Δείτε αναλυτικά τι είπε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Βαγγέλης Μόρας, για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά ο Βαγγέλης Μόρας:
Θεωρείς την καλύτερη φετινή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό;
Όχι η αλήθεια είναι όχι. Πολύ σημαντική νίκη. Τρεις βαθμοί σ' ένα δύσκολο γήπεδο, με μία δύσκολη ομάδα, αλλά όχι δεν την θεωρώ την καλύτερη, γιατί κάναμε πολλά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο. Φοβηθήκαμε πολύ το ματς και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψουμε. Το είχα πει και στα προηγούμενα ματς, ότι χρειάζεται περισσότερο προσωπικότητα. Να πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας και να μην φοβόμαστε τόσο τον αντίπαλο, όταν με την πρώτη ευκαιρία, δημιουργεί ένα σουτ ή οτιδήποτε να νιώθεις ότι απειλείσαι. Γιατί έτσι του δίνεις δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει κάτι θετικό.

Θεωρείς ότι στο δεύτερο ημίχρονο πανικοβληθήκατε; 
Θεωρώ πως ναι. Πήγαμε πολύ πίσω. Αφήναμε χώρους, δεν βοηθούσαμε. Δεν πηγαίναμε διπλά μαρκαρίσματα στη μπάλα, στο Χατζηγιοβάνη και αφήναμε το Μπέρτο, οπισθοχωρούσε η ομάδα. Οπότε έδινες στον αντίπαλο την δυνατότητα να πατήσει περιοχή. Και εκεί μετά αρχίζει και δυσκολεύει. Οπότε αυτό που κρατάς είναι το θετικό αποτέλεσμα, η αλήθεια είναι μόνο αυτό. Γιατί και στο ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά και τώρα δείξαμε λίγο ότι φοβηθήκαμε το ματς και αυτό σίγουρα προέρχεται και ότι είσαι μπροστά στο σκορ. Δεν βοηθάει. Λες ότι είναι ευκαιρία να πάρεις μία νίκη, οπότε μπορείς να μπεις λίγο στην διαδικασία να οπισθοχωρήσεις, αλλά τόσος φόβος θα ήταν καλύτερα να το αποφύγουμε, γιατί σε κάποια άλλα παιχνίδια είναι σίγουρο θα την πληρώσεις.

Το καμπιονάτο ήταν σχολείο μεγάλο για σένα;
Ότι ήταν σχολείο ήταν σχολείο, 10 χρόνια ήταν αυτά. Πολύ προπόνηση, πολύ τακτική, αλλά το θέμα είναι ότι είναι φυσιολογικό η δικιά μας ομάδα να μην υστερεί όταν η αντίπαλη πάει στις σέντρες. Έχουμε το πλεονέκτημα είμαστε ψηλοί και δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι. Ασχέτως αν μπορώ να πω κάνουμε πολλά λάθη, χάνουμε μονομαχίες, γενικά σε κάθε παιχνίδι. Είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψουμε και να το πιστέψουμε, γιατί αν δεν το πιστέψεις εσύ ο ίδιος, τότε αρχίζει ο φόβος και δίνεις το δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει περισσότερο.

Τι άλλος κρατάς από την αναμέτρηση εκτός από το σπουδαίο τρίποντο
Δε θα μιλήσω για το πάθος, δε θα μιλήσω για την διάθεση που έχουν οι ποδοσφαιριστές, γιατί είναι κάτι το οποίο βρίσκεται στο DNA αυτής της ομάδας από πέρυσι. Το είχαμε το κρατήσαμε, έμεινε ο ίδιος κορμός, οπότε θα ήταν δύσκολο να αλλάξουμε την ταυτότητα αυτής της ομάδας. Θεωρώ με την έλευση του Ουάρντα, Κάτσε, Μπρούνο, Μπούστος, είναι παίκτες με ποιότητα αποκτήσαμε ποιοτικές λύσεις μπροστά. Κρατήσαμε το DNA το περσινό και με τον τρόπο που θέλει να παίξει ο προπονητής δίνει περισσότερες επιλογές και μπροστά κάτι που μας έλειψε πέρυσι.

Είδαμε να κατευθύνεσαι προς στην κερκίδα που βρισκόταν οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας. Τι συνέβη ακριβώς;
Όχι πήγα να χαιρετήσω μία φίλη με ένα παιδάκι. Απλά η αλήθεια είναι ότι πήγαμε να πάρουμε τον Ουάρντα που και αυτός ήθελε να χαιρετήσει έναν φίλο αλλά θεωρώ ότι ήταν λάθος η στιγμή να το κάνει. Εκείνη τη στιγμή τα νεύρα των φιλάθλων ήταν έντονα οπότε και δεν υπάρχει λόγος. Αυτά πρέπει να μένουν απέξω. Δεν χρειάζεται ο φίλαθλος να μπαίνει στη διαδικασία να μιλάει με τους παίκτες. Εμείς οι παίκτες να μην τους δίνουνε το δικαίωμα να νιώσουν οι φίλαθλοι άσχημα για να μην αντιδράσουν άσχημα. Ειδικά όταν έρχεται ένα αποτέλεσμα άσχημο. Πρέπει να κρατήσουμε μια στάση θετική. Υπάρχουν και μικρά παιδιά και λίγο να ξεφύγει η κατάσταση μπορεί να δημιουργήσουμε πρόβλημα.

Πως είδες τον Παναθηναϊκό;
Ο Παναθηναϊκός ήταν παρά πολύ καλός, πλήρωσε τα λάθη. Η αλήθεια είναι ότι βάλαμε το πιο γρήγορο γκολ και ήταν δύσκολο μετά να αντιδράσει, αλλά θεωρώ ότι έπαιξε πολύ καλύτερα από εμάς δημιούργησε πολύ περισσότερο από εμάς. Γι' αυτό που είπα και πριν για όταν μίλησα για την δική μας εμφάνιση. Δώσαμε στον Παναθηναϊκό να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, ενώ εμείς με την πρώτη ευκαιρία κλείσαμε το παιχνίδι στο 2-0 και να το κρατήσουμε πολύ πιο εύκολα και δώσαμε την ευκαιρία να πιστέψει αυτό που είπα και να δημιουργήσει και άλλες ευκαιρίες και θα μπορούσε να κάνει την ισοφάριση στο τέλος με την κεφαλιά του Διούδη.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top