Λάβαμε μια επιστολή από αναγνώστη φίλο της ΑΕΛ και όπως το συνηθίζουμε εδώ στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο της, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο. Επειδή το aelole.gr είστε όλοι εσείς… Διαβάστε τι μας έστειλε
Προς: ΠΑΕ Αθλητική Ένωση Λάρισας, διακριτικός τίτλος Α.Ε.Λ.
Υπόψη: Κατόχου Πλειοψηφικού Πακέτου Μετοχών ΠΑΕ Α.Ε.Λ., Αλεξίου Κούγια

Κύριε ιδιοκτήτα
Ήμουν και θα είμαι, για όσο ο Θεός μού δίνει πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία, κατά των υβριστικών συνθημάτων προς οποιονδήποτε, κατά της βίας, κατά των καπνογόνων που μεταφέρουν και χρησιμοποιούν οι μωροί, κατά της ρίψης παντός αντικειμένου προς οποιονδήποτε, κατά της εισόδου στον αγωνιστικό χώρο. Ήμουν και θα παραμείνω λάτρης του ωραίου θεάματος, αναγνωρίζοντας οποιαδήποτε περίπτωση ανωτερότητας μιας αντίπαλης ομάδας.

Έχοντας παρέλθει πλέον των πενήντα ετών από την ημέρα που παρακολούθησα τον πρώτο αγώνα τής Α.Ε.Λ., τα τελευταία δέκα χρόνια αισθάνομαι πικραμένος, απογοητευμένος και αηδιασμένος για την κατάντια τής μίας και μοναδικής διαχρονικής μου αγάπης. Όπως αντιλαμβάνεσαι δεν είσαι μόνο εσύ η γενεσιουργός αιτία όλων των δεινών που έχουν σημαδέψει αυτή την ομάδα που φέρει στη φανέλα το άλογο. Μία από τις αιτίες είναι αυτοί που δικαιωματικά συνεχίζουν να βρίσκονται στις κερκίδες του γηπέδου, αυτοί που τους «απώθησες» με το γάντι, και όλοι όσοι συσσωρεύονται στα πάσης φύσεως σημεία για τηλεοπτική παρακολούθηση. Είτε μας εκφράζεις ή όχι, έχουμε ακριβώς αυτό που μας αρμόζει.

Οι προκάτοχοί σου έφυγαν, τώρα εσύ σέρνεις τον χορό. Ο καθένας έγραψε την ιστορία του, όπως συμβαίνει τώρα και με εσένα. Εγώ δέχομαι, και σε προκαλώ, να βγούμε οι δυό μας με ένα εικονοσκόπιο σε όλες της γειτονιές της πόλης, ρωτώντας τους κατοίκους ποιος είναι στην κορυφή της πυραμίδας των διοικούντων και τι πιστεύουν ότι έχεις πετύχει μέχρι τώρα. Δυό μας όμως, χωρίς «σκουπίδια» ή άλλους «παρείσακτους».

Από το ημίχρονο του αγώνα Α.Ε.Κ.-Α.Ε.Λ. άρχισα να ανησυχώ αναζητώντας μια ανακοίνωση της ΠΑΕ ή έστω μια προσωπική δήλωση του ιδιοκτήτη, αλλά εις μάτην! Πλήρης απογοήτευση, σε αντίθεση με το εξεζητημένο θέαμα που παρουσίασε «η καλύτερη ομάδα μετά από αυτή του 1988». Η αναφορά στην παρούσα ομάδα που άρχισε να χτίζεται με μεθοδικότητα, άψογη οργάνωση και σχέδιο πολύ πριν από την 12η Μαΐου 2019 και το οποίο φαίνεται να ολοκληρώνεται τώρα με τον καλύτερο τρόπο!

Η ομάδα χτίζει νοοτροπία και είναι λογικό να διατυπώνονται εκφράσεις του τύπου «η ήττα με την Α.Ε.Κ. ήταν εντός προγράμματος», δηλαδή χάνεις με τα χέρια κάτω. Μάθε λοιπόν το εξής: από τότε που συνεισέφερες στο να φύγει η ομάδα από τα αλώνια και να παίζει στα σαλόνια έχει δώσει τέσσερις αγώνες στην «καυτή έδρα» του Ο.Α.Κ.Α. καταγράφοντας συνολικά έντεκα (11) τελικές, μέσος όρος 2,75/αγώνα. Αν μη τι άλλο η ομάδα παίζει για τη νίκη! Όλοι θα θυμούνται ότι η μία και μοναδική εκτός έδρας νίκη δεν έγινε επί της «γατούλας» αλλά επί της Α.Ε.Κ. με προπονητή τον Φέστα!

Και ενώ ο αγώνας με την Α.Ε.Κ. έπρεπε να περάσει χωρίς προβληματισμό, λίγο πριν την έναρξη τού εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά οι εχθροί της ομάδας, με την συνυπογραφή Λαρισαίων μελών της διοίκησης! Είναι οι «παταρίσιοι»! Αυτοί φταίνε και ο Λυράκης με την παρέα του.

Επειδή η λάσπη στον ανεμιστήρα έχει πολλούς αποδέκτες, μετά τα υπονοούμενα για τον Κόκκαλη, μήπως μπορείς να εξηγήσεις για ποιο λόγο στον αγώνα Ολυμπιακός Π.-Α.Ε.Λ. 4-1, 18/12/2019, ο αριθμός των παικτών σου που δέχτηκαν κίτρινη κάρτα ήταν...μηδέν (0);

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τον αγώνα Α.Ε.Λ.-Παναιτωλικού. Δεν δικαιούνταν η Α.Ε.Λ. ούτε ισοπαλία, αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο.

