Μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΛ έδειξε και πάλι την καλή της εικόνα, νικώντας τον δυνατό ΟΦΗ στη Λάρισα με ανατροπή.
Η θεσσαλική ομάδα έχει πάρει  περισσότερους από τους μισούς βαθμούς της, οκτώ από τους 15, σε παιχνίδια που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Έναν από Ατρόμητο και από Παναιτωλικό ισοφαρίζοντας, και τρεις από Άρη και ΟΦΗ με ανατροπή στο σκορ. Αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια της, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, η ΑΕΛ βρίσκει εύκολα δίχτυα.
Στα τρία από αυτά τα παιχνίδια πέτυχε από τρία γκολ, σε δύο από δύο γκολ και μόνο με την ΑΕΚ έμεινε στο 0-0. Στην έδρα της ξεκίνησε με ήττα από τον Ολυμπιακό και τώρα έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία στα τρία τελευταία.
Τον περασμένο Φεβρουάριο η ΑΕΛ έχασε στη Λαμία και αυτή είναι η μοναδική ήττα της από ομάδα της περιφέρειας μέσα στο 2019! Από τότε έχει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες!
Άλλωστε στην περσινή σεζόν έχασε μόνο τρεις αγώνες από ομάδες της περιφέρειας, δύο από τη Λαμία και μια από την Ξάνθη.
Η Λαμία νίκησε λοιπόν πριν από ένα χρόνο στο AEL FC Αrena, όπου η ΑΕΛ έχει ακόμα καλύτερη παράδοση με ομάδες της περιφέρειας.
Αυτή ή ήττα της είναι η μοναδική που έχει καταφέρει ομάδα της περιφέρειας στην έδρα της ΑΕΛ στις τελευταίες 18 επισκέψεις τους!
Η ομάδα της Θεσσαλίας μετράει 11 νίκες και έξι ισοπαλίες σε αυτά τα παιχνίδια.
Η αμέσως προηγούμενη ομάδα που έκανε «διπλό» στον ΑΕΛ Arena είναι ο Αστέρας Τρίπολης τον Απρίλιο του 2017, πριν από δυόμισι χρόνια.
Η Λαμία έκανε την πρώτη της νίκη μόλις την περασμένη Δευτέρα με το Βόλο.
Τώρα επιδιώκει τώρα να πάρει κάτι και εκτός έδρας για πρώτη φορά. Και αυτό γιατί είναι η μοναδική ομάδα που έχει μόνο ήττες, τέσσερις, εκτός έδρας.
Tο τελευταίο της «διπλό» ήταν στην τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν στη Ριζούπολη, που της εξασφάλισε τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της περιφέρειας.
Στα δύο χρόνια που οι ομάδες είναι μαζί στην κατηγορία, η ΑΕΛ δεν έχει καταφέρει να νικήσει τη Λαμία στην έδρα της. Πέρσι έχασε 2-1, ενώ το Μάιο του 2018 για την τελευταία αγωνιστική τότε έμειναν στο 1-1.
Μάλιστα η Λαμία κέρδισε και τα δύο παιχνίδια της περασμένης σεζόν. Και τα δύο με σκορ 2-1 και τα δύο με ανατροπή του σκορ. Η ΑΕΛ έχει μια νίκη, στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας τους στην κατηγορία, τον Δεκέμβρη του 2017.
Πέντε γκολ έχει πετύχει η ΑΕΛ σε βάρος της Λαμίας και τα τέσσερα από αυτά τα έχει πετύχει ο Μίλος Ντέλετιτς, που τώρα παίζει στην ΑΕΚ. Πέντε γκολ έχει βάλει και η Λαμία στα μεταξύ τους παιχνίδια, όλα με διαφορετικό παίκτη.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 1
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Λαμία: 2

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 0
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Λαμία: 1

Πέρσι
20.10.2018: ΑΕΛ – Λαμία 1-2

(30’ σουτ Ντέλετιτς – 48’ κεφαλιά Μπαράλες, 65’ σουτ Επστάιν. Στο 76’ 2ηκίτρινη Βάντερσον της Λαμίας)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top