Δείτε το σχετικό απόσπασμα των κανόνων παιχνιδιού 2019-20 που αφορά τις παραβάσεις και ανάρμοστη συμπεριφορά, την τιμωρία του παραβάτη παίκτη με αποβολή από τη συνέχεια του παιχνιδιού, καθώς και τους ορισμούς του παιχνιδιού κατά τρόπο επικίνδυνο και σοβαρού επικίνδυνου (βάναυσου) παιχνιδιού, με αφορμή την φάση της αποβολής του Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς στο παιχνίδι Βόλος-ΑΕΛ. Κανόνας 12 - Παραβάσεις και Ανάρμοστη συμπεριφορά
Παιχνίδι κατά τρόπο επικίνδυνο
Παιχνίδι κατά τρόπο επικίνδυνο είναι κάθε ενέργεια η οποία, στην προσπάθεια να παίξει (ο ποδοσφαιριστής) τη μπάλα, αποτελεί απειλή τραυματισμού κάποιου (συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του ποδοσφαιριστή). Συμπεριλαμβάνει επίσης και την παρεμπόδιση αντιπάλου, που είναι κοντά, από το να παίξει τη μπάλα επειδή φοβάται μήπως τραυματιστεί.
Το ψαλίδι ή ανάποδο ψαλίδι επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι επικίνδυνο για έναν αντίπαλο.

Παραπτώματα που τιμωρούνται με αποβολή
Ένας ποδοσφαιριστής, αναπληρωματικός ή αντικατασταθείς ποδοσφαιριστής
που διαπράξει κάποιο από τα παρακάτω παραπτώματα αποβάλλεται διότι:
στερεί στην αντίπαλη ομάδα ένα τέρμα ή μια προφανή ευκαιρία για την επίτευξη ενός τέρματος, διαπράττοντας ένα παράπτωμα παιξίματος της μπάλας με το χέρι (εκτός του τερματοφύλακα μέσα στη περιοχή πέναλτι της ομάδας του)
στερεί ένα γκολ ή μια προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος από έναν αντίπαλο, του οποίου η συνολική κίνηση είναι προς την εστία του παραβάτη, με μια παράβαση που τιμωρείται με ελεύθερο λάκτισμα (εκτός των περιπτώσεων που περιγράφονται παρακάτω)
διαπράττει σοβαρό επικίνδυνο (βάναυσο) παιχνίδι
δαγκώνει ή φτύνει κάποιον
συμπεριφέρεται βίαια
χρησιμοποιεί άσεμνες, προσβλητικές ή υβριστικές εκφράσεις και/ή χειρονομίες
δέχεται δεύτερη παρατήρηση (κίτρινη κάρτα) στον ίδιο αγώνα
μπαίνει στο δωμάτιο βίντεο ελέγχου (VOR= video operation room)

Ένας ποδοσφαιριστής ή αναπληρωματικός ή αντικατασταθείς ποδοσφαιριστής, που αποβλήθηκε, πρέπει να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο και την τεχνική περιοχή.

Σοβαρό επικίνδυνο (βάναυσο) παιχνίδι
Ένα τάκλιν ή μια διεκδίκηση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ενός αντιπάλου ή χρησιμοποιεί υπερβολική δύναμη ή βαναυσότητα (εχθρότητα), πρέπει να τιμωρείται ως σοβαρό επικίνδυνο (βάναυσο) παιχνίδι.
Όποιος ποδοσφαιριστής πηδά με τα πόδια του προς τον αντίπαλο, για να διεκδικήσει τη μπάλα, από μπροστά ή από τα πλάγια ή από πίσω χρησιμοποιώντας το ένα ή και τα δυο πόδια, με υπερβολική δύναμη ή θέτει σε κίνδυνο την σωματική ασφάλεια αντιπάλου, είναι ένοχος σοβαρού επικίνδυνου (βάναυσου) παιχνιδιού.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top