Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Στράτος Σβάρνας, μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την εκτός έδρας δοκιμασία της ΑΕΚ στη Λάρισα με την ΑΕΛ, αλλά και για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά ο Στράτος Σβάρνας:
Για τον αγώνα με την ΑΕΛ: 
«Πιστεύω πως είναι από τις δυσκολότερες έδρες γιατί και ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι ο καλύτερος. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι δικαιολογία για εμάς. Το συζητάμε και μεταξύ μας, ότι δεν αποτελεί δικαιολογία και ότι θα πρέπει από το πρώτο λεπτό να "υιοθετήσουμε" το γήπεδο και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα. Είναι μια καλή ομάδα, μια πειθαρχημένη ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, ξέρει να "στήνεται" καλά. Έχει ποιότητα μπροστά και κυνηγάει και με τις κόντρες και με τις στατικές φάσεις να πετύχει κάποιο γκολ. Εμείς θα είμαστε διαβασμένοι από την πλευρά μας και θα πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Για το αν θα κριθεί στις προσωπικές μονομαχίες η αναμέτρηση της Λάρισας: 
«Σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο γιατί και η ΑΕΛ σαν ομάδα, αλλά και ατομικά οι παίκτες της πηγαίνουν το παιχνίδι στη δύναμη. Είναι ένα στοιχείο... Ειδικότερα μέσα στην έδρα τους πηγαίνουν το ματς πάρα πολύ στη δύναμη. Και με βάση τα προηγούμενα παιχνίδια που έχουμε παίξει σαν ΑΕΚ, στα μεταξύ μας γίνονται πολλές μονομαχίες και συνήθως το κερδίζει αυτός που κερδίζει τις πιο πολλές. Εγώ θα έλεγα ότι παίζει ρόλο και οι αντεπιθέσεις που θα δημιουργήσουν και κυρίως τα στημένα γιατί είναι μια ομάδα που έχει ψηλά κορμιά και είναι πολύ καλή ομάδα στα στημένα».

Για το πώς υποδέχθηκε η ομάδα την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ: 
«Αρχικά δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα γιατί θέλαμε τη νίκη να συνεχίσουμε το σερί και βαθμολογικά να συνεχίσουμε να είμαστε στις υψηλές θέσεις. Την θέλαμε κυρίως και για τον κόσμο για να χαρεί και αυτός μια νίκη σε ένα ντέρμπι που έχει να έρθει πολύ καιρό. Και για να συνεχίσουμε να φέρνουμε τον κόσμο στο γήπεδο γιατί με τις συνεχόμενες νίκες είδαμε πόσος κόσμος μαζεύτηκε στο γήπεδο για να μας χειροκροτήσει και να μας εμψυχώσει. Με τις νίκες θα έρχονται όλο και περισσότεροι».

Για το πώς είδε την ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΟΚ και το πως εξηγεί το κακό ξεκίνημα της ομάδας του: 
«Πιστεύω ο ΠΑΟΚ ήταν καλά διαβασμένος στο σύστημά μας με την τριάδα στην άμυνα. Ήταν καλά διαβασμένος, είχε δουλέψει πάνω σε αυτό και ήξερε που ακριβώς να μας χτυπήσει. Με την αλλαγή του συστήματος πιστεύω ότι τον εκπλήξαμε και κυριαρχήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το αν οφείλεται μόνο στο καλό διάβασμα του αντιπάλου ή και στα δικά τους λάθη: 
«Αν δεν κάνεις λάθη δεν θα δεχθείς και γκολ. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο μέρος είναι και το διάβασμα του αντιπάλου και η ποιότητα του αντιπάλου. Είναι μια μεγάλη ομάδα και έχει και καλούς παίκτες εννοείται. Πιστεύω σε συνδυασμό αυτών των δύο ήρθε το πρόβλημα».

Για το ότι από βασικός στο ξεκίνημα είναι εκτός αποστολής στα τελευταία ματς: 
«Δεν είναι εύκολο ξαφνικά από βασικός να βγαίνεις εκτός αποστολής. Το ποδόσφαιρο δυστυχώς ή ευτυχώς είναι έτσι... Έχει και τα καλά, έχει και τα άσχημα. Πρέπει να τα διαχειριστείς. Και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλεύεις παραπάνω όταν έρχεσαι σε μια τέτοια κατάσταση και να περιμένεις την ευκαιρία σου και όταν την πάρεις πρέπει να την αρπάξεις από τα μαλλιά».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top