Αλβανοί-ΑΕΛ Καναδά ήταν το παιχνίδι της βραδιάς. Η ΑΕΛ Καναδά ήταν στην πρώτη θέση με έναν (1) βαθμό διαφορά από την αντίπαλη ομάδα, η οποία θα βρίσκονταν στην κορυφή σε περίπτωση νίκης. Τόσο το επάνω όσο και το κάτω διάζωμα του κλειστού αθλητικού κέντρου BMO, στο Λονδίνο του Οντάριο ήταν κατάμεστο από κόσμο. Η ΑΕΛ κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι Αλβανοί αμύνονταν και προσπαθούσαν να αντεπιτεθούν. Οι «βυσσινί» είχαν πολλές ευκαιρίες και δοκάρι, αλλά κατάφερε να προηγηθεί μόνο με 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι μέσοι της ΑΕΛ έδειχναν αργοί με αποτέλεσμα οι Αλβανοί να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και να προηγηθούν 2-1, ενώ απέμειναν 19 λεπτά για τη λήξη. Πολλές διαιτητικές αποφάσεις όπως αντικανονικό τάκλιν, χέρι με πρόθεση, και η χειρότερη απόφαση της βραδιάς όταν αμυντικός των Αλβανών έπιασε από τη μέση ως παλαιστής και έριξε κάτω παίκτη της ΑΕΛ, εντός περιοχής! Καμία απόφαση από τον διαιτητή! Ο κόσμος αποδοκίμαζε έντονα τις αποφάσεις, ενώ ο προπονητής της ΑΕΛ φώναζε στον διαιτητή «είναι παιχνίδι πρώτης κατηγορίας». Ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι και έδειξε κίτρινη κάρτα στον προπονητή.
Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση χάνοντας πολλές ευκαιρίες, για να το καταφέρει ένα (1) λεπτό πριν τη λήξη με «κανονιά», γράφοντας το τελικό 2-2, με τέρματα των Τόμσον και Σαχήν, παραμένοντας αήττητη.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΛ, Μίλτον Γουγουλιάς, δήλωσε:
«Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε. Παίξαμε καλύτερα από τους αντιπάλους και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι οι Αλβανοί ήταν τυχεροί απόψε και δεν δικαιούνται τον ένα βαθμό, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.
Δεν θέλω να σχολιάσω τις διαιτητικές αποφάσεις. Απλά θα πω ότι όλοι είδαν τι έγινε απόψε. Ήταν μια τεράστια αδικία. Συνεχίζουμε και θα προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα».
Επόμενος αντίπαλος της ΑΕΛ η Acoriano, την επόμενη Παρασκευή, 19:15.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top