Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο «Σπύρος Λούης», ένα και πλέον μήνα μετά την ισοπαλία του με τον Ολυμπιακό. Από τότε νίκησε δύο φορές εκτός έδρας και έχασε τη Ριζούπολη γηπεδούχος από την Ξάνθη. Δεν έχει κερδίσει τα τρία παιχνίδια στην έδρα του, παίρνοντας μόνο το βαθμό με τον Ολυμπιακό, ενώ έχει χάσει από ΟΦΗ και Ξάνθη.

Κυνηγώντας λοιπόν την πρώτη νίκη στο γήπεδό του, ψάχνει για λύσεις στην επίθεση, καθώς έχει πετύχει μόλις πέντε γκολ σε επτά αγώνες και σε κανέναν περισσότερα από ένα γκολ. Μόνο μια ομάδα έχει χειρότερη επίθεση από τον Παναθηναϊκό, η Λαμία.
Αμυντικά φαίνεται να βρίσκει λύσεις, καθώς είχε δεχτεί εννέα γκολ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια και έχει τώρα δεχτεί ένα στα τρία τελευταία.

Η ΑΕΛ πήρε ισοπαλία στο Αγρίνιο και τώρα είναι αήττητη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της, έχοντας δύο ισοπαλίες στα δύο τελευταία. Η τελευταία ήττα  της ήταν στην προηγούμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, πριν από έξι εβδομάδες, από τον Πανιώνιο.
Έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας, βρέθηκε σε όλα πίσω στο σκορ, όμως έχασε μόνο ένα, αυτό με τον Πανιώνιο. Νίκησε τον Άρη, ενώ ισοφάρισε Ατρόμητο και Παναιτωλικό. Κατάφερε να πάρει συνολικά πέντε βαθμούς σε παιχνίδια που βρέθηκε να χάνει.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 τον περασμένο Ιανουάριο στο «Σπύρος Λούης», παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ έπαιζε από το 1ο λεπτό με 10 παίκτες, όταν αποβλήθηκε ο Γκοϊκοβιτς, αφού ανέτρεψε τον Μακέντα.
Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει και στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια μεταξύ τους για όλες τις διοργανώσεις. Η ΑΕΛ δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία. Στην Αθήνα ήταν μόλις η πέμπτη φορά στις 30 επισκέψεις της που πήρε αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό. Οι τέσσερις τελευταίες στο «Σπύρος Λούης», ενώ η πρώτη το 1982 στη Λεωφόρο.

Από αυτές οι τέσσερις είναι ισοπαλίες, ενώ τη μοναδική νίκη της την πέτυχε τον Οκτώβριο του 1991, όταν είχε επικρατήσει με 3-1 (17’ σουτ Μαυρίδης – 16’ σουτ Στόικα, 23’ σουτ Στόικα, 69’ σουτ Πετκόφ. Στο 39’ 2η κίτρινη Κυριλλίδης). Ο Γιώργος Δώνης ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού τότε.
Από τότε έχουν γίνει 33 παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η ΑΕΛ έχει νικήσει μόλις δύο από αυτά, τον τελικό Κυπέλλου του 2007, με προπονητή τον σημερινό προπονητή του Παναθηναϊκού Γιώργο Δώνη, και το 2011 ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στη Λάρισα, με παίκτη τον μέχρι πριν από λίγες μέρες τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, Νίκο Νταμπίζα.

Η ιστορία
Νίκες Παναθηναϊκού: 39
Ισοπαλίες: 13
Νίκες ΑΕΛ: 8

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 25
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΑΕΛ: 1

Πέρσι
27.01.2019: Παναθηναϊκός – ΑΕΛ 1-1
(2’ πέναλτι Μακέντα – 54’ σουτ Ντέλετιτς. Στο 1’ αποβλήθηκε ο Γκοϊκοβιτς της  ΑΕΛ)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top