Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος της Super League 2019-20, το ενδιαφέρον κορυφώνεται για τη σύνθεση της πρώτης εξάδας των play-off. Η μάχη του τίτλου ότι και να γίνει δεν θα κριθεί μαθηματικά όπως και αν διαμορφωθεί η διαφορά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Απλά θα αλλάξουν οι πιθανότητες. Η εξάδα όμως κρίνεται οριστικά σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια.

Με τη σημερινή βαθμολογική συγκομιδή των ομάδων, δεδομένη είναι η παρουσία των δύο που εναλλάχθηκαν ως τώρα στην κορυφή, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Από χθες και μαθηματικά στα play-off είναι και η ΑΕΚ, και μάλιστα δεν μπορεί να είναι κάτω από την 5η θέση. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τρεις βαθμούς στα τέσσερα παιχνίδια, αν και αγγίζει τα όρια του θαύματος, να μην του αρκέσουν και δύο. Τέλος ο πέμπτος τώρα Άρης χρειάζεται επτά βαθμούς για να εξασφαλιστεί.

Φυσικά τα παραπάνω θα αλλάζουν κάθε αγωνιστική, καθώς η ανάγκη σε βαθμούς μεταβάλλεται ανάλογα με τα αποτελέσματα των άλλων.

Επίσης να τονίσουμε ότι η εξασφάλιση της εισόδου στην εξάδα δεν σημαίνει και επανάπαυση, καθώς όλοι οι βαθμοί μεταφέρονται στα play-off και εκεί θα κριθούν οι θέσεις στην Ευρώπη. Κάτι που σημαίνει ότι κάθε βαθμός μπορεί να αποδειχτεί κρίσιμος.

Μάχη για τον... "μικρό" πρωταθλητή!

Και πάμε τώρα στην μάχη της έκτης θέσης, που εξελίσσεται πλέον σε... θρίλερ!

Οι αρκετές ισοπαλίες και η αδυναμία μιας ομάδας εκτός των πέντε πρώτων να κάνει δυνατή αντεπίθεση ως τώρα, έχουν δημιουργήσει απίστευτο συνωστισμό. Για όποια ομάδα μπει στην εξάδα, θα είναι σαν να έχει κατακτήσει ένα "μικρό" πρωτάθλημα!

Την πολυπόθητη θέση αυτή τη στιγμή κατέχει ο ΟΦΗ με 28 βαθμούς. Έχει την τύχη του στα χέρια του, δηλαδή αν κάνει τέσσερις νίκες είναι σίγουρα στη εξάδα. Βέβαια το πρόγραμμά του είναι θεωρητικά δύσκολο. Έχει ΠΑΟΚ (εκτός), Ατρόμητος (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Λαμία (εντός).

Η Ξάνθη έχει 27 βαθμούς και πρέπει να πάρει σίγουρα δύο περισσότερους από τον ΟΦΗ, για να τον περάσει, καθώς υστερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Έχει να παίξει με Πανιώνιο (εκτός), Λαμία (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός) Έχει δηλαδή τρεις κοινούς αντιπάλους με τον ΟΦΗ.

Ο Ατρόμητος έχει 26 βαθμούς και έχει να παίξει με τις δύο ομάδες που κυνηγάει, αφού υποδεχτεί πρώτα τον Ολυμπιακό. Ίσως χρειαστεί να τις κερδίσει και τις δύο για να ελπίζει, καθώς έχει δύσκολα παιχνίδια. Ολυμπιακό (εντός), ΟΦΗ (εκτός), Ξάνθη (εντός) και Άρη (εκτός).

Τρεις ομάδες βρίσκονται στους 25 βαθμούς και μπορούν να ελπίζουν βάσιμα και αυτές. Βέβαια μια προϋπόθεση, πέρα από τα δικά τους αποτελέσματα, είναι και η εξέλιξη των αγώνων, που υπάρχουν ανάμεσα στις ομάδες που προηγούνται.

Για παράδειγμα θα ήθελαν ο Ατρόμητος να μην κερδίσει και τα δύο με ΟΦΗ και Ξάνθη και ακόμα καλύτερα να έλθουν ισόπαλα. Και το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν να παίξουν στις τελευταίες αγωνιστικές ένα... μικρό πρωτάθλημα, αφού παίζουν όλες και μεταξύ τους!

Η ΑΕΛ έχει τρία παιχνίδια με τις... γειτόνισσές της, τις δύο που ισοβαθμεί και τη μια που είναι πίσω της. Λαμία (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Βόλο (εκτός) Αστέρα Τρίπολης (εντός).

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει επίσης να παίξει με τις δύο ομάδες που ισοβαθμεί! Άρη (εντός), Βόλο (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός) και ΑΕΛ (εκτός).

Ο Βόλος έχει και τις δύο συγκατοίκους του στην έδρα του. Έχει Παναιτωλικό (εκτός), Αστέρα Τρίπολης (εντός), ΑΕΛ (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός).

Τέλος η Λαμία έχει το δυσκολότερο δρόμο βαθμολογικά, θέλει σίγουρα τρεις νίκες με απίθανο συνδυασμό αποτελεσμάτων, εκτός αν κάνει την υπέρβαση με τέσσερα στα τέσσερα και δεν πάει άλλη ομάδα στους 36!

Έχει να παίξει ΑΕΛ (εντός), Ξάνθη (εκτός), Άρη (εντός) και ΟΦΗ (εκτός). Πέρα από τις πιθανότητές της θα αποτελέσει ρυθμιστή, αφού παίζει δύο αγώνες στην έδρα ΟΦΗ και Ξάνθης, που θα είναι κομβικοί για όλους.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top