Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι έχει όλη την παλιά παράγκα με το μέρος του, για τους χούλιγκαν, για τους δανεικούς από τον ΠΑΟΚ, Ουάρντα, Κάτσε, αλλά και για την υπόθεση Μάρκου Βελλίδη, μιλώντας στον ARENA FM. Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:
Για τους χούλιγκαν, με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη: 
«Πάντοτε είχα πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, που δεν βοηθάνε για να καθαρίσουμε τελείως τους ανθρώπους των συνδέσμων, που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι κακό. Εγώ στην ΑΕΛ τα κατάφερα. Το τελείωσα μαζί με την Αστυνομία. Για μένα το ποδόσφαιρο είναι ποδοσφαιρική γιορτή, δεν ήθελα ποτέ τέτοιο στρατό μαζί μου».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: 
«Δεν υπάρχει καμία ΠΑΕ στην Ελλάδα, που έχει θετικό προϋπολογισμό. Μπορούν να παίζονται πολλά χρήματα στο ποδόσφαιρο, αλλά καμία ομάδα δεν βγάζει κέρδος. Φέτος αυξήθηκαν κατά 20% τα εισιτήρια. Είναι λιγότερες οι ομάδες, είναι ποιοτικότερες και έχουμε καλύτερη διαιτησία. Γι’ αυτό ο κόσμος πηγαίνει περισσότερο φέτος στο γήπεδο. Δεν μιλάω μόνο για την 1η κατηγορία».

Για την υπόθεση Μάρκου Βελλίδη: 
«Μου ζήτησαν να βοηθήσω τον Βελλίδη, δυο πρώην συμπαίκτες του από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Παπαϊωάννου τον πήρε τηλέφωνο και του είπε να λύσει το συμβόλαιό του κατευθείαν, αλλιώς θα τον… βρουν φουσκωτοί από την Αθήνα. Εγώ δεν ήθελα να οξύνω τα πράγματα και τους ζήτησα μονάχα να του ζητήσουν συγγνώμη. Πριν λίγη ώρα μιλήσαμε με τον κ. Παπαϊωάννου και μου είπε πως θα συνεχίσει τις προπονήσεις ο Βελλίδης μέχρι την Τρίτη και έπειτα θα βρουν μια λύση για να λυθεί το συμβόλαιο. Ο Βελλίδης είναι πολύ οργισμένος με αυτά που συνέβησαν. Είναι οικογενειάρχης και τον πείραξε αυτό που έγινε. Το στίγμα δεν θα φύγει από πάνω του όμως, γιατί ο κόσμος αρέσκεται στις άσχημες ειδήσεις».

Για το αν αγωνιστούν Ουάρντα και Κάτσε κόντρα στον ΠΑΟΚ: 
«Ουάρντα και Κάτσε δεν θα παίξουν στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ. Είναι μέρος της συμφωνίας αυτό. Το κάνουμε για να τους προστατέψουμε. Για μένα, είναι πολύ πιο σωστό αυτό. Γιατί άλλες ομάδες δίνουν δανεικούς που παίζουν και είναι σαν να μην παίζουν. Ήταν και δική μου απαίτηση να μην παίξουν».

Για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς ξένους διαιτητές:
«Από το 1996 και έπειτα έχουν γίνει τρομερά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Από τις εκλογές της ΕΠΟ τότε, το ποδόσφαιρο διαλύθηκε. Αν φύγουν οι ξένοι διαιτητές, αν δεν γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ να εκλεχθεί κάποιος που έχει κύρος και λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να τα κάνει σωστά, δεν πρόκειται να έχουμε καλό μέλλον. Μαρινάκης, Σαββίδης και Αλαφούζος, αν θέλουν φτιάχνουν το ποδόσφαιρο αύριο κιόλας. Δεν βάζω μέσα σ’ αυτούς τον Μελισσανίδη γιατί μαζί του έχει όλη την παράγκα του παρελθόντος».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top