Η 18η αγωνιστική κράτησε μεγάλο το ενδιαφέρον της μάχης για την εξάδα της βαθμολογίας. Ο τέταρτος Άρης έχει 26 βαθμούς και ο ενδέκατος Βόλος 21. Οκτώ ομάδες συνωστίζονται σε ένα εύρος πέντε βαθμών. Ο ΟΦΗ έπεσε στην ένατη θέση, ενώ στην εξάδα μπήκε ο Παναθηναϊκός. Οι γηπεδούχοι δεν τα κατάφεραν στα τρία παιχνίδια του Σαββάτου, αφού Βόλος και Παναιτωλικός ηττήθηκαν στην έδρα τους, ενώ η ΑΕΛ έμεινε στο 0-0 με τον Άρη.

Παραθέτουμε τους πιο χαρακτηριστικούς αριθμούς της ημέρας, από τα 300 παιχνίδια του Παναιτωλικού μέχρι τα δύο πέναλτι που έχει αποκρούσει ο Άμπαντ.

300... αγώνες στην Α' Εθνική/Super League συμπλήρωσε ο Παναιτωλικός. Συνδυάστηκε με την 138η ήττα του, ενώ έχει ακόμα 81 νίκες και 81 ισοπαλίες.

80... νίκες εκτός έδρας στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία, έφτασε η Ξάνθη. Έχει ακόμα 135 ισοπαλίες και 268 ήττες. Οι νίκες είναι το 17% των αγώνων της.

34... αγώνες χρειάστηκε να παίξει η Ξάνθη εκτός έδρας, για να βάλει και πάλι τρία γκολ. Είχε να το κάνει από τις 4 Νοεμβρίου 2017, πάλι 3-1, στο Αγρίνιο.

9... αποβολές έφτασε στην καριέρα του στη Super League ο Βαγγέλης Οικονόμου σε 153 μόλις αγώνες. Περισσότερες από κάθε άλλο ενεργό, αφού ακολουθεί ο Ιγκλέσιας με επτά. Μόλις εννέα ποδοσφαιριστές στην ιστορία έχουν περισσότερες από εννέα.

5... διαδοχικές ισοπαλίες έχουν τώρα η ΑΕΛ και ο Άρης στη θεσσαλική πόλη. Είναι η 20η ισοπαλία τους σε 54 αγώνες στην Α' Εθνική/Super League.

5... διαφορετικές χώρες πέρασε ο Θανάσης Παπάζογλου από το 2015 μέχρι να επιστρέψει τη Super League με τη φανέλα της ΑΕΛ. Έπαιξε σε Βέλγιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ και Ρουμανία.

2... πέναλτι έχει αποκρούσει πλέον ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Κάρλος Χαβιέρ Άμπαντ. Ένα στο Ηράκλειο και ένα στο Βόλο. Άλλοι τρεις τερματοφύλακες έχουν από μια απόκρουση. Τσιντώτας, Ζοζέ Σα και Κρίστινσον.

Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Ξάνθη ζευγάρωσαν τις νίκες τους μέσα στο 2020, ενώ ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος τις ήττες τους.

Ο Πανιώνιος μάλιστα ισοφάρισε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του. Αν και σκόραραν μόνο οι μισές ομάδες, είδαμε 15 γκολ, ενώ δόθηκαν έξι πέναλτι, με τα δύο να χάνονται.

100... αγώνες στη Super League συμπλήρωσε ο Ντανιέλ Αντέτζο. Ο Νιγηριανός αμυντικός έχει 42 με την Καλλονή, 11 με την Κέρκυρα και 47 με τη Λαμία.

80... αγώνες στον πάγκο του Ολυμπιακού συμπλήρωσε ο Πέδρο Μαρτίνς και έφτασε τις 54 νίκες, ενώ έχει ακόμα 15 ισοπαλίες και 11 ήττες. Στο πρωτάθλημα έχει 48 αγώνες.

66... είναι πλέον οι σκόρερ του Ολυμπιακού με περισσότερα γκολ από τον Ελ Αραμπί στην ιστορία της κατηγορίας. Ο Μαροκινός έπιασε στην 67η θέση με τα 13 τους Σίνισα Γκόγκιτς και Λουτσιάνο.

40... είναι τα γκολ που έχει πετύχει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Έχει βάλει από τέσσερα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Τα 29 είναι για το πρωτάθλημα, τα περισσότερα τα έχει βάλει στην ΑΕΚ, τέσσερα.

13... είναι πλέον οι Ισραηλινοί διαιτητές, που έχουν χρησιμοποηθεί σε αγώνες Α' Εθνικής γενικότερα, αν και ο Ορέλ Γκρίνφελντ είναι ο πρώτος στα χρόνια της Super League.

7... είναι τα πέναλτι που έχει υποπέσει ο Κώστας Γιαννούλης στην καριέρα του στο πρωτάθλημα της Super League, περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη που αγωνίζεται τώρα σε αυτό. Βέβαια υπάρχουν τουλάχιστον 120 παίκτες στην ιστορία της κατηγορίας με επτά ή περισσότερα.

6… ήττες στη σειρά έχει ο Πανιώνιος και έτσι ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του, που είχε κάνει το 1984.

6... πέναλτι εύστοχα είχε ως τώρα ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, αλλά ο Ζερεμί Μαλέρμπ απέκρουσε το έβδομο και του στέρησε το απόλυτο.

6... γκολ έχει πετύχει Χερόνιμο Μπαράλες σε βάρος του ΟΦΗ, στα τρία τελευταία παιχνίδια που έπαιξε βασικός εναντίον του! Με τα 42 γκολ που έφτασε στην κατηγορία μπήκε στους 200 μεγαλύτερους σκόρερ όλων  των εποχών.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top