Ανακοίνωση εξέδωσαν τα μέλη των βετεράνων της ΑΕΛ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση των βετεράνων της ΑΕΛ
«Παρακολουθούμε με θλίψη σαν πολίτες αυτής της χώρας τον κατήφορο της σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, αθλητικά και γενικά το ξεπούλημα της και αναγκαζόμαστε μετά από μεγάλο διάστημα να τοποθετηθούμε για όλα αυτά.
Αφορμή και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι δηλώσεις σε μέσο ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας του πρώην προπονητή της ΑΕΛ κ. Δώνη, που υπήρξαν και υβριστικοί χαρακτηρισμοί (που είχαν ίσως αποδέκτες κάποια μεμονωμένα άτομα), αλλά το νόημα όλων των δηλώσεων αφορούσε γενικότερα τη ομάδα μας…
Κύριε Δώνη, περιμέναμε αρκετές ημέρες για μια διορθωτική από μέρους σας δήλωση και πραγματικά επειδή σαν αθλητές και σαν προπονητές βρεθήκαμε σε παρόμοια θέση, αφήσαμε να φύγει ο θυμός σας και να σκεφτείτε πιο ώριμα και με κρύο μυαλό, αυτά που ξεστομίσατε για την ομάδα μας, αφήνοντας κατά μέρος τις ύβρεις σας κατά μεμονωμένων φιλάθλων, που η θέση σας δεν δικαιολογεί ούτε αυτή σας την ενέργεια..
Θα σταθούμε στην δήλωση ότι μας μάθατε μπάλα και μας κάνατε ομάδα.. άραγε αυτό έχετε στο μυαλό σας? Προφανώς ναι… ε λοιπόν κ. Δώνη πρέπει να αλλάξετε σκεπτικό, αυτή η ομάδα πριν από σας είχε κατακτήσει κύπελλο Ελλάδας, είχε κατακτήσει πρωτάθλημα Ελλάδας αλλά το κυριότερο γέμιζε γήπεδα με την ποιότητα του θεάματος που πρόσφερε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.
Εσείς ήρθατε εδώ σαν προπονητής μικρών κατηγοριών, λόγω της φιλίας σας με τον τότε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, αποκτήθηκαν στην θητεία σας περίπου 160 ποδοσφαιριστές, μερικών εξ αυτών ονομάτων και αξίας που ίσως να μην έφταναν οι γνώσεις σας για την καθοδήγηση τους, δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για τον ερχομό τους, εισπράξατε συμβόλαια υπέρογκα φουσκωμένα σύμφωνα με τις περγαμηνές σας, είχατε την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και μεγάλης μερίδας των φιλάθλων της, αλλά ως εδώ, το ποδοσφαιρικό θέαμα που είδαν τα μάτια μας πριν από τον ερχομό σας, έχουμε την πεποίθηση ότι θα έπρεπε να το αναλύετε και να το έχετε σαν μπούσουλα στην προπονητική σας καριέρα.
Τελειώνοντας την επιστολή μας θα πρέπει να καταθέσουμε και την λύπη μας για την τοποθέτηση ορισμένων φιλάθλων (μάλιστα μερικών εξ αυτών με θεσμικές θέσεις στο παρελθόν), αλλά και δημοσιογράφων, απέναντι στην ιστορία μας και την κηλίδωση μας σαν μέλη αυτής της ομάδας.
Αγαπητοί κύριοι είναι συνειδητή απόφαση μας, ατομικά από τον καθένα μας να μην συμμετάσχουμε σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν τον γνωρίζουμε αυτόν τον τρόπο και δεν μπορούμε να έχουμε ενεργό ρόλο στην μορφή που έχει τώρα, εμείς γνωρίσαμε το ποδόσφαιρο που είχε ντόπιο ποδοσφαιρικό κορμό, ντόπιο διοικητικό σχήμα, παιζότανε περισσότερο στους αγωνιστικούς χώρους, δεν υπήρχε αυτός ο εξωπραγματικός στοιχηματισμός και οι ομάδες καταλήγανε στον βαθμολογικό πίνακα ανάλογα με την αξία τους σε όλη την σαιζόν.
Ετσι λοιπόν όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας να μας θυμάστε ή να μην μας θυμάστε σαν ποδοσφαιριστές, να μας χαιρετάτε ή να μην μας χαιρετάτε στον δρόμο, να μας στηρίζετε ή να μας στηρίζετε στις κοινωνικές μας εκδηλώσεις, ετσι λοιπόν σεβαστείτε το ατομικό μας δικαίωμα το πώς θα αναλώνουμε την ζωή μας, με ποιους θα επικοινωνούμε, με ποιους θα κάνουμε παρέα… δεν ανήκουμε σε κανέναν και δεν έχετε το δικαίωμα να μας υποδείξετε τον τρόπο της συμπεριφοράς μας.»
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top