα το κερδίσουμε εμείς. Όλη η πόλη ζει και αναπνέει για την ομάδα της ΑΕΛ. Αυτό αποτυπώνεται και από το γεγονός πως στην πόλη δεν υπάρχει σύνδεσμος άλλης ομάδας. Στη Λάρισα υπάρχει ποδοσφαιρικός πολιτισμός και οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο, και η αλήθεια είναι πως είναι πολύ αυστηροί κριτές».

Για τον Αλέξη Κούγια: 
«Είναι 40 χρόνια στο ποδόσφαιρο και αυτό σημαίνει πως το αγαπάει, γιατί είναι κάτι εκτός της δουλειάς του. Αν δεν συνεργαστείς με έναν άνθρωπο, δεν μπορείς να έχεις γνώμη για κάποιον και είναι λάθος να πιστεύεις αυτά που ακούς. Μέχρι τώρα η σχέση μας είναι άριστη και έχω μείνει έκπληκτος με τη στάση του απέναντι στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

Για το φετινό στόχο: 
«Ο φετινός μας στόχος είναι να γυρίσει ο κόσμος της ΑΕΛ και να αρχίσει να γεμίζει και πάλι το γήπεδο. Όταν συμβεί αυτό τότε μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Για το φετινό πρωτάθλημα: 
«Θεωρώ πως φέτος το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα δώσουν άλλον αέρα. Στη μάχη του τίτλου ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα το διεκδικήσουν μέχρι το τέλος. Η Ευρώπη δεν αποτελεί τροχοπέδη για τους παίκτες του Ολυμπιακού, γιατί η ομάδα έχει βάθος και εκτός αυτού οι παίκτες φτιάχνονται ψυχολογικά όταν αγωνίζονται στην Ευρώπη».

Για την Εθνική Ομάδα: 
«Οι ποδοσφαιριστές μας δεν είναι ατάλαντοι και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως αγωνίζονται σε πολύ καλές ομάδες του εξωτερικού. Δεν πρέπει να ξεκινάμε από τους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να επενδύσουμε σε άλλα πράγματα και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το προπονητικό κέντρο, το οποίο δεν αρκεί για μια εθνική ομάδα. Επιπλέον, δεν έχουμε σταθερό γήπεδο, το οποίο θα φιλοξενεί τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας. Υπολειπόμαστε σε τέτοιους τομείς έναντι των άλλων ομάδων. Το τελευταίο που θέλω να ακούσω είναι πως οι ποδοσφαιριστές μας δεν έχουν ταλέντο».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top