«Είναι όνειρο ζωής για μένα να αγωνιστώ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με την ΑΕΛ», δηλώνει στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Super League ο Βαγγέλης Μόρας. Ο αμυντικός της ΑΕΛ απαντάει σε ερώτηση φιλάθλου για το πως αισθάνεται που φορά το περιβραχιόνιο: «ονειρεύτηκα, μεγάλωσα μ' αυτή την ομάδα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς μου και το περιβραχιόνιο του αρχηγού μου δίνει περισσότερες ευθύνες» ενώ όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση: «Είναι βέβαιο ότι θα παραμείνω στο ποδόσφαιρο γιατί το έχω ήδη αποφασίσει».

Αναλυτικά η συνέντευξη:
Γιώργος Στεφάνου
1/ Ποιος είναι ο δικός σου στόχος, αλλά και της ομάδας τη φετινή σεζόν;
Ο προσωπικός μου στόχος είναι ίδιος με τον στόχο της ομάδας μου. Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να διεκδικήσουμε ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Επειδή είμαι Λαρισαίος, γνωρίζω πολύ καλά το τεράστιο μέγεθος αυτής της ομάδας, η οποία οφείλει να αποκτήσει μία μονιμότητα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Να σας πω όμως και τον άλλο. Τον ασύλληπτο στις εποχές μας στόχο. Όσο κι αν ακούγεται αφύσικο και τρελό, η εκ νέου κατάκτηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να είναι ο κορυφαίος στόχος όλων μας.

Άγγελος Κουρέτσος
2/ Καλησπέρα Βαγγέλη. Σου λείπει το ποδόσφαιρο και η ζωή στη Ιταλία? Ποιες οι διαφορές για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Super League με έναν στη Serie A;
Χρειάζεται ολόκληρος τόμος για να το αναλύσεις αυτό. Εννοείται ότι η Ιταλία μου λείπει. Πέρασα εκεί 10 χρόνια και κατάλαβα τι σημαίνει πραγματικά να παίζεις ποδόσφαιρο και ν' απολαμβάνεις τις ωραίες στιγμές που μπορεί να σου προσφέρει απλόχερα αυτό το άθλημα. Όσον αφορά στις διαφορές, δεν υπάρχει σύγκριση. Εκεί είναι πιο οργανωμένο το πρωτάθλημα σε όλες του τις πτυχές. Επιπρόσθετα απολαμβάνεις τη δουλειά σου και κανείς δεν ασχολείται με το τι είπε ο ένας και τι δήλωσε ο άλλος. Αυτό που γίνεται εδώ κάθε εβδομάδα, να ασχολούνται δηλαδή με τις δηλώσεις προέδρων ή τις μεμονωμένες ενέργειες κάποιων, δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο.

Χρυσοβαλάντης Μπέσιος
3/ Σκέφτεσαι στο μέλλον μόλις τελειώσεις ενεργά το ποδόσφαιρο, να παραμείνεις σε κάποιο πόστο στην ομάδα της ΑΕΛ;
Είναι βέβαιο ότι θα παραμείνω στο ποδόσφαιρο γιατί το έχω ήδη αποφασίσει. Δεν μπορώ όμως να γνωρίζω αν θα είμαι στην ΑΕΛ. Όταν σταματήσω, θα συζητήσουμε και θα δούμε τι είναι καλύτερο για μένα και την ομάδα.

Γιώργος Γκάτας
4/ Πως φαντάζεσαι την ΑΕΛ σε πέντε χρόνια;
Θα ήθελα να ξαναπάρει το πρωτάθλημα. Αυτό άλλωστε ονειρεύονται όλοι οι οπαδοί της. Ας επανέλθουμε όμως στην πραγματικότητα. Θέλω την ομάδα μας διαρκώς στην πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος με ευρωπαϊκές συμμετοχές και κυρίως φαντάζομαι και θέλω μία ΑΕΛ ενωμένη από όλες τις απόψεις. Φίλαθλοι, ποδοσφαιριστές, διοίκηση, "ένα σώμα μια ψυχή".

