Αν η ΑΕΛ θέλει να διατηρήσει ακέραιες ελπίδες για να διεκδικήσει θέση στην εξάδα, θα πρέπει να νικήσει τον Παναιτωλικό, καθώς οι αγώνες μέχρι το τέλος λιγοστεύουν. Ωστόσο η ομάδα του Αγρινίου με όπλο και ένα παλιό γνώριμο της ΑΕΛ, θα προσπαθήσει να πάρει ότι μπορεί στην προσπάθεια να αποσπαστεί τουλάχιστον από τον Πανιώνιο.

Η ΑΕΛ
Μετά την ήττα της από την ΑΕΚ, η ΑΕΛ επιστρέφει στην έδρα της με στόχο την πρώτη νίκη μέσα στο 2020, καθώς δεν έχει κερδίσει στα τρία τελευταία παιχνίδια, όπου βέβαια είχε δύσκολο πρόγραμμα. Με ένα βαθμό στα τρία αυτά παιχνίδια, απέχει τώρα τρεις βαθμούς από την εξάδα.

Νίκησε για τελευταία φορά τον Πανιώνιο πριν από τα Χριστούγεννα και αυτή είναι η μοναδική της νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια όπου έχει χάσει τα τέσσερα.

Η ΑΕΛ εντός έδρας
Ποτέ δεν έχει κάνει δύο ίδια αποτελέσματα σε διαδοχικά παιχνίδια. Δηλαδή δύο νίκες, δύο ισοπαλίες ή δύο ήττες. Πάντως το τελευταίο με τον Άρη ήταν ισόπαλο.

Έχει κερδίσει όλα τα… ζυγά παιχνίδια της έδρας της, το δεύτερο, τέταρτο, έκτο και όγδοο! Τώρα παίζει το δέκατο! Δεν έχει κερδίσει τα μονά, έχασε το πρώτο, το πέμπτο και το έβδομο, ενώ έκανε ισοπαλίες στο τρίτο και το ένατο!


Ο Παναιτωλικός
Ο Παναιτωλικός γλύτωσε μια ακόμα ήττα στην έδρα του, χάρη σε γκολ του Αμπιόλα Ντάουντα με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από τον Πανιώνιο, που τον έχει στο Αγρίνιο στην τελευταία αγωνιστική.

Οι φίλοι του Παναιτωλικού δεν τον έχουν δει ακόμα να κερδίζει, γιατί τη μοναδική του νίκη επί του ΟΦΗ, την πέτυχε σε «τιμωρημένο» γήπεδο.

Είναι η μοναδική νίκη στα τελευταία 21 για το πρωτάθλημα, επεκτείνοντας πέρσι.

Έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 12 γκολ. Έχει βάλει τέσσερα γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, αλλά είναι τα μοναδικά τέσσερα στα εννέα τελευταία, έχοντας σκοράρει στα τρία από αυτά.


Ο Παναιτωλικός εκτός έδρας
Είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη εκτός έδρας, και έχει πάρει μόλις δύο βαθμούς, στη Λαμία και την Ξάνθη. Έχει χάσει τα άλλα επτά παιχνίδια του. Δεν έχει νίκη στα 10 τελευταία επεκτείνοντας πέρσι.

Έχει πετύχει και τα λιγότερα γκολ εκτός έδρας, πέντε συνολικά.

Μεταξύ τους

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Αγρίνιο ήταν το ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στην τρέχουσα θητεία του στον πάγκο του Παναιτωλικού και ήλθε 2-2. Όπως ακριβώς και το προηγούμενο στο Αγρίνιο, είχαν δηλαδή δύο 2-2 μέσα στο 2019.

Η ΑΕΛ δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους, έχοντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, τα 2-2 που αναφέραμε.

Ο Παναιτωλικός έχει να κερδίσει από το Νοέμβρη του 2017. Η ΑΕΛ έχει σκοράρει και στα επτά παιχνίδια της ιστορίας τους, ενώ ο Παναιτωλικός σε πέντε από αυτά.

Τα πέντε πρώτα μεταξύ τους τα κέρδισε ο εκάστοτε γηπεδούχος, τα δύο τελευταία ήλθαν ισόπαλα.

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Και στα τρία παιχνίδια που έχουν γίνει στο ΑΕΛ Arena στην ιστορία της Super Leageu, η ομάδα της Θεσσαλίας έχει νικήσει.

Ο Παναιτωλικός έχει πάρει τελευταία θετικό αποτέλεσμα μόνο στην Β’ Εθνική το 2013, ισοπαλία 0-0.

Πρόσωπα
Ο Αμπιόλα Ντάουντα γυρίζει στη Λάρισα σαν αντίπαλος, μια εβδομάδα μετά τη λύση του συμβολαίου του με την ΑΕΛ. Ο 32χρονος Νιγηριανός φορ στα λίγα λεπτά που έπαιξε με τον Παναιτωλικό κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε για να ισοφαρίσει τη Λαμία. Έγινε ο πρώτος παίκτης της σεζόν, που σκόραρε με δύο ομάδες. Με την ΑΕΛ πέτυχε δύο γκολ, που μάλιστα ήταν νικητήρια, με ΟΦΗ και Βόλο!

Αν και βαδίζει στα 39, ο Βαγγέλης Μόρας είναι αναντικατάστατος. Είναι ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΛ, που έχει ξεκινήσει και στα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος. Στην ΑΕΛ πήγε από τον Παναιτωλικό, ομάδα που τον επαναπάτρισε από την Ιταλία.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 3
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Παναιτωλικού: 2

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 3
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Παναιτωλικού: 0

Στον πρώτο γύρο
19.10.2019: Παναιτωλικός – ΑΕΛ 2-2
(34’ σουτ Χόρχε Ντίας , 77’ σουτ Μπαϊροβτς – 27’ κεφαλιά Μιχαήλ, 80’ κεφαλιά Μόρας)

Πέρσι
29.09.2018: ΑΕΛ – Παναιτωλικός 1-0
(3’ σουτ Μιλοσάβλιεβιτς)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top