Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την Superleague, την ΑΕΛ, το AEL FC ARENA, αλλά και τις ευθύνες που έχουν οι πρόεδροι των ομάδων και τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν, μιλώντας στο Metropolis 95.5. Αναλυτικά ο Κώστας Πηλαδάκης
«Είμαι έξι χρόνια μακριά από το ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ την ΑΕΛ και χαίρομαι όταν κερδίζουν οι ομάδες μας στην Ευρώπη»

Για τους ιδιοκτήτες των ομάδων:
«Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται συναντήσεις των ιδιοκτητών, χωρίς να υποτιμώ τα στελέχη των ομάδων, για να δεσμεύονται. Θυμάμαι πολύ καλά όταν κάναμε την κεντρική διαχείριση πόσος κόπος και χρόνος χρειάστηκε. Είναι λογικό ο καθένας να θέλει ένα μέρος των εσόδων για την δική του ομάδα. Πρέπει, όμως, όντως να έχουν την διάθεση να μιλήσουν με ειλικρίνεια. Με στεναχωρεί να βλέπω τις ομάδες σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα να έχουν έναν αξιοπρεπή ισολογισμό. Ακόμη και αν δεν επενδύουν τα κέρδη στο ποδόσφαιρο δεν ενδιαφέρει κανέναν. Κάθε χρονιά εκεί παίρνει άλλος τον τίτλο».

Για την φετινή πορεία της ΑΕΛ: 
«Θεωρώ ότι πηγαίνει πολύ καλά, πέρα από τις διαφωνίες και τις τριβές που έχουμε με τον κ. Κούγια. Ελπίζω, βέβαια, να συνεχίσει να πηγαίνει καλά. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει να κερδίζει η ΑΕΛ. Η ΑΕΛ έχει ιδιοκτήτη και δεν νομίζω ότι χρειάζεται μεγαλοεπιχειρηματία. Πηγαίνει αξιοπρεπώς, το εγχείρημα προς το παρόν έχει καλό αποτέλεσμα».

Για το AEL FC Arena, που είχε ανεγερθεί επί ημερών του: 
«Για να αξιοποιηθεί σωστά θα έπρεπε να ολοκληρωθούν και οι συνοδές χρήσεις. Κάνουμε προσπάθειες να βρούμε λύσεις. Θεωρώ ότι για την ομάδα χρησιμοποιείται αξιοπρεπώς, αλλά τα εγχειρήματα που έχουν να κάνουν με γήπεδο πρέπει να έχουν και άλλα έσοδα, από καταστήματα κτλ».

Για την κεντρική διαχείριση πιο συγκεκριμένα είπε:
«Όλοι τους που ασχολούνται τώρα είναι πολύ επιτυχημένοι επιχειρηματίες και θα έπρεπε να καταλάβουν το κοινό καλό. Τώρα, είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθούν. Θα πρέπει να κατακτά τον τίτλο όποιος τον αξίζει. Τότε που ήμουν εγώ μας ενδιέφεραν τα έσοδα από την Ευρώπη. Κανένας απ' αυτούς μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Θα πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία. Όλα ξεκινούν από τις πιέσεις των φιλάθλων, γιατί αν μία χρονιά κάποια ομάδα δεν πάρει το Πρωτάθλημα έρχεται η καταστροφή. Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό, όχι μόνο στον Ολυμπιακό.

Οδηγός θα έπρεπε να είναι όλα τα ανταγωνιστικά Πρωταθλήματα και οι ισολογισμοί των ομάδων του εξωτερικού που είναι όλοι καλοί, όχι εξαιτίας των προέδρων τους, αλλά λόγω της σωστής λειτουργίας τους. Αν φύγει ο εύρωστος επιχειρηματίας από κάποια ελληνική ομάδα τι θα γίνει μετά; Να σας πω και κάτι άλλο. Ρωτήστε ποιοι είναι οι χορηγοί στην Super League. Ελάχιστοι. Οι σοβαρές εταιρείες δεν θέλουν να μπουν.  Εμείς τότε μοιράσαμε 1 εκ. σε κάθε ομάδα από τα έσοδα της Λίγκας. Ήταν, βέβαια, άλλες εποχές. Φτιάξαμε την ιδέα της Super League και την πουλήσαμε εύκολα στις εταιρείες. Τώρα δεν υπάρχουν χορηγοί γιατί το προϊόν έχει απαξιωθεί».

Για τις εμπειρίες του όσο είχε ενασχόληση με το ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Μου είχε πει κάποιος παλαιότερα «καταλαβαίνω τι λέτε, σέβομαι την πρόθεσή σας, αλλά οι υπόλοιποι θέλουν να ελέγξουν το ποδόσφαιρο, όχι να το καθαρίσουν». Πρέπει, λοιπόν, να εκπαιδεύσουμε τους Έλληνες φιλάθλους ότι όποιος αξίζει το Πρωτάθλημα θα το παίρνει».

Ακόμη, τόνισε ότι: 
«Για μένα δεν υπάρχει κέντρο ή Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ το πήρε άξια πέρσι, ήταν η καλύτερη ομάδα. Φέτος είναι πιο ανταγωνιστικό. Αυτό που θέλω να πω εγώ, είναι ότι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περάσουν στους φιλάθλους των ομάδων τους ότι όποιος είναι καλύτερος θα το πάρει. Δυστυχώς έχει να κάνει με την κουλτούρα. Ξεκινάει από τους φιλάθλους και καταλήγει στους ιδιοκτήτες. Αν ο ιδιοκτήτης δει ότι η ομάδα του χάνει και ο φίλος της ομάδας του χειροκροτάει, θα σκεφτεί αλλιώς.

Για το αν οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων ομάδων, πλην των κορυφαίων, δέχονται πιέσεις για την στάση τους: 
«Δεν το δέχομαι αυτό. Οταν ήμουν εγώ πρόεδρος στη Λίγκα, αλλά και το υπόλοιπο διάστημα που ήμουν μέλος της, είχα διαφωνήσει με άνθρωπο που συνεργαζόμουν και δεν είναι, πλέον, στη ζωή (Βγενόπουλος) και είχα συνταχθεί με την άποψη του Γιάννη Βαρδινογιάννη για το θέμα της εκλογής του προέδρου. Δεν θα πρέπει κανείς από τους ιδιοκτήτες των λεγόμενων μικρομεσαίων ομάδων, να σκέφτεται ότι είμαι με τον ΠΑΟΚ ή με τον Ολυμπιακό. Οταν αρχίσουν οι συμμαχίες, καταστρέφεται το ποδόσφαιρο».

Για πιθανή ενασχόλησή του και πάλι με το ποδόσφαιρο υπογράμμισε ότι: 
«Σε καμία περίπτωση δεν θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο, το έχω ξαναπεί. Έχουν γίνει συζητήσεις για να εμπλακώ ομάδες, αλλά εκτός του ότι έχω πολλές προσωπικές και επιχειρηματικές υποθέσεις, δεν έχω τέτοιο σκοπό».

Για τα πλάνα του Ιβάν Σαββίδη για την νέα Τούμπα: 
«Το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει ένας πρόεδρος στην ομάδα του είναι να εξασφαλίσει την επόμενη μέρα. Ειδικά η Τούμπα είναι σε καλό σημείο της πόλης και είμαι σίγουρος ότι ο κ. Σαββίδης έχει σκεφτεί να κάνει χρήσεις που θα βοηθούν στην οικονομική αξιοποίησή της».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top