Αντί να διαβάσω κάτι σχετικό με τον αγώνα, έστω μια συγνώμη ειδικά για όλα όσα είδαν στο πρώτο ημίχρονο τα μάτια των «χιλιάδων οπαδών» που κατέκλυσαν ασφυκτικά τον σύγχρονο «ορνιθώνα» με τις πολλές ανέσεις, διάβασα τις τιμές προπώλησης για τον προσεχή αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Πριν την έναρξη του ωραρίου εργασίας της ΠΑΕ μυριάδες οπαδών της ομάδας θα συσσωρευτούν για ένα «μαγικό χαρτάκι» και θα αναγκαστείς να αναθεωρήσεις και να ανοίξεις τα...πέταλα!

Αντί να διαβάσω κάποια εξήγηση για το μαύρο χάλι αυτής της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα στο χορτάρι στους τελευταίους έντεκα αγώνες με το εξαιρετικό παιχνίδι και την άκρως επιτυχημένη συγκομιδή των οκτώ (8) βαθμών, διαβάζω για τους...Φρίξο και Έλλη! Ωστόσο, άλλο Φρίξος Κώστας (όπως φαίνεται στην προσωπική δήλωση) και άλλο Φρίξος Κώνστας (με ν) όπως υπογράφει ο συντάκτης στο άρθρο του με τίτλο «ο Φ.Κ. αποκαλύπτει...τι σημαίνει Κούγιας!!!».

Ως «ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ», όπως είναι ο τίτλος που συνοδεύει την πλειοψηφία των διακοσίων σαράντα εννέα (249) προσωπικών σου δηλώσεων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας, υπερηφανεύεσαι για την ομάδα σου. Είναι ότι καλύτερο έχει τύχει στην ποδοσφαιρική σου ζωή. Έχεις καταφέρει απείρως πολλά περισσότερα από όσα θα προσδοκούσες. Όχι, δεν θα τα απαριθμήσω. Αντιλαμβάνομαι ότι είσαι άνθρωπος που μετράς μέχρι το 1001 για να πάρεις αποφάσεις, οπότε σίγουρα έχεις κάνει την αυτοκριτική σου!

Αλήθεια τι γνώμη έχεις για τον σκόρερ του Παναιτωλικού; Γιατί αυτός και όλοι όσοι έχουν φύγει εξακολουθούν να φαίνονται ως δυναμικό της ομάδας στην ιστοσελίδα της εταιρείας σου; Γιατί αυτοί που ήρθαν δεν είναι καταχωρημένοι; Εγώ γνωρίζω την απάντηση, εσύ μπορείς να την δώσεις δημόσια;

Σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που ανέλαβες.
Μπορείς να ζητήσεις από τον ιστορικό αναλυτή σου να σου δείξει φωτογραφίες με τα διοικητικά συμβούλια των δεκαετιών 70 και 80 και φυσικά μπορείς να δώσεις στη δημοσιότητα αντίστοιχες φωτογραφίες Δ.Σ. επί των ημερών σου.

Επειδή η αμέτοχοι δεν έχουν λόγο, μπορείς να εξηγήσεις στους μετόχους για ποιο λόγο στην ιστοσελίδα είναι αναρτημένος ο ισολογισμός με ημερομηνία 05/01/2018. Αληθεύει ότι η τελευταία πρόσκληση για γενική συνέλευση (έστω και έκτακτη) χρονολογείται την 22α Φεβρουαρίου 2016;

Επειδή το εξώδικο που απέστειλες προς την εταιρεία «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» ήταν κατά το ήμισυ άτοπο, μπορείς να αποστείλεις ένα νέο με το οποίο είτε να επιμένεις στην αποξήλωση του λογοτύπου ή να την υποχρεώνεις να αλλάξει τόσο αυτό της εξωτερικής εισόδου όσο και αυτά των τεσσάρων σημείων του εσωτερικού χώρου ώστε να υπάρχει εναρμόνιση με αυτό που φορούν οι παίκτες σου στις στολές τους. Αν εισπράξεις άρνηση, γνωρίζεις τι να κάνεις... Εννοείται ότι δεν μπορείς να απαιτήσεις την υποστολή της σημαίας με λάθος λογότυπο που εσύ ο ίδιος ανέβασες τον Οκτώβριο του 2015.

Μπορείς ακόμα να νιώθεις περήφανος για την όντως εξαιρετική μεταμόρφωση και αλλαγή φιλοσοφίας των υποδομών που διαθέτει η εταιρεία σου τόσο σε οργανωτικό επίπεδο (τι να πρωτοπείς) όσο και σε αυτό των ακαδημιών.

Μπορείς να εξετάσεις την περίπτωση διανυκτερεύσεων της ομάδας στα Τρίκαλα (δεν προτείνω τον Βόλο για ευνόητους λόγους) για αλλαγή παραστάσεων των μελών της αποστολής.

Μπορείς να μείνεις στην εταιρεία σε όλη σου τη ζωή. Στην καρδιά και στο νου μου δεν θα μείνεις ποτέ!
Δημήτρης Κ. Κούρος 

Στείλτε μας τα μηνύματά σας στο e-mail μας info@aelole.gr. Επίσης μέσω facebook τα μηνύματά σας εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top