Δείτε αναλυτικά τι είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, στην συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς:
Μέχρι και πριν από 20 μέρες γινόταν συζήτηση για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν τελείωνε τα παιχνίδια. Πέρα από το προφανές που είναι η αποτελεσματικότητα των παικτών, τι άλλο έχει αλλάξει και παρουσιάζει η ομάδα σας αυτή την εικόνα;
«Είμαστε πολύ πιο επιθετικοί, πιο δυναμικοί στις κινήσεις μας στο να μπαίνουμε στις φάσεις, στα τρεξίματά μας, στην τελική μας προσπάθεια. Φυσικά και η αποτελεσματικότητα ήταν αυτή που μας έλειπε, αλλά τώρα διαχειριζόμαστε διαφορετικά τον τρόπο που θα κυνηγήσουμε το γκολ. Μερικές φορές είναι να σαν να συμβαίνει αυτό που κυνηγούσαμε τόσο καιρό. Σαν να πιάσαμε ξαφνικά στα χέρια μας αυτό που θέλαμε τόσο καιρό, το γκολ. Αυτό μας έλειπε. Είμαστε πολύ πιο δυναμικοί και έχουμε κάνει παιχνίδια με εξαιρετικά ποσοστά κατοχής μπάλας. Σήμερα το γεγονός ότι μπήκε τόσο νωρίς το γκολ, ήταν πολύ σημαντικό και μας βοήθησε πολύ για τη συνέχεια».

Ηταν το σημερινό ματς ένα από τα ευκολότερα εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν;
«Σήμερα φάνηκε ότι ήταν εύκολο, αλλά δεν ήταν εύκολο. Είχαμε μία δυναμική στο παιχνίδι μας και αυτό έκανε τη μεγάλη μας διαφορά. Κάποιες ομάδες δεν είναι συνηθισμένες να παίζουν μεσοβδόμαδα, φάνηκαν οι αδυναμίες του αντιπάλου μας. Είναι δύσκολο να παίζεις μεσοβδόμαδα και ειδικά όταν είναι η πρώτη σου φορά. Η ΑΕΛ δεν είχε ξαναπαίξει μεσοβδόμαδα. Είχαμε μία εξαιρετική επιθετική διάθεση και φάνηκε σήμερα για ποιο λόγο είμαστε πρωτοπόροι».

Πώς νιώσατε σήμερα χωρίς τον κόσμο του Ολυμπιακού;
«Ήταν πολύ παράξενο να παίξουμε σε άδειο γήπεδο, παρόλο που το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο από το δεύτερο. Ελειπε η σπίθα και το πάθος και η ώθηση που μας δίνει ο κόσμος μας. Ο κόσμος είναι θεμελιώδης όρος στον ποδοσφαιρικό αγώνα και ήταν δύσκολο να παίξουμε σε ένα άδειο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν έχει ζωή και είναι πολύ άσχημη εικόνα αυτή που ζήσαμε».

Είναι η πρώτη φορά που διαλέξαμε εστία στο γήπεδο να επιτίθεται στην απέναντι πλευρά στο πρώτο ημίχρονο και όχι μπροστά στο πέταλο της «Θύρας 7». Πώς το είδατε αυτό; Θα το θεωρήσετε γούρι για τα επόμενα παιχνίδια;
«Αυτό είναι μία παράδοση να αφήνει να παίζει στο δεύτερο ημίχρονο μπροστά στη «θύρα 7», αλλά έχει να κάνει με το... κέρμα. Θέλουμε στο δεύτερο μέρος να παίζουμε μπροστά στους οργανωμένους».

Τα τελευταία σερί νικηφόρα παιχνίδια κατά πόσο διαφοροποιούν την ιεράρχηση των στόχων σχετικά με την Ευρώπη και το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Οι στόχοι μας είναι καθορισμένοι από την αρχή. Το ελληνικό πρωτάθλημα θέλουμε να κερδίζουμε και τα παιχνίδια της Ευρώπης θα τα αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει και όπως αρμόζει όταν παίζεις απέναντι στην Άρσεναλ, όμως δεν ξεφεύγουμε από τον στόχο μας που είναι το ελληνικό πρωτάθλημα».

Υπάρχει περίπτωση να δούμε τον Λάζαρο άμεσα, μιας και επέστρεψε στην αποστολή;
«Ο Λάζαρος έχει έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού και για να τον αποκτήσει πρέπει να παίξει παιχνίδια. Θα χρειαστεί αγωνιστικό ρυθμό, θα χρειαστεί λεπτά συμμετοχής και θα έχει την ευκαιρία. Από το 2020 έχει πολλά ματς για να παίξει. Όχι μόνο ο Λάζαρος, αλλά και άλλα παιδιά. Είναι διαφορετικό να εκτιμήσεις την κατάσταση ενός παίκτη όταν τον βλέπεις στην προπόνηση και διαφορετικό μέσα στους αγώνες. Πρέπει να παίξει για να γίνουν οι αναλύσεις και οι εκτιμήσεις. Ο Μπρούνο δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ βασικός και οι εκτιμήσεις που είχαμε ήταν μόνο στην προπόνηση. Σήμερα που τον είδαμε να παίζει, έχουμε πολλά στοιχεία για να εκτιμήσουμε την κατάστασή του, να γίνει η ανάλυση της επίδοσής του. Είναι σημαντικό που έχουμε όλα αυτά τα στοιχεία».
 
ΑΕΛ © 2019. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top