Για τις προεκτάσεις του τραγικού περιστατικού οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη την κόντρα του με τους οπαδούς της ΑΕΛ, τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αλέξης Κούγιας. Μιλώντας στον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ υπογράμμισε ότι νομικά το συμβάν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως δολοφονία. Κατά τ’ άλλα, ανέφερε: "Εγώ στη Λάρισα έχω συγκρουστεί ακραία με τους οργανωμένους οπαδούς. Με βρίζουν παντού, αλλά εγώ αντέχω και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των οικογενειών στο γήπεδο. Έχουμε 3.000 διαρκείας που το 90% είναι οικογένειες και συνεχώς αυξάνεται", ενώ διέψευσε ότι υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Μιχάλη Γρηγορίου, εξαπέλυσε βολές εναντίον της Ξάνθης και του Χρήστου Πανόπουλου και σημείωσε ότι είναι διαχρονικά δικό του αίτημα να μην συμπεριλαμβάνονται οι ομάδες του στο στοίχημα.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη Αλέξη Κούγια
«Δυστυχώς ένας καυγάς για το ποδόσφαιρο κατέληξε στο να χάσει τη ζωή του ένα παιδί. Νομικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δολοφονία, να είστε βέβαιος γι’ αυτό. Για να χαρακτηριστεί έτσι πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός είτε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, είτε ήρεμα να αφαιρέσω τη ζωή ενός ανθρώπου. Το να κυνηγάς έναν άνθρωπο στον δρόμο και να τον χτυπάει ένα αυτοκίνητο δεν είναι ανθρωποκτονία. Μόνο αν διαπιστωνόταν από τον ιατροδικαστή ότι ο θάνατός του οφείλεται σε χτυπήματα που προηγήθηκαν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι.
Δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν τέτοια επεισόδια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Εγώ στη Λάρισα έχω συγκρουστεί ακραία με τους οργανωμένους οπαδούς. Με βρίζουν παντού, αλλά εγώ αντέχω και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των οικογενειών στο γήπεδο. Έχουμε 3.000 διαρκείας που το 90% είναι οικογένειες και συνεχώς αυξάνεται.
Έχουν καταπέσει θεσμοί στην ελληνική κοινωνία και περισσότερο αυτός της οικογένειας. Πλέον από τους οργανωμένους οπαδούς το 50% είναι κάτω των 15 ετών και παιδιά διαλυμένων οικογενειών και αυτή τη μάζα την εκμεταλλεύεται το οργανωμένο έγκλημα και οι αντεξουσιαστές.
Πλέον έχουμε και εισαγόμενες ακρότητες. Έρχονται από τη Σερβία οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα για να ενωθούν με αυτούς του Ολυμπιακού, οπαδοί της Παρτιζάν για να ενωθούν με αυτούς του ΠΑΟΚ κλπ.
Τον αθλητισμό οι Έλληνες πολιτικοί δεν τον έχουν καταλάβει. Άλλο ο στίβος, το βόλεϊ και η κολύμβηση και άλλο το ποδόσφαιρο. Με εξαίρεση κάποιους που έχουν κάνει αθλητισμό, οι άλλοι είναι άσχετοι και αριβίστες. Τους ενδιαφέρει να κάνουν κάτι δήθεν εντυπωσιακό και όχι να λύσουν κάποιο πρόβλημα.
Αυτοί που ηγούνται των οπαδών είναι διεστραμμένοι στο μυαλό άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τα παιδιά, οι οποίοι δεν είναι διεκδικητές ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι κακοποιοί. Το τι χασίς και κοκαΐνη διακινείται στα ελληνικά γήπεδα δεν το διανοείται κανείς. Έχω πει ότι πρέπει να γίνει μια ειδική υπηρεσία στην αστυνομία που να ασχολείται μόνο με τους οργανωμένους οπαδούς. Να γίνει μια υπηρεσία όπως είναι η δίωξη ναρκωτικών ή των εκβιαστών και να διαλυθεί αυτό το πράγμα.
Μόνο ο Γιώργος Ορφανός προσπάθησε να κάνει κάτι, αλλά το θέμα δεν είναι να κάνεις έναν νόμο. Το θέμα είναι η διείσδυση των διωκτικών αρχών, που θα ασχολούνται μόνο με αυτό το θέμα. Πρέπει να γίνει μια οργανωμένη εισαγγελία. Πρέπει να εκλείψει αυτή η αλητεία από τα γήπεδα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top