Ο αρχηγός της ΑΕΛ, Βαγγέλης Μόρας, σχολιάζει την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο «AEL FC Arena» που έκλεψε την παράσταση στο παιχνίδι ΑΕΛ – ΑΕΚ. Το SDNA επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Μόρα και ζήτησε από τον αρχηγό και πιο έμπειρο παίκτη (με πλούσια διεθνή καριέρα) της ΑΕΛ το προσωπικό σχόλιο του σχετικά με τα χάλια που παρουσιάζει ο αγωνιστικός χώρος του «AEL FC Arena». Συγχρόνως ζητήσαμε την άποψή του αναφορικά με πόσο δύσκολο είναι για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή να καλείται να παίξει ποδόσφαιρο και να βγει σώος και αβλαβής από ένα τέτοιο γήπεδο. Αναλυτικά ο Βαγγέλης Μόρας
«Εχει κι η ομάδα ένα μικρό μερίδιο μερίδιο ευθύνης, αλλά το μεγαλύτερο το έχει αυτός που έδωσε την άδεια χρησιμοποίησης του γηπέδου κι αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την διοργανώτρια αρχή. Ας μην δίνανε άδεια για να μην γίνονται αγώνες σε αυτό το γήπεδο, με αυτή την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.
Ξαφνικά θυμηθήκαμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και τώρα με την ΑΕΚ την εικόνα του χλοοτάπητα. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να γίνουν το γρηγορότερο όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την βελτίωσή του. Ας φροντίσει η Super League να φτιάξει τα γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες του πρωταθλήματος» ήταν τα πρώτα λόγια του 38χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος περιέγραψε πως είναι για έναν επαγγελματία παίκτη να παίζει σε ένα τέτοιο γήπεδο:
«Σίγουρα δεν απολαμβάνουμε το παιχνίδι. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους αντιπάλους που έρχονται στη Λάρισα, αλλά και για εμάς. Ειδικά την φετινή σεζόν που διαθέτουμε μια ποιοτική ομάδα και μπορούμε να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο.
Αν λοιπόν χάνει κάποιος περισσότερο απ΄όλο αυτό, αυτοί είμαστε εμείς. Προσωπικά με ενοχλεί να βλέπω να ασχολούνται με το γήπεδο μόνο όταν παίζουμε κόντρα σε…μεγάλες ομάδες όπως την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και να σχολιάζεται η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου με καχυποψία.
Λες και εμείς διαμορφώσαμε τον αγωνιστικό χώρο ανάλογα με τον αντίπαλο. Κάποια στιγμή επιτέλους στην Ελλάδα θα πρέπει να ασχοληθούμε με το ποδόσφαιρο και όχι με το παρασκήνιο και τις θεωρίες συνομωσίας. Ας επικεντρωθούμε στους παίκτες και στο πως θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε το άθλημα».

Για τα σχόλια των ανθρώπων της ΑΕΚ σχετικά με την κάκιστη εικόνα του γηπέδου:
«Κανείς δεν θέλει να παίζει σε ένα τέτοιον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες ρισκάρουν την σωματική ακεραιότητά τους, την καριέρα τους και οι ομάδες επενδύουν πάνω τους. Μικραίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή η εικόνα.
Από κει και πέρα στην ΑΕΚ γνώριζαν σε ποιο γήπεδο θα έρθουν να παίξουν. Ειδικά οι Έλληνες παίκτες και γενικότερα οι παλιοί είχαν έρθει και τα προηγούμενα χρόνια και ήξεραν τι θα συναντήσουν».
Όσο για το γεγονός πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός έπειτα από ένα παιχνίδι που κυριάρχησε η δύναμη και οι πολλές δυνατές προσωπικές μονομαχίες;
«Ήταν λογικό το παιχνίδι να πάει στη δύναμη. Εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, προερχόμαστε από συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και θέλαμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο. Από την πλευρά της η ΑΕΚ κυνηγάει το πρωτάθλημα και ήθελε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Λάρισα. Θέλαμε και οι δύο εξίσου τη νίκη και ευτυχώς που μετά από ένα σκληρό παιχνίδι δεν υπήρξαν τραυματισμοί».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top