Ιστορίες και ρεκόρ από την 8η αγωνιστική της Super League. Ο Άρης για πρώτη φορά σκοράρει δύο πέναλτι με διαφορετικούς παίκτες, ο Παναθηναϊκός πονάει στην έδρα του, η Ξάνθη έχει ξεχάσει την ισοπαλία και ο Ατρόμητος ζήλεψε τον ΠΑΟΚ... Η έδρα... αδύναμος κρίκος
Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη ήττα στην έδρα του, από την ΑΕΛ αυτή τη φορά, και έφτασε τα τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη στα τέσσερα πρώτα του φετινού πρωταθλήματος, σαν γηπεδούχος. Αυτή η συγκομιδή ενός βαθμού είναι αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια.
Τέσσερα πάντως χωρίς νίκη εντός έδρας στο ξεκίνημα είχε κάνει πάλι το 2012, όταν είχε ξεκινήσει με τέσσερις ισοπαλίες (ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και Άρη).

Πρώτη φορά με δύο... σπεσιαλίστες
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Άρης πετυχαίνει σε ένα παιχνίδι δύο γκολ με πέναλτι με δύο διαφορετικούς σκόρερ! Μάλιστα είναι και μόλις η τέταρτη φορά, που βάζει στο ίδιο παιχνίδι δύο γκολ με πέναλτι!
Στις 28.05.2000 στο Άρης - ΟΦΗ 3-1 βάζει δύο γκολ με πέναλτι ο Άκης Μάντζιος, στις 18.09.2000 στο ΟΦΗ - Άρης 2-3 βάζει δύο γκολ με πέναλτι ο Μάριος Χριστοδούλου και στις 22.01.2005 στο Άρης - Ξάνθη 2-1 το κάνει και ο Γιάννης Λαζανάς. Και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις τα δύο πέναλτι εκτελούσε ο ίδιος παίκτης.

Έκανε ρεκόρ χωρίς ισοπαλία...
Η Ξάνθη γνώρισε την ήττα στο Ηράκλειο και αυτό ήταν το 14ο παιχνίδι της ακριτικής ομάδας, που δεν έχει ισοπαλία. Έτσι κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ της ιστορίας της.
Ήταν από το Σεπτέμβριο ως τον Δεκέμβριο του 1991, όταν στο ξεκίνημα το πρωταθλήματος σε 13 αγώνες είχε πέντε νίκες και οκτώ ήττες. Τώρα σε 14 αγώνες έχει έξι νίκες και οκτώ ήττες. Έτσι καθυστερεί ακόμα η 250η ισοπαλία στην ιστορία της.

Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο...
Ο Ατρόμητος επικράτησε 4-0 τον Πανιωνίου, αφού πέτυχε τρία από τα γκολ του στο πρώτο ημίχρονο. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που στο φετινό πρωτάθλημα ομάδα σκοράρει τρεις φορές στο πρώτο μέρος. Το είχε κάνει ως τώρα μόνο ο ΠΑΟΚ, στην 7η αγωνιστική με τη Λαμία.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top