Με έκπληξη διαβάζω την τελευταία ώρα σε αθλητικές ιστοσελίδες καταγγελίες της ΑΕΚ για δήθεν προκλητική συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια προς τον Βασίλη Δημητριάδη παρουσία των παρατηρητών του αγώνα.

Η έκπληξη και η οργή μου γίνεται μεγαλύτερη, καθώς ήμουν παρών στη φυσούνα στη λήξη του ημιχρόνου, όπου κατά την είσοδο μου συνοδεύοντας τους διαιτητές ως Υπεύθυνος Διεξαγωγής του αγώνα είδα ανθρώπους και αθλητές της ΑΕΚ να επιτίθενται, να απωθούν και να εξυβρίζουν αθλητές, εκπροσώπους και προπονητές της ομάδος μου, όπως επίσης και αστυνομικούς που προσέτρεξαν σε βοήθεια.

Με προσωπική μου παρέμβαση από την πλευρά μας και του Ηλία Ατματζίδη από την ΑΕΚ κατάφερα να απεγκλωβίσω τον αθλητή μας Ρίστιτς από τα χέρια του Βράνιες και ενώ το θέμα οδηγείτο σε λήξη, άνθρωπος της ΑΕΚ ονόματι Καλτσίδης άρχισε να με βρίζει επί προσωπικού και να με απειλεί ότι στον αγώνα του δεύτερου γύρου στο ΟΑΚΑ "θα μου μπήξει και θα μου δείξει".

Μετά την είσοδο των 2 ομάδων στα αποδυτήρια ο κ. Κούγιας προσήλθε στο χώρο της φυσούνας και ενημερώθηκε για το γεγονός, όπως και για το γεγονός που πυροδότησε την ένταση, την ύπουλη κλωτσιά δηλαδή του Βασίλη Δημητριάδη στον Ουάρντα κατά την είσοδο στη φυσούνα.

Ο κ. Κούγιας έδωσε αμέσως εντολή για να κατατεθεί μήνυση στον άνθρωπο που με εξύβριζε και με απειλούσε, όπως και έγινε και οδηγηθήκαμε στο τμήμα στο ημίχρονο του αγώνα για τα περαιτέρω.

Μετά τη λήξη του αγώνα και με τηλεφώνημα του κ. Κούγια προς τον κ. Λυσάνδρου και με δικά μου τηλεφωνήματα προς τον κ. Λυσάνδρου και τον κ. Παπαναγιώτου της ΑΕΚ, όπου μεταφέρθηκε η διάθεση μου για τη λήξη της διαδικασίας, με την προϋπόθεση να ζητήσει συγγνώμη ο Καλτσίδης, πράγματι οι άνθρωποι της ΑΕΚ το αποδέχτηκαν και ο Καλτσίδης μου ζήτησε συγγνώμη στο αστυνομικό τμήμα και το θέμα έληξε.

Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία και την ταλαιπωρία που υπέστην διαβάζω τα ως άνω δημοσιεύματα και ειλικρινά θλίβομαι και οργίζομαι.

Εάν υπάρχει μία ομάδα που δικαιούται να έχει παράπονα από τη συμπεριφορά της άλλης αυτή είναι η ΑΕΛ, μια ομάδα που δεν είχε ούτε θα έχει φουσκωτούς και περίεργους στα αποδυτήρια της και κοιτάει τους αντιπάλους στο χορτάρι στα μάτια, φορώντας παντελόνια.

Αντί να βγούμε εμείς με δήλωση μας να καταγγείλουμε την εν γένει προκλητική συμπεριφορά των ανθρώπων της ΑΕΚ, γινόμαστε μάρτυρες καταγγελιών και διαρροών, που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Είμαι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο 15 χρόνια, έχω σπουδάσει σε ανώτατο βαθμό τον αθλητισμό και τη διοίκηση του συνειδητά κι έχω την τιμή να έχω υπηρετήσει την ΑΕΛ από πολλά πόστα, τον τελευταίο χρόνο δε ως Πρόεδρος του ΔΣ, εκπροσωπώ την ομάδα μου στο ΔΣ της Super League και είμαι μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν να με βρίσει, πόσο μάλλον να με απειλήσει. Κι αντί να εκτιμηθεί η στάση μου για απόσυρση της μηνύσεως, διαβάζω αυτά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Ο κ. Κούγιας προς ενημέρωση όλων, αν και είχε το δικαίωμα να παρακολουθήσει τον αγώνα από τον πάγκο της ομάδας μας ως δηλωμένος εκπρόσωπος της, προτίμησε να δει τον αγώνα από την κερκίδα παρέα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Ταξίαρχο κ. Αστέριο Μαντζιώκα.

Εγώ τήρησα αυτά που συμφωνήσαμε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και δεν έδωσα συνέχεια σε ένα θέμα που θα μπορούσε να πάρει έκταση.

Αν αυτό είναι ένα τρικ επικοινωνίας από την πλευρά της ΑΕΚ για να δικαιολογήσει την αγωνιστική της εικόνα και πάλι δεν το δέχομαι και με λυπεί αφάνταστα.

Αν δικαιούται μια ομάδα να διαμαρτυρηθεί αυτή είναι η ΑΕΛ και δεν το έκανε.

Με τιμή,
Σωτήρης Μάρκου
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top