Παναγιώτης Τσιούμας
5/ Βαγγέλη καλησπέρα! Είμαι οπαδός της ΑΕΛ από μικρό παιδί και είναι τιμή να σε έχουμε στην ομάδα μας. Η ερώτηση μου είναι: Τι θα άλλαζες στο ελληνικό πρωτάθλημα και γιατί;
Αν μπορούσα με μία βόμβα να το διαλύσω για να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή, θα το έκανα. Δυστυχώς η ιστορική ευκαιρία που μας δόθηκε με την κατάκτηση του Εuro 2004, πέρασε ανεκμετάλλευτη. Οπότε αν άλλαζα κάτι, θα επικεντρωνόμουν στον τομέα των Ακαδημιών. Εκεί όπου πρέπει να επιλεγούν άνθρωποι που θα δημιουργήσουν το νέο ποδοσφαιρικό μας αίμα, από τα σπλάχνα των ομάδων, ώστε οι αυριανοί άσοι να εμπεδώσουν από μικροί τη νοοτροπία του ελληνικού πρωταθλήματος και του Έλληνα γενικότερα. Δεν μπορεί να υπάρξει θετική προοπτική με τόσους ξένους παίκτες. Σε λίγα χρόνια θα αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παναγιώτης Σάκκουλας
6/ Πως αισθάνεσαι που φοράς το περιβραχιόνιο σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδος;
Είναι εξαιρετικά τιμητικό για μένα, ωστόσο δεν έχει να κάνει απλά με την ιστορικότητα της ΑΕΛ. Είμαι Λαρισαίος, ονειρεύτηκα, μεγάλωσα μ' αυτή την ομάδα, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καρδιάς μου και το περιβραχιόνιο του αρχηγού μου δίνει περισσότερες ευθύνες, κάτι που το θέλω. Οι ευθύνες με γεμίζουν, μου προσφέρουν ώθηση και χαρά, έτσι ώστε να αγωνίζομαι με περισσότερο πάθος και διάθεση.

Γεωργία Σταυρακάκη
7/ Πιστεύεις πως η υποστήριξη των συναδέλφων σου έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην τόσο μεγάλη αποδοχή του κόσμου για το ίδρυμα «Save Moras»;
Έπαιξε σημαντικό ρόλο όχι μόνον η στήριξη των συναδέλφων μου, αλλά γενικά όλου του κόσμου που αγκάλιασε το σωματείο από την πρώτη μέρα ίδρυσής του. Ωστόσο το ενδιαφέρον των συναδέλφων μου και η στήριξή τους, έχουν μία διαφορετική πτυχή και σπουδαιότητα, καθώς τους γνωρίζει όλος ο κόσμος και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε διαδίδεται ευκολότερα.
Επιτρέψτε μου πάντως να σας επισημάνω, ότι το Save Moras είναι προς τον παρόν σωματείο και το "Ιδρυμα" που αναφέρετε φαντάζει σαν όνειρο. Μακάρι να γίνει κάτι τόσο μεγάλο.

Αρετή Χριστοπούλου
8/ Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου;
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να κάνω αυτόν τον διαχωρισμό. Υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές στην καριέρα μου. Από τις σημαντικότερες ωστόσο, η υπογραφή του πρώτου μου επαγγελματικού συμβολαίου με την ΑΕΛ, που ουσιαστικά ήταν η απαρχή του ονείρου. Μετά μπορώ χρονολογικά να αναφέρω, τη συμμετοχή μου στο Τσάμπιονς Λιγκ, τη μεταγραφή μου στην Ιταλία, την κλήση μου στην Εθνική και φυσικά τις συμμετοχές στα δύο Μουντιάλ του 2010 και του 2014. Όλα αυτά δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ, γιατί μέσα από απίστευτα δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου, κατάφερα τόσες σημαντικές διακρίσεις.

Χαράλαμπος Χριστής
9/ Αρχηγέ Βαγγέλη, ευχαριστούμε για το πάθος σου, πιστεύεις ότι θα τα καταφέρουμε να σε δούμε να παίζεις Ευρωπαϊκό ματς στο AEL FC ARENA είτε μέσω Πρωταθλήματος είτε μέσω Κυπέλλου;
Η αλήθεια είναι ότι δεν το θεωρώ και πολύ εύκολο, γιατί, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να συνεχίσω για άλλη μία χρονιά!  Αν έρθει πάντως φέτος αυτή η στιγμή, θα καθίσουμε και θα συζητήσουμε. Είναι όνειρο ζωής για μένα να αγωνιστώ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με την ΑΕΛ. Μ' αυτό το όνειρο είχα ξεκινήσει όταν πρωτοφόρεσα τη φανέλα της και θα είναι κάτι το φανταστικό να το ζήσω κι αυτό.

ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΟΡΑ , ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ, ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΠΕΣΙΟΣ.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top