Τα αρμόδια όργανα της UEFA έχουν καταλήξει στις προτάσεις τους προς το διεθνές συμβούλιο, το αρμόδιο όργανο που αποφασίζει σχετικά με τους κανονισμούς, το οποίο θα συνεδριάσει στις 29 Φεβρουαρίου στο Μπέλφαστ. Εκεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «AS» αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση, για να επικυρωθούν ή για να απορριφθούν όσα ζητά η UEFA. Το βασικότερο εξ αυτών αφορά το οφσάιντ
«Οι γραμμές που βλέπουμε, είναι σχεδιασμένες από τους ανθρώπους στο VAR, οπότε υπάρχει μια υποκειμενικότητα στην όλη διαδικασία. Οπότε, η πρότασή μας είναι -θα το συζητήσουμε και με τους διαιτητές μας- να υπάρξει μια “ανεκτικότητα”, ένα περιθώριο, 10-20 εκατοστών. Αν ένας παίκτης έχει μεγάλη μύτη ή φορά παπούτσι ένα νούμερο μεγαλύτερο είναι θέμα» σχολίασε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.
Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας φαίνεται πως αφορά περιθώριο 15 εκατοστών για να θεωρηθεί εκτεθειμένος ή όχι ένας ποδοσφαιριστής.

Ένα άλλο θέμα είναι το χέρι στην περιοχή
Όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα, η UEFA έκανε ένα… πείραμα με τους προπονητές. Μεταξύ αυτών ήταν ο Κλοπ, ο Γκουαρδιόλα, ο Αλέγκρι, ο Αντσελότι, ο Ζιντάν. Σε πρόσφατη συνάντησή τους με τον Ρομπέρτο Ροσέτι, επικεφαλής διαιτητή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αυτός τους έδειξε μια φάση με χέρι στην περιοχή. Και ζήτησε τη γνώμη τους. Οι μισοί είπαν ότι θα έπρεπε να υποδειχθεί παράβαση, οι υπόλοιποι ότι δεν υπήρχε πέναλτι…

Να ζητούν VAR και οι ομάδες
Στην ίδια συνάντηση οι προπονητές έθεσαν ένα ερώτημα. Για ποιο λόγο στα υπόλοιπα αθλήματα που χρησιμοποιείται το βίντεο ριπλέι μπορούν οι προπονητές ή οι αθλητές να ζητούν τον έλεγχό του και στο ποδόσφαιρο αυτό να αφορά μόνο τον διαιτητή; Υπάρχει, λοιπόν, η σκέψη να δίνεται η δυνατότητα στις ομάδες να ζητήσουν έλεγχο του VAR μία φορά σε κάθε ημίχρονο!
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top