Το επάνω διάζωμα του αθλητικού κέντρου BMO στο Λονδίνο του Οντάριο ήταν γεμάτο από φιλάθλους που έσπευσαν να παρακολουθήσουν ποια ομάδα θα καταλάβει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. ΑΕΛ ή PCL; Η ΑΕΛ έπαιξε ένα τέλειο παιχνίδι, καλύπτοντας τους αντιπάλους και κλείνοντας όλες τις επιθέσεις τους. Στο ημίχρονο το αποτέλεσμα ήταν 1-0 για τους «βυσσινί».

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ συνέχισε να περιορίζει τους μέσους της αντίπαλης ομάδας στα άκρα, χωρίς να τους επιτρέπει να συγκλίνουν προς το κέντρο. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Η PCL στάθηκε τυχερή αφού η μείωση του σκορ σε 2-1 έγινε με αυτογκόλ. Οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού η ΑΕΛ πέτυχε το τέρμα της χρονιάς!!! Σε ελεύθερο λάκτισμα η μπάλα έφτασε εντός της περιοχής και ο μέσος της ΑΕΛ Σαχήν με εναέριο ψαλιδάκι στα δύο μέτρα έστειλε τη μπάλα στην επάνω γωνία του τέρματος!!!

«Αυτό το τέρμα ήταν ακριβώς όπως εκείνο του Μητσιμπόνα στον αγώνα της 1ης Μαΐου με τον Ηρακλή. Είναι σίγουρα το τέρμα της χρονιάς. Ένα τέρμα για επιλογή στα κορυφαία στιγμιότυπα», ανέφερε αρχικά ο Μίλτον Γουγουλιάς.

Στα εναπομείναντα οκτώ λεπτά η ΑΕΛ δεν επέτρεψε στην PCL να την απειλήσει. Η απάντηση στους φιλάθλους δόθηκε. Η ΑΕΛ ήταν νικήτρια με 3-1 και μόνη στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τέρματα των Άντριου, Πονς, Σαχήν.

«Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για κάθε έναν από τους παίκτες μας. Απόψε δεν ήταν ποδοσφαιριστές. Ήταν πραγματικοί πολεμιστές. Εκτέλεσαν το σχέδιο του παιχνιδιού τέλεια. Θα χαρούμε και θα απολαύσουμε τη νίκη κατά τη διάρκεια των εορτών και θα εστιάσουμε σε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι», ολοκλήρωσε ο προπονητής της ΑΕΛ.

Επόμενος αντίπαλος της ΑΕΛ, 3 Ιανουαρίου 2020, οι Αλβανοί, που ακολουθούν στον ένα βαθμό και διαθέτουν τέσσερις (4) σκόρερ στην πρώτη δεκάδα της κατηγορίας.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top