Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξή του, στο sportdog, με αφορμή το οριστικό κλείσιμο στο κεφάλαιο της ΑΕΛ με τον Μίλος Ντέλετιτς, αναφέρθηκε στο παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ, στο πώς σχολιάζοντας ζητήματα που αφορούν την ΑΕΛ στην τηλεόραση. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
Για τον Ντέλετιτς 
"Πήραμε ένα παιδί από κάποιο χωριό της Σερβίας, το οποίο αγνοούσε τακτική, είχε γυρίσει όλες τις ομάδες της Ιταλίας και της Ρουμανίας προσπαθώντας να βρει ποδοσφαιρική ταυτότητα και από παντού τον είχαν διώξει. Τον φέραμε στην ΑΕΛ, τον πρώτο χρόνο έπαιξε λίγο και για εμάς ήταν απλώς ένας καλός παίκτης. Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε ενδιαφέρον γι' αυτόν από άλλη ομάδα. Ήμασταν προβληματισμένοι αν θα του ανανεώναμε το συμβόλαιο. Είχε βέβαια φοβερά προτερήματα, όπως φυσική κατάσταση, ήταν αθλητικός, αλλά δεν ήξερε πότε να πασάρει, πότε να σουτάρει, γι' αυτό τον λόγο σε 90 ματς είχε 6-7 γκολ. Την τρίτη και τελευταία χρόνια ξεκίνησε πολύ καλά, του έκανα μια λογική πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου, γιατί ήθελα να φτιάξω ποδοσφαιρική βάση στην ΑΕΛ. Άρχισε να με κοροϊδεύει από τον Οκτώβριο του 2018. Είχε έναν μάνατζερ που δεν τον είχα συναντήσει ποτέ και έμοιαζε περισσότερο με μπράβο παρά με μάνατζερ. Στο τέλος συνεχώς ανέβαλε το ραντεβού, φτάσαμε Γενάρη και του είπα ότι δεν θα υπολογίζεται αν δεν υπέγραφε την ανανέωση μέχρι το τέλος τής μεταγραφικής περιόδου", ανέφερε αρχικά στο sportdog ο Αλέξης Κούγιας και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε για τον παίκτη:

"Ανέβαλε το ραντεβού συνεχώς και, στο μεταξύ, μου ήρθε η πληροφορία ότι τον είχε πλησιάσει ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο άσχετοι στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που να είχαν πιστέψει ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να είναι βασικός στην ΑΕΚ. Το έκαναν μόνο και μόνο για να μας αποδυναμώσουν. Όταν παίξαμε με την ΑΕΚ πέρσι, η αγωνιστική του κατάσταση ήταν τραγική. Έβαζε το κεφάλι κάτω, πήγαινε και τράκαρε πάνω σε παίκτες της ΑΕΚ και έχανε την μπάλα. Εκείνη την ημέρα τον τελείωσα. Δεν ήθελε να λύσει το συμβόλαιό του, τον Ιούνιο έκανε προσφυγή και η ΑΕΚ έκανε την πάπια όλο αυτό το διάστημα και τον ανακοίνωσαν 1η Ιουλίου. Καραγκιοζιλίκια δηλαδή και διεκδικούσε χρήματα για τα οποία δεν είχε προσφέρει στην ομάδα. Αυτά του δώσαμε".

Για το ΠΑΟΚ-ΑΕΛ ειπώθηκαν πολλά. Πρώτα-πρώτα να πούμε ότι ζητήσατε πέναλτι στη διάρκεια του αγώνα.
"Με ενοχλήσει πολύ ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η φάση του πέναλτι, που για εμένα είναι πέναλτι. Και ακούω τους κωμικούς τηλεκριτικούς, με κορυφαίο τον Κάκο, που το έχει πάρει εργολαβία και μου κάνει εντύπωση πώς η Πυροσβεστική του επιτρέπει να εμφανίζεται σε ιδιωτικό κανάλι. Δεν θέλω να πω περισσότερα τώρα. Με έχει ενοχλήσει ο τρόπος που αντιμετωπίζει την ΑΕΛ μέχρι και σήμερα. Πέρα από μια φορά δεν έχω δει τη Δίκη της Δευτέρας, γιατί κοιμάμαι νωρίς, αλλά έμαθα ότι εμφανίστηκε ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Απατσίδης, που είναι δικηγόρος τού Πατέρα και του Καμμένου. Τον έχουν μαζί, δεν ξέρω αν θα είναι και δικηγόρος του Μελισσανίδη. Είναι θίασος πια. Ο Θωμαΐδης, ο Κάκος, ο Τριανταφυλλόπουλος που είναι όλη μέρα στο γραφείο του Πατέρα. Στοχοποιούν οποιονδήποτε, έχει αποφασίσει ο Πατέρας να στοχοποιήσει κατά την κρίση του, το περιβάλλον του Μελισσανίδη και του Καμμένου. Τους είδα και στην εκπομπή τού Θωμαΐδη μια φορά, μου θυμίζει την εποχή που ο Πατέρας οργάνωνε τις εκπομπές του Θωμαΐδη (και το ξέρω γιατί τότε συμμετείχα στις εκπομπές) για να πλήξει τον Μαρινάκη. Τώρα θα πλήξει όποιον είναι εχθρός του Σαββίδη. Με ενόχλησε ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το πέναλτι. Είμαι βέβαιος ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να υποβαθμίζουν τη μέση νοημοσύνη. Έχει ασυλία ο Μάτος, μου θυμίζει την ασυλία του Βράνιες. Αυτοί οι δύο μπορούν να παίζουν μόνο στην Ελλάδα, γι' αυτό ο Βράνιες δεν μπορούσε στο Βέλγιο. Την ανοχή που είχε ο Ανατολάκης επί Κόκκαλη μου θυμίζει. Νόμιζα ότι κάτι θα αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά τελικά αλλάζει μόνο το αφεντικό. Ενοχλούμαι αφάνταστα και δεν μπορώ να το ανεχθώ. Την ίδια καταγγελία και για το πέναλτι εις βάρος μας είχα κάνει και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αυτή η συμπεριφορά των διαιτητών του VAR, ουσιαστικά προκαλεί πρόβλημα κατά την κρίση μου σε ένα πρωτάθλημα που φέτος θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, θεωρώ ότι θα δούμε ακρότητες".

Έπειτα, βέβαια, ευχαριστήσατε τον Σαββίδη για τη φιλοξενία του στην Τούμπα.
"Η ατμόσφαιρα ήταν πολύς μεγάλης ομάδας προς την ΑΕΛ σε οτιδήποτε συναντήσαμε στην Τούμπα, στα αποδυτήρια, στα στελέχη. Αλλά το κυριότερο είναι ότι ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε και την τάξη του γιου μου, που είχαν πάει 5μερη εκδρομή με το Κολέγιο Αθηνών στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν τα μουσεία κ.λπ. Φιλοξένησε τον γιο μου και τους συμμαθητές του σε σουίτα, αυτό το εκτίμησα ιδιαίτερα".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top