Ο Αλέξης Κούγιας και η ΠΑΕ ΑΕΛ αποβλήθηκαν από την διαδικασία με τον γνωστό ποινικολόγο να τονίζει πως «εμείς αναπτύξαμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης». Το ένα από τα τέσσερα αιτήματα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης έγινε δεκτό από την ΕΕΑ. Κι αυτό έχει να κάνει με την αποβολή του Αλέξη Κούγια και της ΑΕΛ από την διαδικασία.
Κι αυτό γιατί η ΕΕΑ έκρινε πως είναι αβέβαιο το νόμιμο συμφέρον για την επικαλούμενη ΑΕΛ η οποία είχε επικαλεστεί την βαθμολογία. Η ΕΕΑ εξήγησε πως το έννομο συμφέρον εξαρτάται από μελλοντικούς αγώνες κι έτσι δεν θα μπορεί να γίνει πρόσθετη παρέμβαση από τον Αλέξη Κούγια ο οποίος αποχώρησε. Ομως κατά την αποχώρησή του τόνισε ότι «Εμείς καταθέσαμε το δικόγραφο μας και την επιχειρηματολογία μας. Αναπτύσσουμε πως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης».
Ο Αλέξης Κούγιας λίγη ώρα μετά μίλησε στο Metropolis 95.5 και τόνισε πως υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία έχουν αποσταλεί από άγνωστο αποστολέα στα μέλη της ΕΕΑ, τα οποία ερευνώνται ήδη από τα μέλη της Επιτροπής, προσθέτοντας πως μέχρι το βράδυ θα υπάρχει απόφαση:
«Η ΕΕΑ έλαβε κάποιες σημαντικές προδικαστικές αποφάσεις πάνω σε θέματα που τέθηκαν από τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Σε ό,τι αφορά το αίτημά τους να μην παραστεί η ΑΕΛ, η ΕΕΑ ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει άμεσα έννομο συμφέρον. Αποφάνθηκε, επίσης, πως ο Ολυμπιακός πρέπει να παραμείνει ως καταγγέλλων. Απέρριψε το κοινό αίτημα όλων των πλευρών για να απομαγνητοφωνηθούν τα πρακτικά, χωρίς να αιτιολογήσει τον λόγο.
Κάποιος ανώνυμος έστειλε σε φακέλους συγκλονιστικά στοιχεία που αφορούν τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Η ΕΕΑ αποφάσισε να δώσει αντίγραφα μόνο στις δύο ΠΑΕ, αφού, όπως ισχυρίστηκε βάσει του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν δικαιούνται να λάβουν γνώση των στοιχείων ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ. Η διαδικασία διακόπηκε ως τις 2 μ.μ. και στον χρόνο που μεσολαβεί η ΕΕΑ θα προσπαθήσει να τεκμηριώσει τη γνησιότητά τους. Αν είναι δηλαδή τα στοιχεία προκύπτουν από γνήσια έγγραφα.
Σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και νομίζω πως σήμερα θα βγει η απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top