Για την 5η αγωνιστική του κλειστού πρωταθλήματος MMSL αργά το βράδυ της Παρασκευής η ΑΕΛ Καναδά αντιμετώπισε την πορτογαλική Σπόρτινγκ. Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ΑΕΛ, αλλά έγινε αυτό που έπρεπε, δηλαδή η κατάκτηση της νίκης και η Συγκομιδή των τριών βαθμών. Το παιχνίδι ήταν απόλυτα κυριαρχικό για την ΑΕΛ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ωστόσο η Σπόρτινγκ κατάφερε να ανοίξει πρώτη το σκορ. Προς το τέλος του ημιχρόνου η πίεση της ΑΕΛ καρποφόρησε και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες 1-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ συνέχισε την κυριαρχία της αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 1:45 για τη λήξη του παιχνιδιού όταν η ρίψη του Άντριου από αντίπαλο είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή, δίλεπτη αποβολή του παίκτη της Σπόρτινγκ. Απέμειναν 1:27 για τη λήξη όταν η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 1-2 και 50 δευτερόλεπτα αργότερα το σκορ έκλεισε στο 1-3 για τους «βυσσινί».
Σκόρερ για την ΑΕΛ οι Κουινόνς, Αλμεντάρεθ, Χαλμπουνί.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ, Μίλτον Γουγουλιάς σχολίασε:
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το σκορ θα μπορούσε να είναι 1-9. Ο τερματοφύλακάς μας έκανε σημαντικές αποκρούσεις, όπως κάνει πάντα. Οι αμυντικοί μας ήταν συμπαγείς, όπως πάντα. Οι μέσοι μας δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στη Σπόρτινγκ. Οι Άντριου και Πονς ήταν φανταστικοί στην επίθεση. Οι καλές ομάδες βρίσκουν τρόπους να νικήσουν και εμείς το κάναμε απόψε. Συνεχίζουμε με το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας».

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την PCL. Οι δύο ομάδες είναι οι μοναδικές αήττητες της κατηγορίας και θα λύσουν τις όποιες διαφορές τους την 20ή Δεκεμβρίου. Ωστόσο, προέχει ο πολύ δύσκολος επόμενος αγώνας για την ΑΕΛ, την προσεχή Παρασκευή, 21:30, με αντίπαλο την St Thomas.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top