Δείτε αναλυτικά τι είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Αναλυτικά ο Γιώργος Δώνης
 «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να βγάλουμε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι εδώ και τρεις εβδομάδες η ομάδα συμπεριφέρεται πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και συγχρόνως καταφέραμε και να πάρουμε αποτελέσματα ώστε να εδραιωθούμε στις θέσεις των playoffs αλλά και να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Νομίζω ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα πάρα πολύ καλό ημίχρονο για εμάς, η ομάδα ήταν εξαιρετική μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με τη μπάλα στα πόδια και με την κίνηση και να ανακτήσει τη μπάλα γρήγορα όταν τη χάναμε. Ουσιαστικά δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στην ΑΕΛ να φτάσει κοντά στην περιοχή μας κι αναγκάζαμε πολλές φορές από το πρέσινγκ το οποίο κάναμε να πηγαίνει στις μεγάλες μπάλες. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, θεωρώ ότι κάναμε ένα μέτριο δεύτερο ημίχρονο. Ίσως αν μπορούμε να το εξηγήσουμε να ήμασταν λίγο κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ο αντίπαλος έβγαλε περισσότερη ενέργεια, είχε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες όπου θα μπορούσε να ισοφαρίσει το παιχνίδι και γενικώς έγινε ένα πιο ανοικτό παιχνίδι. Εμείς δεν περιορίσαμε τους χώρους όπως στο πρώτο ημίχρονο. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη, σε κάποιες φάσεις ήμασταν απειλητικοί. Τελειώσαμε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών με άλλη μια νίκη που μας ευχαριστεί και μας δίνει το δικαίωμα τώρα να ξεκουραστούμε δυο ημέρες. Θα έχουν οι παίκτες δυο ημέρες ρεπό και μετά να συγκεντρωθούμε γιατί έχουμε μια σειρά αγώνων, με τέσσερα ντέρμπι τρία με τον ΠΑΟΚ κι ένα με την ΑΕΚ».

Σχετικά με τη μη χρησιμοποίηση του Μακέντα και του Ανουάρ, κι αν άλλαξε κάτι τακτικά, απάντησε: 
«Ο Μακέντα είναι άρρωστος από χθες, το βράδυ είχε 39 πυρετό. Μίλησα και μαζί του, κρίναμε ότι έπρεπε να τον κρατήσω στον πάγκο κι αν χρειαζόταν ένα εικοσάλεπτο ή μισάωρο να τον χρησιμοποιήσω. Τώρα δεν μπορώ να αναλύσω πολλά τακτικά, εμείς στην ανάπτυξή μας παίζουμε με ένα εξάρι κι ένα οκτάρι, ο Ανουάρ είναι περισσότερο εξάρι. Εκεί είναι ο αρχηγός μας ο Κουρμπέλης, άρα η επιλογή μας ήταν ο Κουρμπέλης σε αυτό το παιχνίδι».

Τέλος, για το αν αναμετρήσεις όπως αυτή με την ΑΕΛ είναι crash test για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει πρωταθλητισμό, ο Έλληνας τεχνικός ήταν ξεκάθαρος: 
«Το καλοκαίρι εγώ μίλησα συγκεκριμένα για νοοτροπία πρωταθλητισμού. Η νοοτροπία πρωταθλητισμού σημαίνει αυτό που κάνουμε το τελευταίο διάστημα. Νομίζω ότι στα άλλα παιχνίδια δείξαμε πολύ μεγάλη νοοτροπία πρωταθλητισμού. Απέναντι σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό νομίζω ότι κανένας δεν ήταν καλύτερος από εμάς. Άρα λοιπόν δεν το βλέπω ως crash test. Εγώ βλέπω το κάθε ποδοσφαιρικό παιχνίδι σαν μια διαφορετική ιστορία, άρα λοιπόν παίζει ρόλο πάντα η απόδοση, το πως εμείς θα είμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για εμένα είναι σημαντικό ότι αισθανόμαστε άνετα στην πρώτη εξάδα. Οι πιθανότητες είναι πολλές να έχουμε αυτά τα δέκα ανταγωνιστικά παιχνίδια των playoffs και στο Κύπελλο το είπα και πριν λίγες ημέρες ότι είχαμε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση. Θεωρώ τον ΠΑΟΚ την πιο ολοκληρωμένη ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με μεγάλο βάθος, άρα λοιπόν εμείς στα δυο αυτά παιχνίδια είμαστε το αουτσάιντερ».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top