Παρασκευή βράδυ, αθλητικό κέντρο BMO, Λονδίνο, Οντάριο. ΑΕΛ και Jagiellonia ήταν ανταγωνιστικές, σε ένα παιχνίδι που ήταν ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί να είναι. Πολύ ενθουσιασμός, πολύ ταχύτητα, πολύ ταλέντο και στις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο η μπάλα εναλλάσσονταν στις εστίες των αντιπάλων. Λίγο πριν τη λήξη η Jagiellonia κατάφερε να προηγηθεί και οι ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ενώ ο πίνακας έδειχνε 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε δυνατά και κυριάρχησε. Η Jagiellonia αμύνονταν και φαίνονταν κουρασμένη και ανίκανη να ανακόψει τους παίκτες της ΑΕΛ. Απέμειναν δεκατρία λεπτά για τη λήξη του παιχνιδιού όταν ο μέσος των «βυσσινί» Κουινόνς ισοφάρισε σε 1-1. Η ΑΕΛ συνέχισε να κυριαρχεί και προσπαθούσε να προηγηθεί. Το χρονόμετρο του φωτεινού πίνακα έδειχνε 5:30 πριν τη λήξη όταν εκτυλίχτηκε ένα δράμα. Ο Γιούζ ρίχτηκε βίαια στον τάπητα και τραυματίστηκε. Ο διαιτητής στάθηκε μπροστά στον τραυματισμένο παίκτη και είπε «σήκω να παίξεις»! Ακόμα και ο αντίπαλος γνώριζε ότι υπέπεσε σε φάουλ και περίμενε να παρατηρηθεί από τον διαιτητή, αλλά αυτός δεν έδωσε ούτε φάουλ! Ο Γιούζ σηκώθηκε αργά και ρώτησε τον διαιτητή για την απόφασή του και αυτός του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα!!! Ο πάγκος της ΑΕΛ ήταν εξοργισμένος με την κραυγαλέα μονόπλευρη απόφαση. Ο διαιτητής χειροτέρεψε την κατάσταση δίνοντας στον Γιούζ και ποινή 5 λεπτών!! Έτσι, τα τελευταία 5 λεπτά η Jagiellonia έπαιζε με 5 παίκτες και η ΑΕΛ με 4!
Η ΑΕΛ έδειξε αντοχή και σταθερότητα, η Jagiellonia δεν μπορούσε να σκοράρει και το παιχνίδι έληξε 1-1, που είναι το πρώτο ισόπαλο αποτέλεσμα στους δεκατέσσερις μέχρι στιγμής αγώνες πρωταθλήματος.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ, Μίλτον Γουγουλιάς, έκανε τα παρακάτω σχόλια:
«Καταρχάς, είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Έπαιξαν φανταστικά και παρέμειναν στο σχέδιο του παιχνιδιού. Έχω μείνει άφωνος από τις αποφάσεις του διαιτητή. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι επειδή ήμασταν πολύ κοντά στο σκορ ο διαιτητής αποφάσισε να σταματήσει τη δυναμική μας δίνοντας μια πεντάλεπτη ψευδή ποινή! Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ πριν. Ένας παίκτης ρίχνεται βίαια στο έδαφος, ο αντίπαλος παίκτης περιμένει να παρατηρηθεί και αντ’ αυτού ο διαιτητής δείχνει κόκκινη κάρτα στον τραυματισμένο παίκτη;;; Πω πω! Ο διαιτητής μπορεί να φορέσει και μια φανέλα της Jagiellonia, επειδή αυτή είναι η πιο εμφανής μονόπλευρη απόφαση που έχω δει! Είναι αστείο! Τι ντροπή. Μας έκλεψαν τους τρεις βαθμούς απόψε».
Την επόμενη Παρασκευή, 22:15, στο BMO, η ΑΕΛ αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα (λευκοί).


 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top