Η Super League στην επίσημη ιστοσελίδα της θυμήθηκε όσα διαδραματίστηκαν στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. H 1η αγωνιστική της Super League στην καλύτερη 11άδα είχε δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, τον Έγκμουντουρ Κρίστινσον, με το Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς. Με 14 ομάδες για δεύτερη φορά στην ιστορία - η πρώτη το 2001-02 - ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα της Super League. Για πρώτη φορά όμως οι ομάδες γνωρίζουν ότι ο τίτλος θα κριθεί σε πλέι οφ, όπου θα παίξουν οι έξι πρώτες, και ο υποβιβασμός σε πλέι άουτ, με τις οκτώ τελευταίες. Η σέντρα γίνεται το Σάββατο στη Λαμία, όπου η καλύτερη ομάδα της περιφέρειας την προηγούμενη σεζόν, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, που τον είχε αποκλείσει και δύο φορές στο Κύπελλο. Ο ταλαντούχος Λάζαρ Ρόμανιτς πετυχαίνει το πρώτο γκολ της σεζόν, ενώ ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει με πέναλτι του Μακέντα. Ο πρώτος αγώνας δεν έχει νικητή. Νικητή δεν έχει και ο δεύτερος. Ο Άρης υποδέχεται τον ΟΦΗ, που έχει σωθεί στα πλέι οφ με τον Πλατανιά, και ο Νικολά Ντιγκινί χάνει το πρώτο πέναλτι της σεζόν. Το τρίτο ματς της ημέρας βρίσκει τον Ολυμπιακό να επικρατεί του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 χάρη σε ένα γρήγορο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.
Την Κυριακή το απόγευμα μια ακόμα ισοπαλία ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΛ, με το Σπύρο Νάτσο να γίνεται ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στη σεζόν.
Η μοναδική νέα ομάδα στο πρωτάθλημα, νεοφώτιστη μάλιστα, κάνει ο πρώτο "διπλό". Ο Βόλος επικρατεί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ νικά τον Παναιτωλικό στην Τούμπα και τέλος η ΑΕΚ χάνει για πρώτη φορά στην ιστορία στην έδρα της από την Ξάνθη. Ο Τσίκο Ζεράλδες της ΑΕΚ δέχεται την πρώτη κόκκινη κάρτα.
Η ήττα της ΑΕΚ έχει ως αποτέλεσμα και την πρώτη προπονητική αλλαγή στη σεζόν, αφού την επομένη ο Μιγκέλ Καρντόσο αντικαθίσταται από το Νίκο Κωστένογλου.
Καλύτερο γκολ της αγωνιστικής: Λούκας Σάσα
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top