Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της Ξάνθης για το μετοχολόγιο της αλλά και της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της. Άμεσο υποβιβασμό ζήτησαν Ολυμπιακός, Πανιώνιος και ΑΕΛ! Η διαδικασία της εκδίκασης της υπόθεσης της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της και το ζήτημα της ανάκλησης του πιστοποιητικού της ξεκίνησε κανονικά στις 12 το μεσημέρι και κράτησε μέχρι τις 3. Επί της διαδικασίας έκαναν παρεμβάσεις οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος και ΑΕΛ ενώ οι Ακρίτες παρουσίασαν το σκεπτικό τους. Επειδή σε τέτοιες υποθέσεις λέγονται πάρα πολλά έχει ενδιαφέρον το να συνοψίσουμε σε κάποια σημεία τι το έγινε στην εκδίκαση.

Επί της απόφασης. Μέχρι την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι δόθηκε περιθώριο για τα υπομνήματα των ομάδων, οπότε η απόφαση προορίζεται για μετά. Από το μεσημέρι της Τρίτης και έπειτα δηλαδή.
Η Ξάνθη δεν παρουσίασε προσωρινή διαταγή δικαστηρίου. Είτε από το Συμβούλιο Επικρατείας είτε από το διοικητικό εφετείο. Οι εκπρόσωποί της διευκρίνισαν προς την πλευρά του Κούγια ότι δεν υπάρχει απόρριψη, απλά ότι μπορεί να μην έχει κριθεί ακόμα. Εάν προκύψει προσωρινή διαταγή στην πορεία βέβαια αυτό μπορεί να επηρεάσει την υπόθεση.
Οι Ακρίτες στην υπερασπιστική τους γραμμή έκαναν λόγο για εκ παραδρομής λάθος στο δηλωθέν μετοχολόγιο και επέμεναν ότι ο αθλητικός δικαστής πρέπει να μπει στην ουσία της υπόθεσης, να δει όλες τις παραμέτρους και να αξιολογήσει ότι υπάρχουν αυθαίρετες προσεγγίσεις.
Οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος και ΑΕΛ ζήτησαν από τον Χριστόφορο Μάρκου να επιβάλλει τις απαιτούμενες κυρώσεις και τον υποβιβασμό της Ξάνθης, μην μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης καθώς το έχει κάνει ήδη η ΕΕΑ.
Σε αρκετές περιπτώσεις επί της διαδικασίας παρατηρήθηκε μπέρδεμα με τους ισχύοντες κανονισμούς και Νόμους και διαφορετική ανάγνωση ανάλογα με το τι ήθελε η κάθε πλευρά.
Το δικαστήριο δεν έδειξε να έχει καταλήξει κάπου. Ο Μάρκου έδειχνε μετέωρος σε κάποια ζητήματα. Ακόμα και στο θέμα της τροπολογίας επί των ποινών για το άρθρο 69.
Επί της τροπολογίας στο άρθρο 69 η Ξάνθη επέμεινε στο ότι φτιάχτηκε για να ισχύει από φέτος ενώ οι άλλες ΠΑΕ ισχυρίστηκαν πως δεν πιάνει τους Ακρίτες ως περίπτωση.
Ο Ολυμπιακός στις αναφορές του στάθηκε στο γεγονός ότι η Ξάνθη έχει τουλάχιστον δύο παραβάσεις και έκανε αυτές τις ενέργειες για να αποκρύψει την πολυιδιοκτησία.
Την Ξάνθη εκπροσωπούν νομικά οι Σορίνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου (νομικοί του Πολυχρόνη Συγγελίδη, εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ), Χρήστος Δετσαρίδης, Γιώργος Στράτος (εκπροσωπούν την ΠΑΕ), Χάρης Δασκαλάκης (για λογαριασμό του Χρήστου Πανόπουλου)

Παρόντες στα γραφεία της Λίγκας επίσης και οι νομικοί Δημήτρης Καρπετόπουλος, Λίνα Σουλούκου, Αθανάσιος Τσιρωνάς, Ιάκωβος Βενιέρης, Ιωάννης Χατζησαββάογλου αφού και ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση.

Συνολικά ήταν παρόντες 13 δικηγόροι, πέντε από την Ξάνθη και από τον Ολυμπιακό, δύο από τον Πανιώνιο και ο Αλέξης Κούγιας. Από τον ΠΑΟΚ δεν έχει έρθει κάποιος δικηγόρος.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top